2025年一遍过英语必修第一册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一遍过英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第20页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
It is known that high school is one of the most wonderful experiences of your life! This is the time when you begin to develop the skills that you will use at college and in the working world. As you go forward in these important years, you should change your study habits and skills. 36. ________.
Get note - taking skills improved. To some degree, high school will bring a new challenge for students who learn to rely on textbooks during junior school. At high school, teachers will introduce some new ideas beyond textbooks. 37. ________, or the information will be lost! The key to taking good notes is to find the most important things to write down.
38. ________. One skill that doesn't get so much attention is the ability to really listen! In order to take notes better, you need to listen carefully in class and mark each word that is repeated. Once you learn to become an active listener, you will be able to study much better.
Get ready for class discussions. As you are preparing for the next day, write down the things that might deserve(值得) a good discussion. 39. ________. When class discussions open up, you should record important points on different opinions. This is the sort of thing that will pay off in your test.
Get more organized. At junior school you learned to use many folders, and you met different teaching styles. This will continue at high school. You will have to become more organized and take on much more responsibility when it comes to keeping track of homework. 40. ________.
A. Learn how to listen better
B. Think about what to rely on
C. Be prepared to discuss them further
D. And some practical tips are as follows to guide you
E. This means students must learn to take notes with attention
F. You should remember to increase your test preparation time
G. It's important to keep checklists to complete your homework
It is known that high school is one of the most wonderful experiences of your life! This is the time when you begin to develop the skills that you will use at college and in the working world. As you go forward in these important years, you should change your study habits and skills. 36. ________.
Get note - taking skills improved. To some degree, high school will bring a new challenge for students who learn to rely on textbooks during junior school. At high school, teachers will introduce some new ideas beyond textbooks. 37. ________, or the information will be lost! The key to taking good notes is to find the most important things to write down.
38. ________. One skill that doesn't get so much attention is the ability to really listen! In order to take notes better, you need to listen carefully in class and mark each word that is repeated. Once you learn to become an active listener, you will be able to study much better.
Get ready for class discussions. As you are preparing for the next day, write down the things that might deserve(值得) a good discussion. 39. ________. When class discussions open up, you should record important points on different opinions. This is the sort of thing that will pay off in your test.
Get more organized. At junior school you learned to use many folders, and you met different teaching styles. This will continue at high school. You will have to become more organized and take on much more responsibility when it comes to keeping track of homework. 40. ________.
A. Learn how to listen better
B. Think about what to rely on
C. Be prepared to discuss them further
D. And some practical tips are as follows to guide you
E. This means students must learn to take notes with attention
F. You should remember to increase your test preparation time
G. It's important to keep checklists to complete your homework
答案:
36. D 空前提出你需要改变自己的学习习惯和学习技巧。下文中每段分别提出了一个方法,故D项"如下的一些实用技巧能指导你"承上启下,符合语境。37. E 空前提到在高中,老师除了教授课本知识外,还会引入一些新的概念;空后说明如果不采取方法会丢失信息;再结合选项可知,E项"这意味着学生必须学会认真记笔记"承上启下,符合语境。38. A 浏览全文并分析全文结构可知,空处为段落主旨句。本段主要说明要学会倾听,故A项"学习如何更好地倾听"统领整段,符合语境。故选A项。39. C 空前提到要为课堂讨论做准备,写下值得讨论的内容。结合选项可知,C项"准备进一步讨论"承接上文,选项中的them指代上文中提到的"the things that might deserve(值得) a good discussion"。故选C项。40. G 空前说明记录家庭作业是需要更有条理和承担更多责任的,空处应继续介绍与完成作业相关的内容,G项中的"keep checklists"和"complete your homework"照应上文,符合语境。故选G项。
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
(德育|新高考4年6考)[2024江西省三市八校联盟高一上期中联考]I was travelling on an overnight bus from Kolhapur to Aurangabad in India. The bus — an ordinary, non-air-conditioned one — was more than 41 . All 55 seats were taken and there were some 20 people 42 in the aisle (过道). The hot day 43 the discomfort of the 10-hour journey. Because I was travelling on a student bus pass, I had no choice but to stand.
After around two very long hours, I was 44 with sweat in the noise of the bus. I suddenly sensed a hand tapping my hand to ask for 45 . Turning around, I found a middle-aged man with a kind smile looking up at me. He stood up and said I could 46 a seat for some time. I was pleasantly surprised and immediately accepted his 47 , my entire body feeling a sense of relief. And the man stood next to me, 48 around. After about 20 minutes, I signaled him to 49 his space. A man, who was sitting by the window on the other side of the bus, had observed(看到) our 50 .
Just then, something 51 happened. Our observer stood up and offered his seat to another standing man. All of a sudden, we had caused a chain reaction: almost all the standees got a(n) 52 to be seated. More surprisingly, people even started chatting with each other while exchanging positions, and soon began sharing jokes. Needless to say, the rest of the journey was quite 53 .
The bus reached its destination in the next morning. As I stood in the early morning light, waving goodbye to the groups, I was 54 of an important life lesson that we can all 55 what we have, including our burdens, and help our co-passengers in the journey of life.
41. A. advanced
B. packed
C. narrow
D. comfortable
42. A. standing
B. sitting
C. lying
D. moving
43. A. eased
B. added to
C. removed
D. got over
44. A. annoyed
B. bored
C. careful
D. wet
45. A. company
B. help
C. contact
D. attention
46. A. rent
B. take
C. clean
D. book
47. A. reward
B. offer
C. invitation
D. view
48. A. looking
B. turning
C. dancing
D. running
49. A. take up
B. give back
C. take away
D. give in
50. A. adventure
B. conversation
C. deal
D. exchange
51. A. confusing
B. frightening
C. magical
D. strange
52. A. appointment
B. right
C. arrangement
D. chance
53. A. enjoyable
B. dangerous
C. tiring
D. challenging
54. A. warned
B. reminded
C. persuaded
D. informed
55. A. explore
B. give up
C. share
D. give away
(德育|新高考4年6考)[2024江西省三市八校联盟高一上期中联考]I was travelling on an overnight bus from Kolhapur to Aurangabad in India. The bus — an ordinary, non-air-conditioned one — was more than 41 . All 55 seats were taken and there were some 20 people 42 in the aisle (过道). The hot day 43 the discomfort of the 10-hour journey. Because I was travelling on a student bus pass, I had no choice but to stand.
After around two very long hours, I was 44 with sweat in the noise of the bus. I suddenly sensed a hand tapping my hand to ask for 45 . Turning around, I found a middle-aged man with a kind smile looking up at me. He stood up and said I could 46 a seat for some time. I was pleasantly surprised and immediately accepted his 47 , my entire body feeling a sense of relief. And the man stood next to me, 48 around. After about 20 minutes, I signaled him to 49 his space. A man, who was sitting by the window on the other side of the bus, had observed(看到) our 50 .
Just then, something 51 happened. Our observer stood up and offered his seat to another standing man. All of a sudden, we had caused a chain reaction: almost all the standees got a(n) 52 to be seated. More surprisingly, people even started chatting with each other while exchanging positions, and soon began sharing jokes. Needless to say, the rest of the journey was quite 53 .
The bus reached its destination in the next morning. As I stood in the early morning light, waving goodbye to the groups, I was 54 of an important life lesson that we can all 55 what we have, including our burdens, and help our co-passengers in the journey of life.
41. A. advanced
B. packed
C. narrow
D. comfortable
42. A. standing
B. sitting
C. lying
D. moving
43. A. eased
B. added to
C. removed
D. got over
44. A. annoyed
B. bored
C. careful
D. wet
45. A. company
B. help
C. contact
D. attention
46. A. rent
B. take
C. clean
D. book
47. A. reward
B. offer
C. invitation
D. view
48. A. looking
B. turning
C. dancing
D. running
49. A. take up
B. give back
C. take away
D. give in
50. A. adventure
B. conversation
C. deal
D. exchange
51. A. confusing
B. frightening
C. magical
D. strange
52. A. appointment
B. right
C. arrangement
D. chance
53. A. enjoyable
B. dangerous
C. tiring
D. challenging
54. A. warned
B. reminded
C. persuaded
D. informed
55. A. explore
B. give up
C. share
D. give away
答案:
41. B 根据下文中的"All 55 seats were taken and there were some 20 people 42 in the aisle(过道)"可知,这是一辆普通的、没有空调的客车,里面挤满了人。故选 B。
advanced 先进的 packed 挤满人的,非常拥挤的
narrow 狭窄的 comfortable 令人舒服的,舒适的
42. A 根据下文中的"I had no choice but to stand"以及常识可知,55 个座位上都坐满了人,大约 20 人站在过道里。故选 A。
43. B 根据上文可知,这是一辆普通的、没有空调的客车,里面挤满了人,而且天气又热,所以此处是说炎热的天气增加了旅程的不适。
ease(使)减轻 add to 增加
remove 消除 get over 克服(困难)
44. D 根据上文中的"The bus — an ordinary, non-air - conditioned one "以及 "The hot day"可知,车上拥挤,没有空调,且天气炎热,所以这里是说作者汗如雨下。
annoyed 恼怒的,生气的 bored 厌烦的,不感兴趣的
careful 谨慎的,小心的 wet 湿的,潮的,潮湿的
45. D 根据下文中的"Turning around, I found a middle - aged man with a kind smile looking up at me"可知,作者转过身来,发现一个中年男子带着亲切的微笑抬头看着自己。所以一只手拍了拍作者的手,目的是引起作者的注意。
46. B 根据下文中的"I was pleasantly surprised... my entire body feeling a sense of relief"以及"Our observer stood up and offered his seat to another standing man"可知,此处应该是这个男士让作者坐在他的座位上。表示"就座"用 take a seat。
47. B 根据下文中的"And the man stood next to me"以及" Our observer stood up and offered his seat to another standing man"可知,作者应该是接受了这个男士的好意。
reward 回报;报酬;奖赏
offer (愿为某人做某事或愿给某人某物的)提议
invitation(书面或口头的)邀请;请柬
view 观点,意见,看法,想法
48. A 根据上文可知,那个男士把自己的座位给了作者,且作者接受了他的好意,由此可推知,那个男士应该是站在作者旁边,然后看着四周。look around"环顾四周"。
49. A 根据上文可知,作者接受了那个男士的好意,坐到了他的座位上。所以此处是说在大约 20 分钟之后,作者让那个男士再坐回来,即占据自己的座位。
take up 占据(空间) give back 归还
take away 拿走,带走 give in 呈上,上交
50. D 坐在汽车另一边靠窗位置的一个人看到了我们的交换。此处与下文中的"exchanging positions"相照应,属于原词复现。
51. C 根据下文内容可知,那个男士给作者让座的行为引发了连锁反应,大家都开始给站着的乘客让座。所以这是一件神奇的事情。故选 C。
confusing 令人困惑的 frightening 令人害怕的
magical 神奇的 strange 奇怪的
52. D 根据上文中的"Our observer stood up and offered his seat to another standing man"可知,突然,那个男士给作者让座的行为引起了连锁反应:几乎所有站着的乘客都有机会坐座位。
appointment 约定,约会 right 权利
arrangement 议定之事,协定 chance 机会
53. A 根据上文中的"More surprisingly, people even started... sharing jokes"可知,车上的人们交换了位置,开始聊天和分享笑话,所以接下来的旅程应该是愉快的。enjoyable"使人愉快的"。故选 A。
54. B 当作者站在清晨的晨光中,向大家挥手告别时,他悟到了人生中重要的一课——在人生旅途中我们都可以分享我们所拥有的,包括我们的负担,并帮助我们的同伴。remind sb. of sth."使某人想起某事"。故选 B。
55. C 参见上题解析。故选 C。
explore 探讨,探究 give up 放弃
share 分享,共享 give away 分送,送掉
advanced 先进的 packed 挤满人的,非常拥挤的
narrow 狭窄的 comfortable 令人舒服的,舒适的
42. A 根据下文中的"I had no choice but to stand"以及常识可知,55 个座位上都坐满了人,大约 20 人站在过道里。故选 A。
43. B 根据上文可知,这是一辆普通的、没有空调的客车,里面挤满了人,而且天气又热,所以此处是说炎热的天气增加了旅程的不适。
ease(使)减轻 add to 增加
remove 消除 get over 克服(困难)
44. D 根据上文中的"The bus — an ordinary, non-air - conditioned one "以及 "The hot day"可知,车上拥挤,没有空调,且天气炎热,所以这里是说作者汗如雨下。
annoyed 恼怒的,生气的 bored 厌烦的,不感兴趣的
careful 谨慎的,小心的 wet 湿的,潮的,潮湿的
45. D 根据下文中的"Turning around, I found a middle - aged man with a kind smile looking up at me"可知,作者转过身来,发现一个中年男子带着亲切的微笑抬头看着自己。所以一只手拍了拍作者的手,目的是引起作者的注意。
46. B 根据下文中的"I was pleasantly surprised... my entire body feeling a sense of relief"以及"Our observer stood up and offered his seat to another standing man"可知,此处应该是这个男士让作者坐在他的座位上。表示"就座"用 take a seat。
47. B 根据下文中的"And the man stood next to me"以及" Our observer stood up and offered his seat to another standing man"可知,作者应该是接受了这个男士的好意。
reward 回报;报酬;奖赏
offer (愿为某人做某事或愿给某人某物的)提议
invitation(书面或口头的)邀请;请柬
view 观点,意见,看法,想法
48. A 根据上文可知,那个男士把自己的座位给了作者,且作者接受了他的好意,由此可推知,那个男士应该是站在作者旁边,然后看着四周。look around"环顾四周"。
49. A 根据上文可知,作者接受了那个男士的好意,坐到了他的座位上。所以此处是说在大约 20 分钟之后,作者让那个男士再坐回来,即占据自己的座位。
take up 占据(空间) give back 归还
take away 拿走,带走 give in 呈上,上交
50. D 坐在汽车另一边靠窗位置的一个人看到了我们的交换。此处与下文中的"exchanging positions"相照应,属于原词复现。
51. C 根据下文内容可知,那个男士给作者让座的行为引发了连锁反应,大家都开始给站着的乘客让座。所以这是一件神奇的事情。故选 C。
confusing 令人困惑的 frightening 令人害怕的
magical 神奇的 strange 奇怪的
52. D 根据上文中的"Our observer stood up and offered his seat to another standing man"可知,突然,那个男士给作者让座的行为引起了连锁反应:几乎所有站着的乘客都有机会坐座位。
appointment 约定,约会 right 权利
arrangement 议定之事,协定 chance 机会
53. A 根据上文中的"More surprisingly, people even started... sharing jokes"可知,车上的人们交换了位置,开始聊天和分享笑话,所以接下来的旅程应该是愉快的。enjoyable"使人愉快的"。故选 A。
54. B 当作者站在清晨的晨光中,向大家挥手告别时,他悟到了人生中重要的一课——在人生旅途中我们都可以分享我们所拥有的,包括我们的负担,并帮助我们的同伴。remind sb. of sth."使某人想起某事"。故选 B。
55. C 参见上题解析。故选 C。
explore 探讨,探究 give up 放弃
share 分享,共享 give away 分送,送掉
查看更多完整答案,请扫码查看