2025年一遍过英语必修第一册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一遍过英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第84页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
C
[2024辽宁大连市期末考试]Zhang Zening, a hanfu supporter and lover in Nanjing, East China's Jiangsu Province, started a remarkable journey about eight years ago to restore traditional Chinese clothing. Inspired by ancient wall paintings, Zhang studied the artistry of hanfu in various museums, changing paintings into touchable and wearable pieces.
Upon graduating from college, Zhang first worked in material research, devoting herself to her chemical experiments for the study of raw materials.
At the time, she was one of the earliest lovers of hanfu in China, often organizing various hanfu activities in her spare time. Now as the owner of a hanfu studio, Zhang has worked with women's re - employment organizations, looking for full - time stay - at - home women with sewing skills. This matched her need for the production of hanfu.
Around 2015, Zhang began to focus on the process of hanfu restoration on her own. In that year, she visited Dunhuang, Northwest China's Gansu Province, where she was attracted by the beautiful wall paintings, wondering how she could possibly change them into beautiful clothing.
In the past years, she has traveled to more than 10 cities across China, studying wall paintings and conducting research to restore hanfu from different dynasties. She managed to restore more than 50 sets. She referred to different materials including various wall paintings, other cultural relics and literature to make sure that the restoration was as correct as possible.
Thanks to her work, many young people wear restored hanfu when they visit museums, and Zhang is excited to see more of them doing so.
28. What can we learn about Zhang Zening according to paragraph 1?
A. She longed to be a scientist.
B. She was interested in traveling widely.
C. She was fond of traditional Chinese art.
D. She enjoyed restoring cultural relics.
29. Why has Zhang worked with some organizations?
A. To reduce employment pressure.
B. To help the organizations in trouble.
C. To increase her business influence.
D. To produce traditional Chinese clothing.
30. What is the author's purpose of mentioning Dunhuang?
A. To explain how hard Zhang worked.
B. To promote various Dunhuang's artworks.
C. To introduce Zhang's rich travel experiences.
D. To show the start of Zhang's hanfu restoration work on her own.
31. Which of the following best describes Zhang's restoration work?
A. Effective.
B. Short - lived.
C. Dangerous.
D. Costly.
[2024辽宁大连市期末考试]Zhang Zening, a hanfu supporter and lover in Nanjing, East China's Jiangsu Province, started a remarkable journey about eight years ago to restore traditional Chinese clothing. Inspired by ancient wall paintings, Zhang studied the artistry of hanfu in various museums, changing paintings into touchable and wearable pieces.
Upon graduating from college, Zhang first worked in material research, devoting herself to her chemical experiments for the study of raw materials.
At the time, she was one of the earliest lovers of hanfu in China, often organizing various hanfu activities in her spare time. Now as the owner of a hanfu studio, Zhang has worked with women's re - employment organizations, looking for full - time stay - at - home women with sewing skills. This matched her need for the production of hanfu.
Around 2015, Zhang began to focus on the process of hanfu restoration on her own. In that year, she visited Dunhuang, Northwest China's Gansu Province, where she was attracted by the beautiful wall paintings, wondering how she could possibly change them into beautiful clothing.
In the past years, she has traveled to more than 10 cities across China, studying wall paintings and conducting research to restore hanfu from different dynasties. She managed to restore more than 50 sets. She referred to different materials including various wall paintings, other cultural relics and literature to make sure that the restoration was as correct as possible.
Thanks to her work, many young people wear restored hanfu when they visit museums, and Zhang is excited to see more of them doing so.
28. What can we learn about Zhang Zening according to paragraph 1?
A. She longed to be a scientist.
B. She was interested in traveling widely.
C. She was fond of traditional Chinese art.
D. She enjoyed restoring cultural relics.
29. Why has Zhang worked with some organizations?
A. To reduce employment pressure.
B. To help the organizations in trouble.
C. To increase her business influence.
D. To produce traditional Chinese clothing.
30. What is the author's purpose of mentioning Dunhuang?
A. To explain how hard Zhang worked.
B. To promote various Dunhuang's artworks.
C. To introduce Zhang's rich travel experiences.
D. To show the start of Zhang's hanfu restoration work on her own.
31. Which of the following best describes Zhang's restoration work?
A. Effective.
B. Short - lived.
C. Dangerous.
D. Costly.
答案:
28. C 考查细节理解。根据第一段中的"Zhang Zening, a hanfu supporter... traditional Chinese clothing"以及后面的"Zhang studied the artistry of hanfu in various museums"可知,张则宁热爱汉服,想要复原这种中国传统服饰,她研究了各个博物馆内汉服的艺术技艺,由此可知她喜欢中国传统艺术。29. D 考查细节理解。根据第二段中的"Now as the owner... her need for the production of hanfu"可知,因为张则宁需要大量人手来生产汉服,所以才会和这些组织合作。故选D项。30. D 考查推理判断。根据第三段内容可知,张则宁2015年参观了敦煌,并从中受到启发,从而开始了她的汉服复原事业。由此可推知,作者提到敦煌是为了说明她的独立汉服复原事业的开端。31. A 考查推理判断。根据第五段中的"Thanks to her work, many young people wear restored hanfu when they visit museums"可知,很多年轻人去博物馆时都穿她复原过的汉服,这说明她的努力是有效的。
D
In the animal kingdom, killer whales are social stars: they travel in varied family groups, care for grandchildren, and even copy human speech. Now, biologists are adding one more behavior to the list: forming fast friendships. A new study shows killer whales can rival animals such as chimpanzees and macaques, and even humans when it comes to the kind of "social touch".
Some sea animals maintain social structures including male dolphins that learn the "names" of their close partners. But there is little data about wild killer whales. That's where drone technology came in. Michael Weiss, a behavioral ecologist, teamed up with his colleagues to use drones, flying them 30 to 120 meters above a group of killer whales. That was high enough not to trouble the whales. It marks the first time drones have been used to study friendly physical contact in whales.
The researchers recorded over 800 examples of physical contact between individuals. Those included hugs, back - to - back and nose - to - nose touches between pairs of whales. Whales playfully threw young whales into the air, letting them splash back into the water. Besides, the drone images showed clear preferences among individuals, usually for one "best friend" of the same sex and age. Take J49 and J51—two distantly related young males aged 9 and 6—for example. "Every time you see a group of whales, those two are right there interacting with each other," Weiss says.
The young led most of these interactions, rather than the older females or males. "The young individuals really seem to be the glue holding the groups together," Weiss says. As individuals age, this gradual loss of "centrality" is known in many social animals, including humans. That finding is attractive to Stacey Tecot, a biological anthropologist at the University of Arizona, who didn't take part in the study. "Scientists have long observed this social aging trend in animals, but there are still many unanswered questions," she says. Researchers give that some attention. "We're already gathering new data, with more advanced facilities," says Weiss.
32. What does the underlined word "rival" in paragraph 1 probably mean?
A. Benefit from.
B. Be equal to.
C. Depend on.
D. Be fond of.
33. What is new about Weiss' research?
A. The research method.
B. The variety of species.
C. The size of the research team.
D. The time spent on the research.
34. What did Weiss find about J49 and J51?
A. They had a firm friendship.
B. Their interactions were difficult to understand.
C. Their communicating ways changed frequently.
D. They preferred playing with young female whales.
35. What can we infer from the last paragraph?
A. Stacey Tecot is negative about the research.
B. Fewer researchers will play a part in the study.
C. Researchers will collect more data to study killer whales.
D. Researchers will find out the social aging trend in animals soon.
In the animal kingdom, killer whales are social stars: they travel in varied family groups, care for grandchildren, and even copy human speech. Now, biologists are adding one more behavior to the list: forming fast friendships. A new study shows killer whales can rival animals such as chimpanzees and macaques, and even humans when it comes to the kind of "social touch".
Some sea animals maintain social structures including male dolphins that learn the "names" of their close partners. But there is little data about wild killer whales. That's where drone technology came in. Michael Weiss, a behavioral ecologist, teamed up with his colleagues to use drones, flying them 30 to 120 meters above a group of killer whales. That was high enough not to trouble the whales. It marks the first time drones have been used to study friendly physical contact in whales.
The researchers recorded over 800 examples of physical contact between individuals. Those included hugs, back - to - back and nose - to - nose touches between pairs of whales. Whales playfully threw young whales into the air, letting them splash back into the water. Besides, the drone images showed clear preferences among individuals, usually for one "best friend" of the same sex and age. Take J49 and J51—two distantly related young males aged 9 and 6—for example. "Every time you see a group of whales, those two are right there interacting with each other," Weiss says.
The young led most of these interactions, rather than the older females or males. "The young individuals really seem to be the glue holding the groups together," Weiss says. As individuals age, this gradual loss of "centrality" is known in many social animals, including humans. That finding is attractive to Stacey Tecot, a biological anthropologist at the University of Arizona, who didn't take part in the study. "Scientists have long observed this social aging trend in animals, but there are still many unanswered questions," she says. Researchers give that some attention. "We're already gathering new data, with more advanced facilities," says Weiss.
32. What does the underlined word "rival" in paragraph 1 probably mean?
A. Benefit from.
B. Be equal to.
C. Depend on.
D. Be fond of.
33. What is new about Weiss' research?
A. The research method.
B. The variety of species.
C. The size of the research team.
D. The time spent on the research.
34. What did Weiss find about J49 and J51?
A. They had a firm friendship.
B. Their interactions were difficult to understand.
C. Their communicating ways changed frequently.
D. They preferred playing with young female whales.
35. What can we infer from the last paragraph?
A. Stacey Tecot is negative about the research.
B. Fewer researchers will play a part in the study.
C. Researchers will collect more data to study killer whales.
D. Researchers will find out the social aging trend in animals soon.
答案:
32. B 考查词义猜测。根据文章第一段中的"copy human speech""forming fast friendships"可知,生物学家发现虎鲸可以模仿人类讲话,快速建立友谊。再结合画线词所在句可推知,虎鲸的社交能力可以与黑猩猩和猕猴等动物甚至人类相匹敌。benefit from"从……中受益";be equal to"比得上";depend on"依靠";be fond of"喜爱"。结合选项可知,B项正确。rival"与……相匹敌,比得上"。33. A 考查推理判断。根据题干可定位至文章第二段,由"Michael Weiss... study friendly physical contact in whales"可知,行为生态学家Michael Weiss使用无人机观察虎鲸,这是无人机首次被用来研究虎鲸的友好的身体接触,也就是说他的研究方法新颖。故选A。34. A 考查推理判断。由题干中的关键词"J49 and J51"可定位至文章第三段,根据"Every time you see a group of whales... interacting(互动) with each other"可知,这两头虎鲸总是在互动,由此可推知它们之间有牢固的友谊。故选A。35. C 考查推理判断。通读最后一段,尤其根据最后两句话可推知,研究人员将使用更为先进的设备收集新数据来研究虎鲸。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看