2025年实验班提优大考卷九年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班提优大考卷九年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年实验班提优大考卷九年级英语上册译林版》

第237页
(
C
)35. —I’m bored with receiving so many messages about Internet safety. —
. It’s necessary to guard against online danger.

A.Such a waste
B.That’s all right
C.I don’t think so
D.I can’t agree more
答案: 35.C [解析]考查情景交际。句意:——我对收到这么多关于网络安全的信息感到厌烦。——我认为不是这样。预防网络危险是必要的。Such a waste 真是浪费;That’s all right 没关系;I don’t think so 我认为不是这样;I can’t agree more 我完全同意。根据“I’m bored with receiving so many messages about Internet safety.”以及“It’s necessary to guard against online danger.”可知,此处指不赞同对方的话。故选C。
三、完形填空(共10小题;每小题1分,满分10分)
17-year-old Gracie had always been an athlete. She was known 36 her strength and speed in basketball. But when she began feeling tired during games and having trouble catching her breath, she became 37. Soon, after visiting her doctor, Gracie discovered she had cancer.
What came next was a roller coaster of good news and bad news. Gracie started treatment right away and it worked successfully, but after the cancer 38, she needed a stem cell transplant(干细胞移植). During this hard time, Gracie met Rita, a music therapist. She invited Gracie to try music therapy, which 39 to be life-changing.
The first time Rita visited Gracie, she brought a guitar, which Gracie had been hoping to 40 for a long time. Rita taught Gracie a few beginner chords(和弦), and in almost no time, she was attracted. Although she felt tired out from her treatment, she practised her three chords until her 41 got hurt.
It’s hard for Gracie to explain how 42 music therapy helped her through her long hospital stay, but she knows for sure that it did. Some days, she was so sick that she couldn’t get out of the bed 43 Rita was there. “She would teach me a new chord if I got out of bed. I don’t think I ever got sick while Rita was there. In fact, I felt sick every day for months,” Gracie said.
The influence of music therapy didn’t 44 when Gracie left the hospital—she uses the songs she learned to cheer up when she’s sad or not feeling well. Even today, music helps her look on the bright side even in moments that seem dark.
Today, Gracie is busy preparing her college applications. She feels thankful for the 45 she got, especially through music therapy. Gracie is now considering becoming a music therapist herself, hoping to help others the way Rita helped her.
(
C
)36. A. as B. of C. for D. to
(
B
)37. A. angry B. worried C. hopeless D. impatient
(
B
)38. A. started B. returned C. changed D. appeared
(
D
)39. A. put out B. tried out C. found out D. turned out
(
A
)40. A. learn B. last C. keep D. train
(
D
)41. A. arms B. feet C. knees D. fingers
(
B
)42. A. clearly B. exactly C. probably D. carefully
(
C
)43. A. if B. though C. unless D. because
(
A
)44. A. end B. fail C. waste D. spread
(
C
)45. A. service B. record C. support D. attention
答案: 三、【文章大意】本文是一篇记叙文。文章介绍了一位名叫格蕾西的17岁运动员在确诊癌症后,通过音乐疗法获得了巨大的心理和情感支持,从而坚强地面对治疗过程并逐渐康复的故事。
36.C [解析]考查介词辨析。句意:她以在篮球运动中的力量和速度而闻名。as 作为;of……的;for 为了;to 到。根据“She was known... her strength and speed in basketball.”可知,她以在篮球运动中的力量和速度而闻名。be known for 意为“以……而闻名”。故选C。
37.B [解析]考查形容词辨析。句意:但当她开始在比赛中感到疲倦,呼吸困难时,她变得担心起来。angry 生气的;worried 担心的;hopeless 绝望的;impatient 不耐烦的。根据“But when she began feeling tired during games and having trouble catching her breath”可知,当她开始在比赛中感到疲倦,呼吸困难时,她变得担心起来。故选B。
38.B [解析]考查动词辨析。句意:格蕾西立即开始治疗,并且效果良好,但是癌症复发后,她需要进行干细胞移植。start 开始;return 返回;change 改变;appear 出现。根据“Gracie discovered she had cancer”以及“but after the cancer...”可知,癌症复发后,她需要进行干细胞移植。故选B。
39.D [解析]考查动词短语辨析。句意:她邀请格蕾西尝试音乐疗法,结果证明这是可以改变人生的。put out 扑灭;try out 试验;find out 发现;turn out 结果是。根据“which... to be life-changing”可知,此处表示结果证明这是改变人生的。故选D。
40.A [解析]考查动词辨析。句意:丽塔第一次去看格蕾西时,带了一把吉他,这是格蕾西一直希望能学习的。learn 学习;last 持续;keep 保持;train 训练。根据“Rita taught Gracie a few beginner chords(和弦)”可知,丽塔教格蕾西几个初学者的和弦,说明格蕾西一直希望能学习吉他。故选A。
41.D [解析]考查名词辨析。句意:虽然她从治疗中感到筋疲力尽,但她还是练习了三个和弦,直到她的手指受伤。arm 胳膊;foot 脚;knee 膝盖;finger 手指。根据“she practised her three chords”可知,此处表示练习吉他练到手指受伤。故选D。
42.B [解析]考查副词辨析。句意:格蕾西很难解释音乐疗法是如何确切地帮助她度过漫长的住院时光的,但她确信它确实帮助了她。clearly 清楚地;exactly 确切地;probably 可能;carefully 仔细地。根据“It’s hard for Gracie to explain...”可知,此处表示很难解释音乐疗法是如何确切地帮助她。故选B。
43.C [解析]考查连词辨析。句意:有些日子,她病得很重,以至于她不能下床,除非丽塔在那里。if 如果;though 虽然;unless 除非;because 因为。根据“she was so sick that she couldn’t get out of the bed... Rita was there”可知,此处表示除非丽塔在那里,她才能下床。故选C。
44.A [解析]考查动词辨析。句意:音乐疗法的影响在格蕾西离开医院时并没有结束——当她感到悲伤或身体不适时,她会用她学习的歌曲来振作起来。end 结束;fail 失败;waste 浪费;spread 传播。根据“she uses the songs she learned to cheer up when she’s sad or not feeling well”可知,此处表示音乐疗法的影响并没有结束。故选A。
45.C [解析]考查名词辨析。句意:她对得到的支持感到感激,尤其是通过音乐疗法。service 服务;record 记录;support 支持;attention 注意。根据“especially through music therapy”以及全文内容可知,此处表示对得到的支持感到感激。故选C。
知识拓展 1.音乐疗法是一种利用音乐来促进身心健康的治疗方法。它通过特定的音乐作品、演奏或参与音乐活动来减轻压力、缓解焦虑、改善情绪等。不同类型的音乐在疗法中可能产生不同的效果。 2.干细胞移植是一种将健康的干细胞输入患者体内,以替代受损或病变细胞的治疗方法。它在治疗多种疾病,如血液系统疾病、免疫系统疾病和某些遗传性疾病等方面具有重要作用。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭