2025年一遍过英语必修第一册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一遍过英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年一遍过英语必修第一册外研版》

阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
(人与自然|新高考4年8考)
                              Elephant reserve
         Country:Thailand
         This is a working vacation at a wildlife centre. Anyone can become a volunteer if he/she agrees to help the elephant keepers with tasks.
Daily tasks
         Gather the elephants at 6:30 a.m. Take them to look for food in the forest. Clean the enclosure (围场). Swim with the elephants in the lake in the afternoon. If volunteers want to relax after work, they can watch TV.
How this vacation helps
        If these elephants hadn’t been rescued, they would still have been living on the streets of Bangkok now. The rural environment is much better for them than the urban environment where there is lots of pollution.
                      Gorilla safari (野外观兽旅行)
         Countries:Kenya, Rwanda and Uganda
         Departure(出发班次):2 - 3 departures per month from August to December.
        If you’re lucky, you’ll see lions, elephants and rhinos during this safari. The highlight of the trip is the opportunity to see gorillas in the mountain forests. However, you must be in good health — if a gorilla catches a cold, it will be extremely harmful to its whole family.
How this vacation helps
         There are only about 600 mountain gorillas left in the world as human activity has reduced the area where they can live. When you buy a ticket, this will pay for the protection of the national park.
                          Polar bear watching
          Area & Country:Arctic, Canada
          Departure:sixty trips between Oct 1 - Nov 19.
          Every October and November groups of polar bears gather in Hudson Bay. As they are normally lonely creatures, this is not usual. The bears wait for the ocean to freeze so that they can hunt for seals, and therefore this is the perfect opportunity to see them.
How this vacation helps
         If the Arctic ice cap melts due to global warming, polar bears will be in danger. We give a share of our profits to the charity that protects polar bears.
21. Which of the following is the task for elephant volunteers?
A. Teaching elephants to swim in the lake.
B. Giving elephants a bath at 6:30 a.m.
C. Making sure the enclosure is clean every day.
D. Watching TV to learn knowledge about elephants.
22. What do we know about the gorilla safari?
A. You can set off in April to see gorillas.
B. You can surely see lions, elephants and rhinos.
C. Human activity has made gorillas’ living area smaller.
D. To see lions in the mountain forests is the best part of the trip.
23. What’s the aim of these activities?
A. To help protect the wild animals.
B. To help build more national parks.
C. To help deal with the pollution in cities.
D. To help solve the problem of global warming.
答案: 21. C 考查细节理解。根据Elephant reserve中Daily tasks部分的"Clean the enclosure(围场)"可知,大象志愿者的任务包括每日清扫大象的围场。22. C 考查细节理解。根据Gorilla safari(野外观兽旅行)中的"There are only... has reduced the area where they can live"可知,人类活动减少了大猩猩的栖息地,故C项正确。23. A 考查推理判断。根据文中三个How this vacation helps部分的内容,尤其是"If these elephants... Bangkok now""this will pay for the protection of the national park""We give... protects polar bears"可知,这些活动的目的是保护这些野生动物。故A项正确。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭