2025年实验班提优大考卷九年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班提优大考卷九年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年实验班提优大考卷九年级英语上册译林版》

第11页
四、新语篇 推荐信 (2024·无锡中考)阅读理解(15分)
戴维不仅了解自己,还了解他的朋友珍妮,并推荐她评选2024年青

(
A
)1. This is
.
A. a recommendation letter
B. a confirmation letter
C. an application letter
D. an invitation letter
(
D
)2. Who is writing this letter?
A. The headmaster.
B. The president.
C. Jenny Thompson.
D. David Harrison.
(
B
)3. What is Jenny like?
A. Kind and careful.
B. Kind and helpful.
C. Energetic and careful.
D. Energetic and helpful.
答案: 1.A [解析]细节理解题。根据“I am happy to recommend Jenny Thompson for the 2024 Youth Star Award.”及“I highly recommend her for the 2024 Youth Star Award.”可知,本文是一封推荐信。故选A。
2.D [解析]细节理解题。根据“Yours sincerely, David Harrison”可知,这封推荐信是戴维·哈里森写的。故选D。
3.B [解析]推理判断题。根据“like helping younger students and raising over 10,000 yuan for local shelters. She is always ready to help others.”“often helps her classmates”和“She also volunteers at the local food bank and helps people in need.”可知,珍妮帮助低年级学生,为当地收容所筹集资金,还经常帮助同学,并且在当地的食品银行做志愿者,帮助有需要的人。由此可推知,她是一个善良且乐于助人的人。故选B。
五、首字母填空(10分)
Liu Xiaosheng finally had time to himself when the summer vacation recently ended. The 73-year-old had been teaching children English for 1. f
free
six days a week for over a month.
His “classroom” was a rural family courtyard in a village in Zunyi, Guizhou Province. On the outer wall of the house, there was a small blackboard 2. c
covered
with phonetic symbols. Benches were arranged in a U shape to serve as desks, and a dozen children were packed in for classes.
Before retiring, Liu was a 3. f
foreign
language professor at a university in Chongqing. In 2012, he brought his family to Guizhou to spend the summer.
One evening, he saw a neighbour's child learning English. And he heard many mistakes when the child was reading. As a teacher, he knew how important 4. s
standard
pronunciation was to learning the language and he began to correct the child.
In this way, Liu had his first student. News of free English tutoring from a retired professor soon 5. s
spread
through the village, and more and more children came to learn.
At first, Liu taught in his living room, and then moved into the corridor for more 6. s
space
. But soon, the corridor was packed with students. One villager 7. v
volunteered
to leave his room to use as a classroom, and the villagers pooled their money to buy desks, chairs, benches and a blackboard.
Later, as the 8. n
number
of students grew, Liu set up a classroom in the courtyard of a villager's house, and as a result, he is well known as the “courtyard teacher”.
Some villagers once suggested paying money or giving him some gifts to 9. e
express
their thanks, but he refused. He said that teaching had become a part of his life, and he did it for neither fame nor profit.
Before he finished this year's session and returned to Chongqing, he 10. p
promised
the children that he would see them again next year. What a great teacher!
答案: 1.free 2.covered 3.foreign 4.standard 5.spread 6.space 7.volunteered 8.number 9.express 10.promised

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭