2025年一遍过英语必修第一册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一遍过英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第6页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
二、完形填空
主题语境:人与自我 语篇类型:记叙文 难度:中 建议用时:14分钟
高考真题同源 After bringing up three children, Joanna Barthorpe decided to do something for herself. She planned to 1 herself by learning to ride a motorcycle at the age of 60. After passing her driving test, she soon 2 on her first solo(单独的) ride. She remembered the 3 of being on the road alone for the first time.
Although Barthorpe preferred riding alone, she contacted the Women’s International Motorcycle Association (WIMA) in the hope of 4 it. It was the connection with the WIMA that led her to a(n) 5 — the Women Riders World Relay. The plan was to pass a baton(接力棒) from rider to rider all around the world. That was a test of the riders’ courage and 6 . But just after Barthorpe took on the role, she 7 fell down and got injured. She spent several months in hospital. However, Barthorpe didn’t see it as a 8 experience. She knew that she must pay much attention to 9 first. Getting on a motorcycle again was 10 , but Barthorpe took extra training and 11 a lot. And she pushed herself to take part in the race in Australia. Barthorpe then realized that it was normal to 12 and that rising to challenges offered an opportunity to grow.
What attracts Barthorpe most to a motorcycle is the 13 . "I can go anywhere I want, any time I like," she said. "The kids said to me, ‘Mum, you seem to have turned into a 14 teenager.’ I just told them, ‘No, I’ve just found the field where I can see my 15 .’."
1. A. protect B. express
C. challenge D. educate
2. A. set out B. rose up
C. calmed down D. showed off
3. A. relief B. excitement
C. risk D. struggle
4. A. interviewing B. encouraging
C. impressing D. joining
5. A. lesson B. record
C. adventure D. experiment
6. A. teamwork B. friendship
C. understanding D. memory
7. A. slowly B. strangely
C. purposely D. accidentally
8. A. discouraging B. worrying
C. practical D. normal
9. A. honor B. safety
C. experience D. interest
10. A. doubtful B. peaceful
C. stressful D. meaningful
11. A. lost B. expected
C. noticed D. improved
12. A. fail B. recover
C. wait D. reply
13. A. cooperation B. competition
C. freedom D. independence
14. A. careful B. friendly
C. serious D. brave
15. A. choice B. value
C. habit D. effort
主题语境:人与自我 语篇类型:记叙文 难度:中 建议用时:14分钟
高考真题同源 After bringing up three children, Joanna Barthorpe decided to do something for herself. She planned to 1 herself by learning to ride a motorcycle at the age of 60. After passing her driving test, she soon 2 on her first solo(单独的) ride. She remembered the 3 of being on the road alone for the first time.
Although Barthorpe preferred riding alone, she contacted the Women’s International Motorcycle Association (WIMA) in the hope of 4 it. It was the connection with the WIMA that led her to a(n) 5 — the Women Riders World Relay. The plan was to pass a baton(接力棒) from rider to rider all around the world. That was a test of the riders’ courage and 6 . But just after Barthorpe took on the role, she 7 fell down and got injured. She spent several months in hospital. However, Barthorpe didn’t see it as a 8 experience. She knew that she must pay much attention to 9 first. Getting on a motorcycle again was 10 , but Barthorpe took extra training and 11 a lot. And she pushed herself to take part in the race in Australia. Barthorpe then realized that it was normal to 12 and that rising to challenges offered an opportunity to grow.
What attracts Barthorpe most to a motorcycle is the 13 . "I can go anywhere I want, any time I like," she said. "The kids said to me, ‘Mum, you seem to have turned into a 14 teenager.’ I just told them, ‘No, I’ve just found the field where I can see my 15 .’."
1. A. protect B. express
C. challenge D. educate
2. A. set out B. rose up
C. calmed down D. showed off
3. A. relief B. excitement
C. risk D. struggle
4. A. interviewing B. encouraging
C. impressing D. joining
5. A. lesson B. record
C. adventure D. experiment
6. A. teamwork B. friendship
C. understanding D. memory
7. A. slowly B. strangely
C. purposely D. accidentally
8. A. discouraging B. worrying
C. practical D. normal
9. A. honor B. safety
C. experience D. interest
10. A. doubtful B. peaceful
C. stressful D. meaningful
11. A. lost B. expected
C. noticed D. improved
12. A. fail B. recover
C. wait D. reply
13. A. cooperation B. competition
C. freedom D. independence
14. A. careful B. friendly
C. serious D. brave
15. A. choice B. value
C. habit D. effort
答案:
1.C 根据"by learning to ride a motorcycle at the age of 60"以及常识可知,60岁时学习骑摩托车是对自己的挑战。故选C。
protect保护 express表达
challenge挑战 educate教育
2.A 根据空前的"After passing her driving test"以及空后的"her first solo(单独的) ride"可知,通过驾驶考试后,她很快开始了自己的第一次单人骑行。故选A。
set out出发 rise up起身
calm down(使)平静 show off炫耀
3.B 联系上文可知,骑摩托车是她想做的事情;由此可推知,第一次独自骑行时,她应该是感到兴奋的。故选B。
relief宽慰,宽心 excitement兴奋
risk风险 struggle奋斗
4.D 根据上文中的"she contacted the Women's International Motorcycle Association (WIMA)"以及下文中的"the connection with the WIMA"可知,她希望加入该协会。join"加入"符合语境。
5.C 根据下文中的"The plan was to pass a baton(接力棒) from rider to rider all around the world. That was a test of the riders' courage and 6 "可知,这对于她这个新手而言是一场冒险。故选C。
lesson课程;教训 record记录
adventure冒险 experiment实验
6.A 根据上文中的"The plan was to pass a baton(接力棒) from rider to rider all around the world"可知,这项任务需要由一个个骑手在世界各地传递接力棒,所以是对团队合作的考验。故选A。
7.D 根据空后的"fell down and got injured"以及她康复后继续骑行可知,她是意外摔倒受伤的。故选D。
slowly缓慢地 strangely奇怪地
purposely故意地 accidentally意外地
8.A 根据常识可知,意外摔倒受伤是令人沮丧的;根据"However"以及下文她的感触可知,她并不认为这件事令人沮丧。故选A。
discouraging令人沮丧的 worrying令人担忧的
practical实用的 normal正常的
9.B 根据上文中的"But just after Barthorpe took on the role, she 7 fell down and got injured"可知,刚接手任务不久,她就受伤了,所以她由此意识到应该首先重视安全。故选B。
honor荣誉 safety安全
experience经验 interest趣味
10.C 根据上文可知,她不小心受伤了,由此可推知,当她恢复后,再次骑摩托车应该是紧张的。故选C。
doubtful怀疑的 peaceful平和的
stressful紧张的 meaningful有意义的
11.D 根据上文中的"Barthorpe took extra training"可知,进行额外的训练后,她应该是进步了很多。improve"改进"符合文意。故选D。
12.A 根据上文内容以及语境可知,Barthorpe意识到失败是正常的,而且迎接挑战可以让我们成长。故选A。
13.C 根据下文中的"I can go anywhere I want, any time I like"可知,对她而言,骑摩托车是自由的,可以随时去自己想去的地方。故选C。
cooperation合作 competition竞争
freedom自由 independence独立
14.D 根据语境可知,60岁时Barthorpe学习骑摩托车,之后参加比赛,孩子们认为妈妈似乎变成一个勇敢的少女。故选D。
15.B 根据文章第一句并结合语境可知,Barthorpe认为骑摩托车可以看到自己的价值所在。value"价值"符合文意。故选B。
protect保护 express表达
challenge挑战 educate教育
2.A 根据空前的"After passing her driving test"以及空后的"her first solo(单独的) ride"可知,通过驾驶考试后,她很快开始了自己的第一次单人骑行。故选A。
set out出发 rise up起身
calm down(使)平静 show off炫耀
3.B 联系上文可知,骑摩托车是她想做的事情;由此可推知,第一次独自骑行时,她应该是感到兴奋的。故选B。
relief宽慰,宽心 excitement兴奋
risk风险 struggle奋斗
4.D 根据上文中的"she contacted the Women's International Motorcycle Association (WIMA)"以及下文中的"the connection with the WIMA"可知,她希望加入该协会。join"加入"符合语境。
5.C 根据下文中的"The plan was to pass a baton(接力棒) from rider to rider all around the world. That was a test of the riders' courage and 6 "可知,这对于她这个新手而言是一场冒险。故选C。
lesson课程;教训 record记录
adventure冒险 experiment实验
6.A 根据上文中的"The plan was to pass a baton(接力棒) from rider to rider all around the world"可知,这项任务需要由一个个骑手在世界各地传递接力棒,所以是对团队合作的考验。故选A。
7.D 根据空后的"fell down and got injured"以及她康复后继续骑行可知,她是意外摔倒受伤的。故选D。
slowly缓慢地 strangely奇怪地
purposely故意地 accidentally意外地
8.A 根据常识可知,意外摔倒受伤是令人沮丧的;根据"However"以及下文她的感触可知,她并不认为这件事令人沮丧。故选A。
discouraging令人沮丧的 worrying令人担忧的
practical实用的 normal正常的
9.B 根据上文中的"But just after Barthorpe took on the role, she 7 fell down and got injured"可知,刚接手任务不久,她就受伤了,所以她由此意识到应该首先重视安全。故选B。
honor荣誉 safety安全
experience经验 interest趣味
10.C 根据上文可知,她不小心受伤了,由此可推知,当她恢复后,再次骑摩托车应该是紧张的。故选C。
doubtful怀疑的 peaceful平和的
stressful紧张的 meaningful有意义的
11.D 根据上文中的"Barthorpe took extra training"可知,进行额外的训练后,她应该是进步了很多。improve"改进"符合文意。故选D。
12.A 根据上文内容以及语境可知,Barthorpe意识到失败是正常的,而且迎接挑战可以让我们成长。故选A。
13.C 根据下文中的"I can go anywhere I want, any time I like"可知,对她而言,骑摩托车是自由的,可以随时去自己想去的地方。故选C。
cooperation合作 competition竞争
freedom自由 independence独立
14.D 根据语境可知,60岁时Barthorpe学习骑摩托车,之后参加比赛,孩子们认为妈妈似乎变成一个勇敢的少女。故选D。
15.B 根据文章第一句并结合语境可知,Barthorpe认为骑摩托车可以看到自己的价值所在。value"价值"符合文意。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看