2025年实验班提优大考卷九年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班提优大考卷九年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年实验班提优大考卷九年级英语上册译林版》

第150页
C(2024·南通中考)
跳舞是一种优美的艺术形式,同时它对健康状况不佳的人也有很多益处。
Linda is looking through the website http://www.keepingfit.com. Here is what she reads.
Researchers have found the health benefits of dancing for people in poor health condition, from improving brain health to creating community.
Becky is teaching a group of 80 adults some dancing skills. Many of her students are seated in the dancing room because they have difficulty in moving. When they are following Becky's pretty movements, a sense of peace comes over them.
Dance as a medicine
Helen, a researcher, says that dance requires different parts of the brain to work at the same time, that is to say, dance requires more “brain power” than simpler repetitive(重复的) exercises.
She invited two groups of adults to take part in programmes for over six months. One group practised dancing and the other did a traditional exercise like cycling. Both groups improved their level of physical fitness, but the group of dancers improved more cognitive abilities, such as memory, attention and high - level thinking.
Dance described by Helen as “pleasure double - play” can lift the mood and reduce stress.
Dance as body acceptance
Besides the physical and mental benefits, dance can also help people with diseases accept what their bodies can and can't do.
Jenny is Becky's student. Her body went numb when she was in her mid - twenties. She had no feelings from the knees down. She suffered from serious muscle tightness and balance problems, making standing and walking difficult for her.
Jenny recently joined an online dance programme. Not only has it improved her coordination(协调性), but it has enabled her to overcome her fear of being judged(评价) for how she moves, both in the dance class and out in the world.
I see so many people moving like me,” she says. “I don't have to be perfect in my dancing or make sure my leg lifts this wayit makes me comfortable with where I am right now.”
Dance as community
Perhaps one of the biggest benefits of dance is the sense of community it creates. Dancing with others not only makes people feel less different in their moving abilities, but also helps to fight against loneliness and problems in getting along with others.
Becky started teaching more than 22 years ago, and she has helped 300 communities in 28 countries around the world. In some countries, such as India and South Korea, people have put their own cultural dance styles into their classes.
Becky wants to create a sense of family and community for this group of people. Whenever and wherever she teaches, she hopes to make them feel joyful, get much closer to the community, and explore the limitless possibilities for the rest of their lives.
(
C
)8.   In which part of the website may you find this passage?
A. Culture.
B. Fashion.
C. Health.
D. Literature.
(
A
)9. From “Dance as a medicine” part, we can learn that
.
A. the act of dancing helps to improve “brain power”
B. the act of traditional exercise requires more attention
C. dance needs more high - level thinking to lift the mood
D. dance needs more repetitive exercises than “brain power”
(
C
)10. 中考新考法 句意理解 How do you understand the underlined part of this passage?
A. Jenny feels sad because she is weak in dancing.
B. Jenny wants to be perfect after practising dancing.
C. Jenny accepts the disabilities of her body after dancing.
D. Jenny thinks she should treat her leg for better dancing.
(
B
)11. 中考新考法 标题归纳 What's the best title for this passage?
A. Dancing helps to cure illness
B. Dancing helps to better yourself
C. Dancing helps to change moods
D. Dancing helps to reduce loneliness
答案: 8.C [解析]推理判断题。本文主要介绍了跳舞对健康状况不佳的人有益,故文章可能出现在网站的“健康”部分。故选C。
9.A [解析]细节理解题。根据“dance requires more ‘brain power’ than simpler repetitive(重复的) exercises”以及“but the group of dancers improved more cognitive abilities”可知,舞蹈比简单的重复性运动需要更多的“脑力”,舞者组提高了更多的认知能力,所以跳舞有助于提高“脑力”。故选A。
10.C [解析]句意理解题。根据“but it has enabled her to overcome her fear of being judged(评价) for how she moves,both in the dance class and out in the world”以及“I don’t have to be perfect in my dancing or make sure my leg lifts this way—it makes me comfortable with where I am right now.”可知,珍妮克服了在舞蹈课上和外面世界中因她的动作不协调而受到评判的恐惧,所以她不再追求舞蹈动作的完美,也不再担心自己的腿是否能像别人那样抬起——这让她对现在的状态感到舒适,所以跳舞后珍妮接受了身体的残疾。故选C。
11.B [解析]标题归纳题。本文主要介绍了跳舞对健康状况不佳的人有益,选项B“跳舞有助于提升自己”为标题最合适。故选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭