2025年一遍过英语必修第一册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一遍过英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第25页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
三、阅读理解
主题语境: 人与社会 语篇类型: 记叙文 难度: 中 建议用时: 7分钟
When I lived in Spain, some Spanish friends of mine decided to visit England by car. Before they left, they asked me for advice about how to find accommodation( 住所 ). I suggested that they should stay at local bed and breakfasts, because this kind of accommodation gives a foreign visitor a good chance to speak English with the family. My friends listened to my advice, but they came back with some funny stories.
"We didn't stay at bed and breakfasts," they said, "because we found that most families were away on holiday."
I thought this was odd. Finally I understood what had happened. My friends spoke little English, and they thought " VACANCIES" meant "holidays", because the Spanish word for " holidays" is "vacaciones". So they did not go to the house where the sign outside said " VACANCIES", which in English means there are free rooms. Then my friends went to the house where there was a sign saying "NO VACANCIES", because they thought this meant the people who owned the house were not away on holiday. But they found that these houses were all full.
We laughed about this and about mistakes my friends made in reading other signs. When my friends saw the word "DIVERSION" on a road sign, they thought they were going to have fun. But that was not the case. In Spanish, the word "DIVERSION" means "fun". In English, however, it usually means that you have to take the road because the usual roads are closed.
English people have problems too when they are faced with foreign languages. Once in Paris, I happened to see a "librairie". I thought it was a library and walked into it, asking to borrow some books. However, to my surprise the "librarians" all stared at me in amazement! Later I found out that "librairie" in French means "bookstore".
1. What kind of advice did the author's Spanish friends want?
A. Learning English.
B. Going to England by car.
C. Finding places to stay in England.
D. Driving their car on English roads.
2. Why did the author suggest that his friends stay at bed and breakfasts?
A. They would be able to practise their English.
B. It would be convenient for them to have dinner.
C. It would be much cheaper than staying in hotels.
D. They would have no problem in finding accommodation there.
3. What does "NO VACANCIES" in Spanish mean?
A. Holidays.
B. No empty rooms.
C. Rooms available.
D. Not away on holiday.
4. What will happen if you see a road sign that says "DIVERSION" in English?
A. You'll fall into a hole.
B. You'll have a lot of fun.
C. You'll have to take the road.
D. You'll find the road is blocked.
主题语境: 人与社会 语篇类型: 记叙文 难度: 中 建议用时: 7分钟
When I lived in Spain, some Spanish friends of mine decided to visit England by car. Before they left, they asked me for advice about how to find accommodation( 住所 ). I suggested that they should stay at local bed and breakfasts, because this kind of accommodation gives a foreign visitor a good chance to speak English with the family. My friends listened to my advice, but they came back with some funny stories.
"We didn't stay at bed and breakfasts," they said, "because we found that most families were away on holiday."
I thought this was odd. Finally I understood what had happened. My friends spoke little English, and they thought " VACANCIES" meant "holidays", because the Spanish word for " holidays" is "vacaciones". So they did not go to the house where the sign outside said " VACANCIES", which in English means there are free rooms. Then my friends went to the house where there was a sign saying "NO VACANCIES", because they thought this meant the people who owned the house were not away on holiday. But they found that these houses were all full.
We laughed about this and about mistakes my friends made in reading other signs. When my friends saw the word "DIVERSION" on a road sign, they thought they were going to have fun. But that was not the case. In Spanish, the word "DIVERSION" means "fun". In English, however, it usually means that you have to take the road because the usual roads are closed.
English people have problems too when they are faced with foreign languages. Once in Paris, I happened to see a "librairie". I thought it was a library and walked into it, asking to borrow some books. However, to my surprise the "librarians" all stared at me in amazement! Later I found out that "librairie" in French means "bookstore".
1. What kind of advice did the author's Spanish friends want?
A. Learning English.
B. Going to England by car.
C. Finding places to stay in England.
D. Driving their car on English roads.
2. Why did the author suggest that his friends stay at bed and breakfasts?
A. They would be able to practise their English.
B. It would be convenient for them to have dinner.
C. It would be much cheaper than staying in hotels.
D. They would have no problem in finding accommodation there.
3. What does "NO VACANCIES" in Spanish mean?
A. Holidays.
B. No empty rooms.
C. Rooms available.
D. Not away on holiday.
4. What will happen if you see a road sign that says "DIVERSION" in English?
A. You'll fall into a hole.
B. You'll have a lot of fun.
C. You'll have to take the road.
D. You'll find the road is blocked.
答案:
1. C 考查细节理解。根据第一段中的"they asked me for advice about how to find accommodation (住所)"可知,作者的西班牙朋友想要如何在英格兰寻找住处的建议,故选C项。
2. A 考查细节理解。根据第一段中的"because this kind of accommodation... with the family"可知,作者建议他的西班牙朋友住在当地提供住宿加早餐的家庭旅馆是因为他们有机会练习他们的英语,故选A项。
3. D 考查细节理解。根据第三段中的"Then my friends went to... not away on holiday"可知,在西班牙语中,"NO VACANCIES"与英语中的"Not away on holiday"同义,故选D项。
4. C 考查细节理解。根据第四段内容可知,在英语中,写有"DIVERSION"的路标表示"常用道路被封闭,必须走此路绕行","DIVERSION"在英语中意为"临时绕行路",故选C项。
【易错点拨】 此题易错选D项。注意文中提及的是"the usual roads are closed",指常用道路被封闭,而不是路标指示的道路被阻断,故D项不能入选。
2. A 考查细节理解。根据第一段中的"because this kind of accommodation... with the family"可知,作者建议他的西班牙朋友住在当地提供住宿加早餐的家庭旅馆是因为他们有机会练习他们的英语,故选A项。
3. D 考查细节理解。根据第三段中的"Then my friends went to... not away on holiday"可知,在西班牙语中,"NO VACANCIES"与英语中的"Not away on holiday"同义,故选D项。
4. C 考查细节理解。根据第四段内容可知,在英语中,写有"DIVERSION"的路标表示"常用道路被封闭,必须走此路绕行","DIVERSION"在英语中意为"临时绕行路",故选C项。
【易错点拨】 此题易错选D项。注意文中提及的是"the usual roads are closed",指常用道路被封闭,而不是路标指示的道路被阻断,故D项不能入选。
查看更多完整答案,请扫码查看