2025年一遍过英语必修第一册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一遍过英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年一遍过英语必修第一册外研版》

阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
English Language Courses at ELC Los Angeles
         At English Language Center (ELC) in Los Angeles you will find a variety of English courses and programs that meet the highest academic standards of any English language school in the United States. Through its 40 years of teaching students at all levels from all over the world, ELC has developed teaching and training techniques and programs that really work for everyone.
ENGLISH COURSES OFFERED AT ELC LOS ANGELES
          .GENERAL ENGLISH COURSES
           Intensive English Courses
          Semi - intensive Course
          Individual Intensive Course
          .TEST PREPARATION COURSES
          Cambridge Preparation Course
          TOEFL Preparation Course
          .BUSINESS ENGLISH COURSES
           Individual Executive Business English Courses
ENGLISH CLASSES LOS ANGELES FACT FILE
         .Length of lesson: 50 minutes
          .Number of levels: 12
         .Average number of students per class: 9 - 10
          .Maximum number of students per class: 12 (14 during July and August only)
ADDITIONAL SERVICES AT ELC LOS ANGELES
          The ELC Los Angeles staff is eager to assist international students in achieving their long - term learning goals. ELC offers the following support services to ensure each student's time at ELC is enjoyable, effective and worry - free:
          .Student Visa(签证)
           ELC has been approved by the Department of Homeland Security (DHS) to issue the SEVIS Form I - 20. Students enrolling (注册) in a minimum 24 - lesson per week course are qualified to receive an I - 20 form in order to apply for an F - 1 student visa in their country.
           .English Level Evaluation(评估) with Multi - level Placement
           Each student benefits from our English level evaluation with multi - level placement. Our method of placement testing means students usually have different teachers for different levels and ensures that students study English in the learning environment that is best for them.
          .University Admission Services
           ELC is pleased to offer free advice and university placement services to all ELC students interested in continuing their education at an American college or university in California and around the United States.
21. Which course should you choose in order to improve your English in general?
A. TOEFL Preparation Course.
B. Individual Intensive Course.
C. Cambridge Preparation Course.
D. Individual Executive Business English Courses.
22. How many students would there be at most in your class for a course in June?
A. 9.
B. 10.
C. 12.
D. 14.
23. What's the aim of English Level Evaluation?
A. To help get into a suitable level.
B. To help start from the lowest level.
C. To help achieve enough class hours.
D. To help gain admission to university.
答案: 21. B 考查细节理解。根据题干中的"in general"可定位至文中GENERAL ENGLISH COURSES部分。结合选项可知,要整体提高英语水平,可以选择Individual Intensive Course。故选B。22. C 考查细节理解。根据"Maximum number of students per class: 12 (14 during July and August only)"可知,每班最多12人,7月及8月期间可增至14人。故6月份的一门课班上最多会有12个学生。故选C。23. A 考查细节理解。根据"Our method of placement testing means students... the learning environment that is best for them"可知,English Level Evaluation的目的在于帮助学生进行合适的英语水平评估以确保学生在最适合自己的学习环境中学习英语。故选A。
B
        [2024山东聊城市期末考试]Guqin - making is a process that takes patience and carefulness. Patience is one of the key parts in making a guqin. "It takes about two years to finish making one," says Sui Yiyang, who has been applying himself to guqin - making for over ten years.
         The body of a guqin is made up of two parts, a fat bottom and an arched (拱形的) top. The body of the instrument is carefully and repeatedly covered with a thin layer of oil paint, which can take months to finish.               The strings (琴弦) of a guqin are traditionally made of silk; today they are often specially developed into steel and nylon strings.
          Sui learned the guitar as a teenager. He was introduced to the guqin when he travelled with his father. During the seven - hour drive from Beijing to the Inner Mongolia Autonomous Region, he listened to the guqin recording in his father's car and was attracted. "The beautiful and lasting sounds of the guqin are different from those of the Western musical instruments I learned," he remembers. After returning to Beijing, he started learning the instrument. Later, he learned how to make the guqin from Han Tingyao, a Beijing - based master craftsman.
           Sui travels nationwide and even abroad to buy high - quality materials and tools. For example, the kind and quality of the wood is very important, so he often travels to Fujian and Jiangxi provinces in search of the right materials. He gets the paint, which is used to protect the guqin from corrosion (腐蚀), from a single place — Rentoushan, a village in Maoba Township, Lichuan City, Hubei Province.
          Years of guqin - making experience has gifted Sui with the ability to make high - quality instruments. "Each guqin has its unique sense of reality, which you can only get to know after you feel it with your own hands," he says.
24. Which of the following can best describe Sui Yiyang?
A. Patient and careful.
B. Outgoing and loving.
C. Easy - going and careless.
D. Confident and responsible.
25. When did Sui Yiyang learn the guqin?
A. After the trip with his father.
B. During a travel to Rentoushan.
C. Before learning the guitar as a teenager.
D. After visiting a famous craftsman in Beijing.
26. Why did Sui travel at home and even abroad?
A. He wanted to learn the guitar.
B. He wished to visit the places of interest.
C. He hoped to become a craftsman like Han Tingyao.
D. He wanted to find the good wood for making the guqin.
27. In which section of a newspaper can we find the text?
A. People.
B. Sports.
C. Travel.
D. Nature.
答案: 24. A 考查推理判断。根据第一段中的"Guqin - making is a process that takes patience and carefulness"以及"Sui Yiyang, who has been applying himself to guqin - making for over ten years"可知,制作古琴需要耐心和细心并且隋意扬已投身古琴制作十多年了,由此可推知,他是有耐心的和细心的人。25. A 考查细节理解。根据第三段中的"He was introduced to the guqin when he travelled with his father... and was attracted"以及"After returning to Beijing, he started learning the instrument"可知,隋意扬在和他父亲的一次旅行之后开始学古琴。故选A。26. D 考查细节理解。根据倒数第二段中的"Sui travels nationwide and even abroad to buy high - quality materials and tools"可知,隋意扬在国内甚至国外旅行是因为他想找到制作古琴的好材料。故选D。27. A 考查推理判断。本文主要介绍了隋意扬从事古琴制作的起因、经过以及他对制作古琴的感悟,故可推知,我们可能会在报纸的"人物"版块找到这篇文章。
C
         Have you ever walked through a door and thought to yourself, "What was I going to do?" If you have, you are not alone. Psychologists believe that walking through a door and entering another room creates a "mental block" in the brain. This is generally referred to as the doorway effect.
          In the early years of brain research, scientists thought that human memory was like a closet (壁橱), with many sections in which we could store little boxes of experiences from our lives. Boxes would remain there forever, and whenever we had to look into them, we could just go to that particular section and find that box of memory.
        Beautiful as this description of human memory formation sounds, it is not true. Our brain is much more complex than that. Psychological studies suggest that our memories are episodic (有许多片段的) in general. If you think back to anything, you'll probably quickly realize our memories don't function as clear accounts. Instead, they're more episodic and divided into parts.
        The new research led by psychologist Oliver Baumann from Bond University in Australia suggests that it's not so much the doorways that cause a memory wipe, as the sudden change of the scene that prepares our minds for something new. "A good example is moving around in a department store," says Baumann. "Taking the elevator between floors may have no effect on our memory, but moving from the store to the parking lot might cause us to forget something that we need to buy."
         Baumann also points out that a busy and perhaps overloaded brain does seem to play some part in this phenomenon. In other words, walking through open doors is thought to reset memory to make room for a new episode.
         The good news is that experiencing such forgettable episodes after entering another room does not tell you anything about your memory and intelligence. So when you enter a room and suddenly forget why you are there, you should not think that Alzheimer's disease is influencing you!
28. Which of the following would most probably be the doorway effect?
A. You missed a call and forgot to ring back.
B. You read a book and forget what it is about.
C. You entered the office and forgot what to get.
D. You saw a man years ago and forget who he is now.
29. What can we learn from the second and third paragraphs?
A. All memories are linked in the brain.
B. Memories are clearly separated in the brain.
C. Not all the memories can be found in the brain.
D. Memories are stored in particular sections of the brain.
30. What can we infer from Baumann's research?
A. Taking an elevator causes new memory.
B. Walking through open doors results in memory loss.
C. A sudden change of the scene helps intelligence development.
D. An overloaded brain increases the possibility of the doorway effect.
31. What does the author think of the doorway effect?
A. Unimportant.
B. Helpful.
C. Uncertain.
D. Harmful.
答案: 28. C 考查推理判断。根据第一段中的"Psychologists believe that... as the doorway effect"可知,"门口效应"是指在穿过一扇门进入另一个房间时,我们会脑子短路,从而出现暂时性遗忘。分析选项可知,C项"你走进办公室,忘了要去拿什么"属于"门口效应"。29. C 考查推理判断。根据第三段的内容可推知,并非所有的记忆都能在大脑中找到。30. D 考查推理判断。根据第五段内容可知,Baumann还指出,忙碌和可能超负荷的大脑似乎确实在"门口效应"中起了一定作用,即在我们穿过敞开的门时会重置我们的记忆,为新的经历腾出空间。由此可以推知,超负荷的大脑增加了"门口效应"发生的可能性。31. A 考查观点态度。通读最后一段可知,在进入另一个房间后暂时性遗忘跟记忆力和智力并无关系,所以当你进入一个房间,突然忘记你为什么在那里的时候,你不应该认为自己患有阿尔茨海默病。由此可以推知,作者认为"门口效应"无关紧要。故选A。
D
         Daniel Bögre Udell, who speaks four languages, met Frederico Andrade, who speaks five, at the Parsons of The New School in New York City. In 2014, they started a project to make the first public record of every language in the world. That's Wikitongues. They've already recorded more than 350 languages, and plan to hit 1,000 in the coming years.
         "When humanity loses a language, we also lose the possibility of greater diversity in art, music, literature and oral traditions," said Bögre Udell. Between 1950 and 2010, 230 languages disappeared(消失). Today, a third of the world's languages have fewer than 1,000 speakers left. Every two weeks a language dies with its last speaker, and 50 to 90 percent of them are said to disappear by the next century.
          Wikitongues has asked volunteers in 40 countries to film native speakers talking in the past, present, and future tenses of their first language. Native speakers are asked to think back to their childhood, share their stories, and discuss their hopes and goals. One volunteer in the South Pacific islands of Vanuatu recorded a language that had never been studied by language experts before. Another volunteer found a speaker of Ainu, a language in Japan that has no relation to any other known language, and he also recorded it. However, priceless recording opportunities disappear regularly. Not long ago, one of the last two speakers of a Sami language in Russia died right before his recording session with Wikitongues.
         Political persecution(迫害), a lack of protection and globalization are responsible for diminishing language diversity. For much of the 20th century, governments across the world forced natives to use official languages. Some 100 native languages in Australia have disappeared since European settlers arrived.           However, most languages die today because of other reasons; climate change and urbanization are all important factors in the disappearance of languages.
32. What do Daniel Bögre Udell and Frederico Andrade want to do together?
A. Test people's language levels.
B. Offer language courses to people.
C. Find out the reasons for language loss.
D. Record all the languages in the world.
33. What does the author point out in paragraph 2?
A. The problem of language loss is very serious.
B. Few people are worried about language loss.
C. Language loss makes it difficult for people to communicate.
D. Some countries fail to slow down the process of language loss.
34. How do volunteers help protect languages?
A. By writing down native speakers' stories.
B. By learning languages from native speakers.
C. By improving the living conditions of native speakers.
D. By videoing native speakers talking in their first language.
35. What does the underlined word "diminishing" in paragraph 4 probably mean?
A. Creating.
B. Valuing.
C. Decreasing.
D. Encouraging.
答案: 32. D 考查细节理解。根据第一段中的"they started a project to make the first public record... in the coming years"可知,Daniel Bögre Udell和Frederico Andrade想要记录世界上的所有语言。故选D。
33. A 考查推理判断。根据第二段中的"Between 1950 and 2010... are said to disappear by the next century"可知,语言消亡问题很严重。故选A。34. D 考查细节理解。根据第三段中的"volunteers in 40 countries to film native speakers... and he also recorded it"可知,志愿者通过拍视频记录本土人使用他们母语的情景,以此来保护语言。故选D。35. C 考查词义猜测。结合文章第二段提到的世界上很多语言消失的现象并根据第四段中的"Some 100 native languages in Australia have disappeared"可知,此处是指政治迫害、缺乏保护和全球化导致语言多样性不断减少。故画线词的意思是"逐渐减少的",故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭