2025年一遍过英语必修第一册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一遍过英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第49页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
一、阅读理解
主题语境: 人与自我 语篇类型: 记叙文 难度: 中 建议用时: 7 分钟
One summer during high school, my mom volunteered me to help Grandpa research our family tree. It's terrible to imagine spending hours dusting boxes and listening to boring stories about people I didn't know. "You'll be surprised," my mom promised. "Family history can be very interesting."
In truth, Grandpa didn't want my work to be just research, hoping to also keep our family memories alive. He'd discovered a computer program that helped digitally scan(扫描) old pictures and letters to hold their contents before they crumble with age. Grandpa wanted me to help him connect the scanner and set up the computer program. He could type and send emails, but had never used a scanner.
Soon after, I became interested in my relatives' lives. I asked Grandpa to tell the story behind every picture and letter we scanned. The stories, which turned out not to be boring at all, helped me not only know but also relate to my relatives. I became so eager for more information that Grandpa needed to offer more to keep me satisfied. He showed me a big box filled with things, all covered in dust.
Looking through them, I felt I was opening a window to the world of my relatives, a world long since gone. Grandpa showed me letters he had sent to Grandma from the front line of World War Ⅱ and I could almost smell the gunpowder(火药). I turned the pages of my great - grandmother's recipe book and could picture her cooking in her kitchen. All of the people who had been only names to me now had faces to match.
Later, Grandpa said, "I probably could have done this project myself. I just wanted someone to share it with." I can't thank him enough for sharing these experiences and making me know more about the family members who have made me who I am.
1. Which can best describe the author's first impression of the research?
A. Puzzling. B. Boring. C. Surprising. D. Interesting.
2. What does the underlined word "crumble" in paragraph 2 probably mean?
A. Die down. B. Come to life.
C. Fall to pieces. D. Break through.
3. Why did Grandpa give the author a big box?
A. To show him old letters. B. To keep him away from boredom.
C. To give him something to sort out. D. To satisfy his eagerness to know more.
4. What can we learn about Grandpa from the passage?
A. He knew nothing about the computer.
B. He buried the letters under gunpowder.
C. He possibly served as a soldier in the past.
D. He loved sharing what he had with others.
主题语境: 人与自我 语篇类型: 记叙文 难度: 中 建议用时: 7 分钟
One summer during high school, my mom volunteered me to help Grandpa research our family tree. It's terrible to imagine spending hours dusting boxes and listening to boring stories about people I didn't know. "You'll be surprised," my mom promised. "Family history can be very interesting."
In truth, Grandpa didn't want my work to be just research, hoping to also keep our family memories alive. He'd discovered a computer program that helped digitally scan(扫描) old pictures and letters to hold their contents before they crumble with age. Grandpa wanted me to help him connect the scanner and set up the computer program. He could type and send emails, but had never used a scanner.
Soon after, I became interested in my relatives' lives. I asked Grandpa to tell the story behind every picture and letter we scanned. The stories, which turned out not to be boring at all, helped me not only know but also relate to my relatives. I became so eager for more information that Grandpa needed to offer more to keep me satisfied. He showed me a big box filled with things, all covered in dust.
Looking through them, I felt I was opening a window to the world of my relatives, a world long since gone. Grandpa showed me letters he had sent to Grandma from the front line of World War Ⅱ and I could almost smell the gunpowder(火药). I turned the pages of my great - grandmother's recipe book and could picture her cooking in her kitchen. All of the people who had been only names to me now had faces to match.
Later, Grandpa said, "I probably could have done this project myself. I just wanted someone to share it with." I can't thank him enough for sharing these experiences and making me know more about the family members who have made me who I am.
1. Which can best describe the author's first impression of the research?
A. Puzzling. B. Boring. C. Surprising. D. Interesting.
2. What does the underlined word "crumble" in paragraph 2 probably mean?
A. Die down. B. Come to life.
C. Fall to pieces. D. Break through.
3. Why did Grandpa give the author a big box?
A. To show him old letters. B. To keep him away from boredom.
C. To give him something to sort out. D. To satisfy his eagerness to know more.
4. What can we learn about Grandpa from the passage?
A. He knew nothing about the computer.
B. He buried the letters under gunpowder.
C. He possibly served as a soldier in the past.
D. He loved sharing what he had with others.
答案:
1. B 考查细节理解。根据文章第一段第二句"It's terrible to imagine... boring stories about people I didn't know"可知,作者一开始并不想去做这件事,认为它是无趣的。故选 B 项。
2. C 考查词义猜测。根据画线词前面的"He'd discovered... to hold their contents"并结合常识可知,扫描旧照片和信件可以防止原件变成碎片而导致其内容丢失,由此可推知 crumble 是"破碎"的意思,故选 C 项。
【短语积累】die down"减弱,平息";come to life"变得更有趣,(仿佛活着)开始动起来";fall to pieces"破碎,破裂";break through"冲破,突破"。
3. D 考查细节理解。根据第三段中的"I became so eager for... keep me satisfied"可知,祖父给作者一个大箱子是为了满足他想要获取更多信息的好奇心。故选 D 项。
4. C 考查细节理解。
A 曲解原文信息。原文表述的是"He could type... never used a scanner",并非 A 项所述的"祖父对电脑一窍不通"。
B 无中生有。根据原文第四段第二句话"Grandpa showed me letters... smell the gunpowder(火药)"可知,文中表述的是祖父曾在二战前线给祖母寄过信,作者仿佛闻到了战场上的火药味,并非 B 项所述的"他把信埋在火药下"。
C C 项内容符合原文第四段第二句的信息,故表述正确。
D 以偏概全。原文最后一段提到祖父只是想跟作者分享家谱,而 D 项以偏概全,表述错误。
2. C 考查词义猜测。根据画线词前面的"He'd discovered... to hold their contents"并结合常识可知,扫描旧照片和信件可以防止原件变成碎片而导致其内容丢失,由此可推知 crumble 是"破碎"的意思,故选 C 项。
【短语积累】die down"减弱,平息";come to life"变得更有趣,(仿佛活着)开始动起来";fall to pieces"破碎,破裂";break through"冲破,突破"。
3. D 考查细节理解。根据第三段中的"I became so eager for... keep me satisfied"可知,祖父给作者一个大箱子是为了满足他想要获取更多信息的好奇心。故选 D 项。
4. C 考查细节理解。
A 曲解原文信息。原文表述的是"He could type... never used a scanner",并非 A 项所述的"祖父对电脑一窍不通"。
B 无中生有。根据原文第四段第二句话"Grandpa showed me letters... smell the gunpowder(火药)"可知,文中表述的是祖父曾在二战前线给祖母寄过信,作者仿佛闻到了战场上的火药味,并非 B 项所述的"他把信埋在火药下"。
C C 项内容符合原文第四段第二句的信息,故表述正确。
D 以偏概全。原文最后一段提到祖父只是想跟作者分享家谱,而 D 项以偏概全,表述错误。
二、完形填空
主题语境: 人与自我 语篇类型: 记叙文 难度: 中 建议用时: 14 分钟
We call it her "in - charge day", a day when our nine - year - old daughter Flora is in charge(掌管), and we take 1. ________ from her.
I'll never forget how excited she was the first time we 2. ________ to do this three years ago. She was six and started 3. ________ at once. Making a list of all the things that are not 4. ________ normally and imagining how much fun it would be seemed to be a real source of pleasure in itself. And once, when I refused to let her do something, she replied, "That's 5. ________, Mummy. I'll do it on my in - charge day instead." I was surprised, but then I 6. ________ what she was really saying was that knowing she would have 24 hours of living by her own 7. ________ helped her to live by our rules the rest of the time.
As the big day approached, I found myself getting 8. ________. Would I be able to say yes to everything?
The first thing she wanted to do was have lunch at a fast - food restaurant. I 9. ________ there, eat French fries eagerly, and nervously awaited her next command(指示). 24 hours later, we were very tired but amazed. Without realizing it, we had 10. ________ every nerve - racking(令人紧张的) but exciting second. And every year since has been the same. The "in - charge day" has become a 11. ________.
The other thing she loved doing was " 12. " us. That first year, she brushed our teeth, read us stories and put us to bed at 7:30 p.m.
The experience has 13. ________ me to live more in the moment and say yes to her more often. I learned something I had somehow managed to forget: Children really do know how to have fun. And if, as a parent, you are 14. ________ enough to put your child in charge, even for just 24 hours, one thing is for sure: Your life is about to get a whole lot more 15. ________.
1. A. orders B. suggestions C. time D. place
2. A. forgot B. decided C. refused D. failed
3. A. exploring B. investigating C. planning D. arguing
4. A. gained B. recognized C. contained D. allowed
5. A. fine B. terrible C. bad D. wrong
6. A. wondered B. remembered C. realized D. observed
7. A. options B. rules C. ways D. directions
8. A. confident B. calm C. confused D. worried
9. A. worked B. checked C. hid D. sat
10. A. counted B. enjoyed C. wasted D. grasped
11. A. struggle B. performance C. tradition D. challenge
12. A. parenting B. admiring C. judging D. ignoring
13. A. forced B. reminded C. taught D. warned
14. A. powerful B. brave C. responsible D. safe
15. A. luck B. pride C. surprise D. fun
主题语境: 人与自我 语篇类型: 记叙文 难度: 中 建议用时: 14 分钟
We call it her "in - charge day", a day when our nine - year - old daughter Flora is in charge(掌管), and we take 1. ________ from her.
I'll never forget how excited she was the first time we 2. ________ to do this three years ago. She was six and started 3. ________ at once. Making a list of all the things that are not 4. ________ normally and imagining how much fun it would be seemed to be a real source of pleasure in itself. And once, when I refused to let her do something, she replied, "That's 5. ________, Mummy. I'll do it on my in - charge day instead." I was surprised, but then I 6. ________ what she was really saying was that knowing she would have 24 hours of living by her own 7. ________ helped her to live by our rules the rest of the time.
As the big day approached, I found myself getting 8. ________. Would I be able to say yes to everything?
The first thing she wanted to do was have lunch at a fast - food restaurant. I 9. ________ there, eat French fries eagerly, and nervously awaited her next command(指示). 24 hours later, we were very tired but amazed. Without realizing it, we had 10. ________ every nerve - racking(令人紧张的) but exciting second. And every year since has been the same. The "in - charge day" has become a 11. ________.
The other thing she loved doing was " 12. " us. That first year, she brushed our teeth, read us stories and put us to bed at 7:30 p.m.
The experience has 13. ________ me to live more in the moment and say yes to her more often. I learned something I had somehow managed to forget: Children really do know how to have fun. And if, as a parent, you are 14. ________ enough to put your child in charge, even for just 24 hours, one thing is for sure: Your life is about to get a whole lot more 15. ________.
1. A. orders B. suggestions C. time D. place
2. A. forgot B. decided C. refused D. failed
3. A. exploring B. investigating C. planning D. arguing
4. A. gained B. recognized C. contained D. allowed
5. A. fine B. terrible C. bad D. wrong
6. A. wondered B. remembered C. realized D. observed
7. A. options B. rules C. ways D. directions
8. A. confident B. calm C. confused D. worried
9. A. worked B. checked C. hid D. sat
10. A. counted B. enjoyed C. wasted D. grasped
11. A. struggle B. performance C. tradition D. challenge
12. A. parenting B. admiring C. judging D. ignoring
13. A. forced B. reminded C. taught D. warned
14. A. powerful B. brave C. responsible D. safe
15. A. luck B. pride C. surprise D. fun
答案:
1. A 根据该句中的"our nine - year - old daughter Flora is in charge(掌管)"可知,女儿 Flora 当家,所以作者和丈夫听命于她。此处呼应下文中的"awaited her next command(指示)"。故选 A 项。take orders from sb. "受某人指挥"。
2. B 根据上文提到的作者和丈夫称这一天为女儿的"当家日",以及该句中的"the first time"可推知,此处指作者永远不会忘记三年前他们第一次决定这样做时女儿是多么兴奋。故选 B 项。
3. C 根据下文中的"Making a list"可推知,知道自己要当家了,女儿立刻开始规划。故选 C 项。
4. D 根据下文中的"I refused to let her do something"可知,此处指把所有通常不被允许的事情列成清单。故选 D 项。
5. A 根据下文中的"I'll do it on my in - charge day instead"可推知,女儿可以在自己当家的日子里做平时被禁止的事情,所以当作者不让她做某件事时,她觉得可以接受。故选 A 项。
6. C 联系语境可知,作者后来意识到女儿所说的真正含义。故选 C 项。
7. B 本题考查原词复现。"living by her own 7 "与后面的"live by our rules"相互呼应,表示女儿知道她将有 24 小时按照自己定的规矩生活。故选 B 项。
8. D 根据下文中作者对自己提的问题"Would I be able to say yes to everything?"可推知,随着这个重要日子的临近,作者发现自己担心起来。故选 D 项。
9. D 根据空前的"at a fast - food restaurant"和空后的"eat French fries eagerly"可推知,作者应该是坐在快餐店里大口地吃着薯条,故选 D 项。
10. B 根据空后的"but exciting second"可推知,在不知不觉中,作者她们享受了每一秒。故选 B 项。
11. C 根据上文中的"And every year since"可推知,从那以后,作者家每年都会有女儿当家日,由此可知这个家庭活动已成为作者家的一个传统。故选 C 项。
12. A 根据空后的"she brushed our teeth... bed at 7:30 p.m."可知,她喜欢做的另一件事是"做我们的父亲或母亲"。故选 A 项。parent "做……的父亲或母亲",这里是名词动词化。
13. C 联系语境并根据下文中的"I learned something I had somehow managed to forget"可知,这一经历让作者明白了一些事。故选 C 项。
14. B 作为父母,让孩子当家是勇敢的尝试。故选 B 项。
15. D 根据上文中的"Children really do know how to have fun"可知,作者认为让孩子当家肯定会让生活变得更加有趣。故选 D 项。
2. B 根据上文提到的作者和丈夫称这一天为女儿的"当家日",以及该句中的"the first time"可推知,此处指作者永远不会忘记三年前他们第一次决定这样做时女儿是多么兴奋。故选 B 项。
3. C 根据下文中的"Making a list"可推知,知道自己要当家了,女儿立刻开始规划。故选 C 项。
4. D 根据下文中的"I refused to let her do something"可知,此处指把所有通常不被允许的事情列成清单。故选 D 项。
5. A 根据下文中的"I'll do it on my in - charge day instead"可推知,女儿可以在自己当家的日子里做平时被禁止的事情,所以当作者不让她做某件事时,她觉得可以接受。故选 A 项。
6. C 联系语境可知,作者后来意识到女儿所说的真正含义。故选 C 项。
7. B 本题考查原词复现。"living by her own 7 "与后面的"live by our rules"相互呼应,表示女儿知道她将有 24 小时按照自己定的规矩生活。故选 B 项。
8. D 根据下文中作者对自己提的问题"Would I be able to say yes to everything?"可推知,随着这个重要日子的临近,作者发现自己担心起来。故选 D 项。
9. D 根据空前的"at a fast - food restaurant"和空后的"eat French fries eagerly"可推知,作者应该是坐在快餐店里大口地吃着薯条,故选 D 项。
10. B 根据空后的"but exciting second"可推知,在不知不觉中,作者她们享受了每一秒。故选 B 项。
11. C 根据上文中的"And every year since"可推知,从那以后,作者家每年都会有女儿当家日,由此可知这个家庭活动已成为作者家的一个传统。故选 C 项。
12. A 根据空后的"she brushed our teeth... bed at 7:30 p.m."可知,她喜欢做的另一件事是"做我们的父亲或母亲"。故选 A 项。parent "做……的父亲或母亲",这里是名词动词化。
13. C 联系语境并根据下文中的"I learned something I had somehow managed to forget"可知,这一经历让作者明白了一些事。故选 C 项。
14. B 作为父母,让孩子当家是勇敢的尝试。故选 B 项。
15. D 根据上文中的"Children really do know how to have fun"可知,作者认为让孩子当家肯定会让生活变得更加有趣。故选 D 项。
查看更多完整答案,请扫码查看