2025年一遍过英语必修第一册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一遍过英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年一遍过英语必修第一册外研版》

阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
      (美育|新高考4年4考)[2024河南省百师联盟高一联考] Say you're on vacation at Niagara Falls. You want to take an amazing photo that captures (捕捉) the individual beauty of the waterfalls. 36. ________ The thing is, you're not a professional photographer. So, what do you do? Here are some tips that can step up your photography skill.
          37. ________ Before you snap(拍摄) a shot, ask yourself what you are trying to document and why. That may be as simple as saying to yourself: "I'm going to take a picture of this painting at the museum because I like the colors." It can help you focus on what you want to remember.
Make a shot list. Professional photographers often create " shot lists" — a checklist of every photo they hope to capture, along with notes on style and composition — to make sure that they can get all that they need. You can try this same approach on your vacation. 38. ________
         Capture the ordinary. 39. ________ These scenes may not feel impressive enough to photograph in the moment, but they're ones you're likely to want to remember after your trip is over. The images may be as simple as your dad napping on the plane or your beloved backpack.
          Study your photos. It can be hard to enjoy your photos on a rushed trip. 40. ________ You'll most likely find some surprises — a glance(一瞥) of a friend in the background or a hanging flower from a tree branch. Keep an eye out for anything that makes you happy. Above all, what matters is that the photo is meaningful to you.
A. Learn from the professionals.
B. Think before you take a photo.
C. Try to capture moments or objects that may seem "ordinary".
D. Thus, wait until you're back home to study your images more carefully.
E. Making use of your senses is another way to add richness to your pictures.
F. However, you don't want to take the same photo as everyone else is taking.
G. Such a list can help figure out your photo goals and what you're most excited about.
答案: 第二节 【解题导语】 本文是说明文,主要介绍了在度假时拍摄优质照片的几个技巧。 选材新趋势 美育引导同学们发现美、理解美、追求美。新高考也更加注重对美育的引导,如2023年新课标Ⅱ卷七选五(如何开启艺术之旅)就融入美育,本语篇选材也融入美育,旨在引导同学们加深对艺术的认识,培养同学们健康向上的审美情趣。 【核心词汇】 step up 增加,提高(数量、速度等) document v.(通过文字、电影或照片来)记录,记载 n. 文件,公文 impressive adj. 给人深刻印象的 keep an eye out for 密切注意,提防,警觉 36. F 空前指出假设你正在尼亚加拉瀑布度假,你想拍一张令人惊叹的照片,捕捉瀑布的独特之美;下文则提出你并非专业摄影师,那么你会怎么做?接下来的几段介绍了能提高拍摄水平的几个技巧。由此可知,空处与上文应该构成转折关系,表示但你不想和其他所有人拍一样的照片。故F项符合语境。 37. B 空处为本段主旨句,起引领全段的作用。下文讲在拍摄之前,你可以问问自己你想记录什么而且为什么。B项"拍照前要思考"则概括了本段主旨。 38. G 空前提到专业摄影师通常会列一个"拍摄清单",确保他们能拍到自己需要的东西。在度假时,你也可以尝试一下这个方法。空处应承接上文,说明作者为什么建议尝试这种方法,即说明列"拍摄清单"的好处。G项"这样的清单可以帮助你弄清楚你的拍摄目标以及你最感兴趣的是什么"符合语境,G项中的Such a list呼应上文中的"a shot list"。 39. C 根据该段主旨句"Capture the ordinary"可知,该段介绍的拍摄技巧是捕捉普通事物,C项中的capture和ordinary分别是主旨句中的Capture和ordinary的原词复现。故C项"试着捕捉那些可能看起来普通的瞬间或物体"符合语境。 40. D 空前一句话讲在匆忙的旅行中,你可能很难顾得上欣赏你的照片。空后则指出你很可能会发现一些惊喜,并进行了举例说明。结合选项可知,D项"因此,等到你回家后再更仔细地研究你的照片"承接上文,符合语境。D项中的"study your images"与主旨句"Study your photos"相呼应。
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
        [2024广东深圳市光明区高一上期末考试] Cui Chenxi became China's youngest ever Asian Games champion after the 13 - year - old skateboarder won the women's street event in Hangzhou, Zhejiang province. She made an 41 landing off the difficult high rail — a move many of her competitors avoided.
        Cui said this victory 42 a lot to her. "I always wanted to win gold. This competition is different from other competitions, so I 43 wanted to win this one. " Asked if she was 44 before the competition, she shook her head, saying, " Not at all. My dad told me to stay relaxed, 45 the competition and show my skills. 46 I give it my all, I'll have no regrets. "
          Skateboarding, which is rooted in street culture and closely 47 to lifestyles and attitudes of young people, is a sport that focuses on 48 and personal skills. Cui was born to be a skateboarder. She first 49 skateboarding in 2020 and within a year, she won at professional - level events. " I 50 the day I first stepped onto the skateboard. It was love at first 51 ," Cui said.
           In skateboarding, injuries are common. When discussing the injuries she suffered, Cui displayed a level of 52 beyond her age. "When I started skateboarding, I thought it was great 53. Later, I realized skateboarders bear a lot of 54. But that is where the spirit of skateboarding 55 ," she said.

41. A. impressive
B. immediate
C. unsteady
D. unbalanced
42. A. shows
B. contributes
C. matters
D. teaches
43. A. obviously
B. particularly
C. suddenly
D. usually
44. A. eager
B. curious
C. confident
D. nervous
45. A. lead
B. quit
C. judge
D. enjoy
46. A. Even if
B. In case
C. As long as
D. As soon as
47. A. related
B. compared
C. drawn
D. applied
48. A. teamwork
B. tradition
C. pressure
D. freedom
49. A. took up
B. heard about
C. benefited from
D. stuck to
50. A. start
B. spend
C. remember
D. end
51. A. hand
B. sight
C. place
D. time
52. A. courage
B. determination
C. hope
D. kindness
53. A. power
B. interest
C. talent
D. fun
54. A. praises
B. gains
C. injuries
D. duties
55. A. goes
B. happens
C. lies
D. works
答案: 41. A 根据空后的"a move many of her competitors avoided"以及第二段首句中的this victory可知,崔晨曦所做的动作难度很大,但她成功落地。impressive"令人赞叹的"。
42. C 根据空前的this victory及下文中的"I 43 wanted to win this one"可知,她非常想赢得这次比赛,故而这次胜利对她意义重大。matter在此处用作动词,表示"重要,要紧,有关系",matter a lot"非常重要"。
43. B 根据空前的"I always wanted to win gold. This competition is different from other competitions"可知,崔晨曦一直都想赢得金牌,再加上这次比赛不同于以往的比赛,所以她特别想赢。
44. D 根据空后的"she shook her head, saying, ‘Not at all. My dad told me to stay relaxed...’"可知,她赛前并不紧张。
45. D 根据空前的"My dad told me to stay relaxed"可知,父亲告诉她要保持放松,享受比赛。
46. C 根据空后的"I give it my all, I'll have no regrets"可知," 46 I give it my all"应该是条件状语从句,此处表示"只要我全力以赴,我就不会后悔"。
even if 即使 in case 以防
as long as 只要 as soon as 一……就……
47. A 根据语境可知,此处指滑板运动与年轻人的生活方式和态度紧密相关。
be related to... 与……相关
be compared to... 与……相比
be drawn to... 被……吸引
be applied to... 被应用于……
48. D 根据空前的"Skateboarding, which is rooted... lifestyles and attitudes of young people"以及常识可知,滑板运动植根于街头文化,和年轻人息息相关,故该运动崇尚自由。
teamwork 合作,协作,配合 tradition 传统
pressure 压力 freedom 自由(指权利)
49. A 根据空后的"skateboarding in 2020"及"I first stepped onto the skateboard"可知,她在2020年开始花时间从事滑板运动。
take up 对某事产生兴趣,开始花时间从事某事
hear about 听说
benefit from 从……中受益
stick to 坚持
50. C 根据空后的"the day I first stepped onto the skateboard. It was love at first 51 "可知,崔晨曦记得自己第一次踏上滑板的那一天,对它一见钟情。
51. B 参见上题解析。love at first sight表示"一见钟情"。
52. A 根据空前的"When discussing the injuries she suffered"及空后的"beyond her age"可知,在谈到自己所受的伤时,她表现出超越她年龄的勇气。
53. D 根据空前的"When I started skateboarding"及空后的"Later, I realized skateboarders bear a lot of 54 "可推知,她一开始认为玩滑板很有趣,之后才意识到玩滑板的人会受很多伤。
54. C 参见上题解析。
55. C 根据空前的"skateboarders bear a lot of 54 "及"where the spirit of skateboarding"可知,滑板精神就在于即使多次受伤仍继续坚持。lie"存在,在于"。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭