2025年一遍过英语必修第一册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一遍过英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年一遍过英语必修第一册外研版》

阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
          (体育|新高考4年6考)Tennis, basketball, soccer, swimming — these are examples of the hundreds, maybe thousands, of sports in the world. People in every country play some kind of athletic game. Why do people spend so much time and energy playing sports? 36. ________
           Good health is one big advantage of playing sports. 37. __________ Scientists in Finland discovered that even between twins, the one enjoying exercising had more muscle(肌肉), more energy, a healthier heart and healthier lungs. The one who did not play any sports had less energy and more fat.
          38. __________ Another reason is that they want to be social. People who play on a team become friends with their team members and meet players from different teams. Sports games become enjoyable social events, not just competitions.
            An extra reason for playing sports is that it makes people feel good. It does this in two interesting ways. First, playing sports makes people feel good about themselves. 39. ________ Second, when we exercise, our brains produce dopamine that makes us feel good. When people run around for two hours playing a basketball game, they often feel great even if they lose the game.
         There are a lot of other reasons why people play sports, but studies show that the biggest reason is enjoyment. When asked why they play sports, most people say they play because it's fun. 40. ________
          Do you want to be healthy or social? Do you want to feel good or have a good time? Then play a sport!

A. It takes time to find a fun sport.
B. They don't have to play — they want to play.
C. Finishing a long race can make someone feel confident.
D. It may be because playing sports has a lot of advantages.
E. Good health is not the only reason that people play sports.
F. Exercise can make people stronger and help them live longer.
G. Sports allow people to realize the importance of physical and mental health.
答案: 36. D 空前一句提出问题,D项用because给出答案,同时引出下文对"advantages"的具体说明。故选D项。37. F 根据空前及空后内容可知,本段表达的观点是进行体育运动让人更健康。F项表达了同样的观点,其中"make people stronger"与上文中的"Good health"相照应。故选F项。38. E 根据第二段中的"Good health is one big advantage of playing sports"以及空后的"Another reason is that they want to be social"可知,此处应是表达身体健康是运动的一大好处,但不是人们进行体育运动的唯一原因,进而引出下文中的另一个原因。E项符合语境,故选E项。39. C 空前提到运动让人自我感觉良好,空后的Second表明下文要从另一方面进行说明,故空处应承接上一句,对空前一句进行具体说明。结合选项可知,C项用具体例子进行说明,符合语境。C项中的"feel confident"与空前的"feel good about themselves"相照应。故选C项。40. B 空前提到人们进行体育运动最大的原因是能从中获得乐趣。空处应承接上文,进一步说明人们进行体育运动是出于好玩和有趣。B项符合语境,故选B项。
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。

            [2024安徽合肥市六校联盟高一上月考]The Mid - Autumn Festival is a happy time for a family reunion (团聚). But it is a different 41 after my parents and I came to America. I remember the first Mid - Autumn Festival we spent here.
           On that morning, I smiled when seeing mooncakes on the table. But then I 42 I had classes at 1:50 p. m. and felt 43 . You see, there’s a(n) 44 in China for this special day but not in America. Noticing my upset, Mom tried to comfort me, " We have duck at lunch, your favorite. 45 ?" The duck cheered me up. We had a delicious lunch, but before we 46 it was time for class. I had to put down my 47 and sit before my computer. I couldn’t help 48 that my Mid - Autumn Festival was like this — having online classes with lunch half - eaten. I would never 49 this in the past.
           At the Mid - Autumn Festival Gala, the scene (场景) of a family having dinner together made me 50 . I really missed my grandparents. Although we had 51 them in the day, it was different from a reunion. How regretful we couldn’t 52 !
          At midnight, I was lost in thought. The day is so important that I felt upset without a good 53 . But on second thoughts, although the way we celebrated the holiday 54 , the moon was still full. 55 , although in different countries, all hearts of my family were connected. Realizing this made me filled with warmth.
41. A. story
B. memory
C. sight
D. affair
42. A. decided
B. expected
C. realized
D. desired
43. A. terrible
B. awkward
C. amazed
D. stressed
44. A. meal
B. occasion
C. gathering
D. holiday
45. A. Moved
B. Excited
C. Relaxed
D. Bored
46. A. digested
B. cooked
C. finished
D. packed
47. A. papers
B. chopsticks
C. presents
D. books
48. A. wondering
B. announcing
C. explaining
D. thinking
49. A. defend
B. accept
C. remind
D. ignore
50. A. cry
B. sweat
C. suffer
D. ache
51. A. disappointed
B. prevented
C. called
D. congratulated
52. A. show up
B. cheer up
C. look back
D. go back
53. A. celebration
B. tradition
C. custom
D. account
54. A. continued
B. disappeared
C. changed
D. returned
55. A. Hopefully
B. Generally
C. Naturally
D. Similarly
答案: 41. A 根据上文可知,中秋节是一个阖家团圆的日子。根据空前But表转折可知,但在"我"和父母来到美国后,情况就不同了。it's a different story"是另一回事,根本不像预料的那样"。
42. C 根据下文中的"I had classes at 1:50 p. m. "可知,"我"意识到(realized)自己下午还有课。
43. A 根据下文中的"Noticing my upset"可知,因为意识到自己下午还有课,"我"心情很糟糕。
terrible心情很糟的 awkward不舒适的
amazed大为惊奇的 stressed焦虑的,紧张的
44. D 结合常识,在中国,中秋节会放假来庆祝,而美国不会放假。
45. B 根据下文中的"The duck cheered me up"可知,"我"最喜欢吃鸭肉,故此处是妈妈试图安慰"我",问"我":"我们中午吃鸭肉,你最爱吃的。兴奋吗?"。
46. C 根据下文中的"with lunch half - eaten"可知,午餐没吃完"我"就要去上课了。
47. B 根据下文中的"and sit before my computer"可知,要上课了,"我"不得不放下筷子(chopsticks),坐在电脑前。
48. D 根据下文中的"that my Mid - Autumn Festival was like this"可知,"我"不禁想到自己的中秋节就是这样度过的。
49. B "我"在美国过中秋节,没有假期,午餐没吃完就要去上网课,这是"我"在过去绝不会接受(accept)的。
50. A 根据下文中的"I really missed my grandparents"可知,"我"想念祖父母,所以在中秋晚会上一家人在一起吃饭的场景让"我"哭了。
51. C 根据第一段中的"after my parents and I came to America"可知,"我"和父母在美国,祖父母在中国,只能打电话(called)。
52. D 根据上文中的"How regretful we couldn't"可知,此处指我们不能回去是多么遗憾啊!
show up出现 cheer up振作起来
look back回顾 go back回去
53. A 根据上文中的"The day is so important that I felt upset "可知,此处指中秋节如此重要,没能好好庆祝一下"我"感到很沮丧。celebration"庆祝活动"。
54. C 结合上文可知,"我"身处美国,庆祝中秋节的方式变了(changed)。
55. D 根据上下文可知,虽然庆祝中秋节的方式变了,但月亮还是圆的。同样地(Similarly),虽然身处不同的国家,但全家人的心是相连的。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭