2025年一遍过英语必修第一册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一遍过英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年一遍过英语必修第一册外研版》

三、阅读理解
主题语境:人与社会 语篇类型:夹叙夹议文 难度:中 建议用时:7分钟
         I found a time capsule(时间囊) by accident while I was sorting out some old things last month. It was a friendship bracelet(手链) — an important part of my teenage summers. Holding it in my hand made me think about those valuable memories of childhood, which my kids will never know first - hand.
         My handiwork wasn't beautiful. But what I remember is the beauty of offering: slipping something into a friend's hand and knowing it would always be with her or him. The experience was intoxicating — like the serious business of exchanging wedding rings, which was a symbol of an unbreakable bond. Those bracelets showed how much we meant to each other, at a time when our friends were becoming the center of our lives.
I slept with my bracelets and showered with them. I wore them all summer long at camp. And I got new bracelets from friends there, who received carefully crafted bracelets from me in return as we said our tearful end - of - summer goodbyes. The bracelets helped ease the pain of leaving my friends. But now I see that they were really helping me to leave behind childhood.
          My kids don't go to summer camp. They certainly don't exchange anything as uncool as bracelets with their friends. They chat with each other on social media apps. Our eldest son endlessly texts on his cellphone by using various emojis.
        Their relationships with their phones leave no time or space for writing letters or making bracelets, and their gifts to one another leave no clear traces. There will be no boxes of letters to sort years from now nor any hidden bracelets to find. They will have little to physically hold on to.
1. Why did the author compare a bracelet to a time capsule?
A. It was worthless.
B. It was shaped like a capsule.
C. It reminded her of her childhood.
D. It was made by the author herself.
2. Which of the following can best replace the underlined word "intoxicating" in paragraph 2?
A. Exciting.
B. Valuable.
C. Inspiring.
D. Ordinary.
3. Why does the author think her kids' childhood is different from hers?
A. They make more friends at summer camp.
B. They spend too much time on their cellphones.
C. They are unwilling to give bracelets to their friends.
D. They often send handmade gifts to their friends.
4. What can be inferred about the friendship bracelets?
A. They proved the author's kids have much to physically hold on to.
B. They illustrated both the author and her kids' unforgettable childhood.
C. They gave meaning to the author's childhood in a way her kids never knew first - hand.
D. They made the author remember her deep sadness about leaving friends at summer camp.
答案: 1. C 考查细节理解。根据第一段中的"It was a friendship bracelet(手链)... memories of childhood"可知,这串象征友谊的手链与作者童年的夏天有着重要的联系,它唤起了作者宝贵的童年回忆,所以作者把手链比作时间囊是因为它让作者想到了自己的童年。故 C 项正确。
2. A 考查词义猜测。根据画线词前的"the beauty of offering... be with her or him"和画线词后的"like the serious business... an unbreakable bond"可知,就像婚礼上交换结婚戒指一样,把自己亲手制作的手工艺品送给朋友,会建立牢固的友谊纽带,所以这样的体验应是令人兴奋的。故 A 项正确。
3. B 考查细节理解。根据倒数第二段中的"They chat with each other on social media apps... various emojis"可知,作者认为与自己不同的是现在的孩子们花太多的时间在手机上。故选 B。
4. C 考查推理判断。根据文章最后两段内容可知,代表友谊的手链只有作者有,而她的孩子没有。手链让她想起了自己美好的童年,而如今的孩子们是无法体会这种感受的,因为他们都沉浸在虚拟世界里,因此这些手链以一种她的孩子们难以亲身体验的方式让作者的童年有了意义。故 C 项正确。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭