2025年一遍过英语必修第一册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一遍过英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第60页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Activities for Families with Children
There are plenty of things to do and see that children will enjoy.
Horse riding
Many children will enjoy the opportunity to ride a horse. The Happy Ranch Horse Farm organizes horse rides through the countryside passing wheat fields, small towns, wooden huts and open - air markets. Price for a horse ride is US $12 per person.Cooking classIf you enjoy food, taking a cooking class could be fun. Several restaurants offer classes, which start with a visit to a market to buy fresh ingredients (原料). Wearing a cook's hat, children can help wash and cut. Prices for a 3 - hour class start at US $13 per person.
Hot air balloon
A hot air balloon ride will give you great views of the city. The balloon goes up about 200 meters if weather conditions are OK, less if conditions are windy. The balloon will stay at that altitude for about 10 minutes. Prices are US $20 for an adult, half price for children.Ceramics(制陶工艺) classA fun activity for kids is taking a ceramics class at the Fine Arts Center. With the help of an experienced potter, kids can make their own creations on the potter's wheel from clay. The basic ceramics class costs US $15 per person and takes 1.5 hours.
21. Which activity takes you to view village life?
A. Horse riding.
B. Cooking class.
C. Hot air balloon.
D. Ceramics class.
22. What can we know about cooking classes?
A. They are usually offered by cooking schools.
B. Participants need to prepare ingredients first.
C. Children take part in the whole cooking process.
D. It takes a family of three US 13 to take one.
23. In which section of a magazine may the text appear?
A. Health.
B. Science.
C. Tourism.
D. Schooling.
A
Activities for Families with Children
There are plenty of things to do and see that children will enjoy.
Horse riding
Many children will enjoy the opportunity to ride a horse. The Happy Ranch Horse Farm organizes horse rides through the countryside passing wheat fields, small towns, wooden huts and open - air markets. Price for a horse ride is US $12 per person.Cooking classIf you enjoy food, taking a cooking class could be fun. Several restaurants offer classes, which start with a visit to a market to buy fresh ingredients (原料). Wearing a cook's hat, children can help wash and cut. Prices for a 3 - hour class start at US $13 per person.
Hot air balloon
A hot air balloon ride will give you great views of the city. The balloon goes up about 200 meters if weather conditions are OK, less if conditions are windy. The balloon will stay at that altitude for about 10 minutes. Prices are US $20 for an adult, half price for children.Ceramics(制陶工艺) classA fun activity for kids is taking a ceramics class at the Fine Arts Center. With the help of an experienced potter, kids can make their own creations on the potter's wheel from clay. The basic ceramics class costs US $15 per person and takes 1.5 hours.
21. Which activity takes you to view village life?
A. Horse riding.
B. Cooking class.
C. Hot air balloon.
D. Ceramics class.
22. What can we know about cooking classes?
A. They are usually offered by cooking schools.
B. Participants need to prepare ingredients first.
C. Children take part in the whole cooking process.
D. It takes a family of three US 13 to take one.
23. In which section of a magazine may the text appear?
A. Health.
B. Science.
C. Tourism.
D. Schooling.
答案:
A 【解题导语】 这是一篇应用文。文章主要为有孩子的家庭推荐几种活动。 21. A 考查细节理解。结合题干关键词"view village life"定位到Horse riding,根据其中的"The Happy Ranch Horse Farm organizes horse rides... markets"可知,在骑马活动中孩子们能看到乡村生活。故选A。
22. B 考查细节理解。结合题干关键词cooking classes定位到Cooking class。根据本部分中的"Several restaurants... buy fresh ingredients (原料)"可知,有几家餐馆提供课程,课程以先去市场购买新鲜食材开始。据此可知,参与者需要先买新鲜食材。故选B。
23. C 考查文章出处。结合第一段内容以及下文中几个活动的介绍可知,文章可能和旅游有关,故文章可能出现在杂志的旅游部分。故选C。
22. B 考查细节理解。结合题干关键词cooking classes定位到Cooking class。根据本部分中的"Several restaurants... buy fresh ingredients (原料)"可知,有几家餐馆提供课程,课程以先去市场购买新鲜食材开始。据此可知,参与者需要先买新鲜食材。故选B。
23. C 考查文章出处。结合第一段内容以及下文中几个活动的介绍可知,文章可能和旅游有关,故文章可能出现在杂志的旅游部分。故选C。
B
My parents had been married less than two years when my dad was diagnosed(诊断) with ALS (a disease). Making a decision about whether or not to start a family was difficult at the time, but due to their faith and positive attitude, they chose to do so. If they didn't share the same optimism, my elder brother John would not be here, and I would not be writing this today. To say that I am thankful for their decision is an understatement(保守的说法).My dad has had a long battle with ALS and is still fighting after 26 years, but my parents did everything in their power to keep things as normal as possible for my brother and me. Unluckily, I have very few memories of my dad when he was still able to walk because I was young when he lost that ability. However, I can confidently say that my childhood felt completely normal. Our friends came over a lot. John and I were very involved in sports, and my parents were at every game.ALS isn't just a deadly disease — it can be cured(治愈). Most patients do not live even close to 26 years like my father has been able to. ALS is also a lonely disease. For both the patients and caregivers, as they go through hardships those around them will hardly understand. My mom is his primary caregiver, and my brother and I help out as much as we can. She is a great mother and wife, the backbone of our family, and none of us would be here without her.Dad is the strongest person I know. He has overcome his physical limitations due to how strong he is mentally. Every day is a battle, and every day he fights hard. He truly believes every day is a gift. Some days are worse than others, but he would never let you know. It takes a certain kind of faith, will, ambition, and strength to handle such a desperate diagnosis, and he has never given up himself.
24. How does the author feel about her parents' choice of starting a family?
A. Grateful.
B. Indifferent.
C. Angry.
D. Regretful.
25. What does the author intend to stress about her parents in paragraph 2?
A. Their family values.
B. Their positive attitude.
C. Their love for children.
D. Their difficult situations.
26. Which of the following words can best describe the author's mom?
A. Determined and caring.
B. Talented and creative.
C. Responsible and strict.
D. Confident and knowledgeable.
27. What can be concluded from the family's story?
A. One has to learn to take responsibility bravely.
B. Hardships and difficulties are unavoidable in life.
C. The presence of parents is important to children's development.
D. Inner strength and family support can help overcome physical limitations.
My parents had been married less than two years when my dad was diagnosed(诊断) with ALS (a disease). Making a decision about whether or not to start a family was difficult at the time, but due to their faith and positive attitude, they chose to do so. If they didn't share the same optimism, my elder brother John would not be here, and I would not be writing this today. To say that I am thankful for their decision is an understatement(保守的说法).My dad has had a long battle with ALS and is still fighting after 26 years, but my parents did everything in their power to keep things as normal as possible for my brother and me. Unluckily, I have very few memories of my dad when he was still able to walk because I was young when he lost that ability. However, I can confidently say that my childhood felt completely normal. Our friends came over a lot. John and I were very involved in sports, and my parents were at every game.ALS isn't just a deadly disease — it can be cured(治愈). Most patients do not live even close to 26 years like my father has been able to. ALS is also a lonely disease. For both the patients and caregivers, as they go through hardships those around them will hardly understand. My mom is his primary caregiver, and my brother and I help out as much as we can. She is a great mother and wife, the backbone of our family, and none of us would be here without her.Dad is the strongest person I know. He has overcome his physical limitations due to how strong he is mentally. Every day is a battle, and every day he fights hard. He truly believes every day is a gift. Some days are worse than others, but he would never let you know. It takes a certain kind of faith, will, ambition, and strength to handle such a desperate diagnosis, and he has never given up himself.
24. How does the author feel about her parents' choice of starting a family?
A. Grateful.
B. Indifferent.
C. Angry.
D. Regretful.
25. What does the author intend to stress about her parents in paragraph 2?
A. Their family values.
B. Their positive attitude.
C. Their love for children.
D. Their difficult situations.
26. Which of the following words can best describe the author's mom?
A. Determined and caring.
B. Talented and creative.
C. Responsible and strict.
D. Confident and knowledgeable.
27. What can be concluded from the family's story?
A. One has to learn to take responsibility bravely.
B. Hardships and difficulties are unavoidable in life.
C. The presence of parents is important to children's development.
D. Inner strength and family support can help overcome physical limitations.
答案:
B 【解题导语】 这是一篇记叙文。作者的父亲被诊断出患有肌萎缩性脊髓侧索硬化症,但在作者和哥哥的成长过程中,父母倾尽全力的陪伴与关爱让作者和哥哥度过了正常而美好的童年。父母的坚毅和一家人对彼此的爱与支持帮助父亲克服了身体上的限制。 【核心词汇】 battle n. 奋斗,抗争 be involved in... 参与…… go through hardships 经历困苦 the backbone of... ……的顶梁柱 overcome v. 控制(感情),克服(困难) 【长难句解读】 Unluckily, I have very few memories of my dad when he was still able to walk because I was young (when he lost that ability). (Para. 2) 状语 when引导的时间状语从句 when引导的时间状语从句 because引导的原因状语从句 译文:不幸的是,我对我父亲还能走路时的记忆很少,因为他失去走路能力的时候我还小。
24. A 考查细节理解。根据第一段中的最后两句尤其是thankful可知,作者非常感激父母选择要孩子。故选A。
25. C 考查推理判断。作者在第二段中着重描写了父母对作者和哥哥成长的陪伴与关爱,虽然父亲长期患病,但父母尽力给孩子们创造了良好的成长环境,让孩子们过着正常的生活,体现了他们对孩子们的爱。故选C。
26. A 考查推理判断。根据第三段中的"My mom is his primary caregiver... none of us would be here without her"可以看出,作者的母亲悉心照料父亲,很体贴;她作为家中的顶梁柱支撑全家,说明她十分坚毅。故选A。
27. D 考查推理判断。通读全文可知,尽管作者父亲的病让这个家庭受到重创,但母亲的坚毅和悉心照料、父亲的坚强和勇敢撑起了这个家,让作者和哥哥健康成长,过着正常的生活。由此得出:内在的力量和家庭的支持可以帮助克服身体上的限制。故选D。
24. A 考查细节理解。根据第一段中的最后两句尤其是thankful可知,作者非常感激父母选择要孩子。故选A。
25. C 考查推理判断。作者在第二段中着重描写了父母对作者和哥哥成长的陪伴与关爱,虽然父亲长期患病,但父母尽力给孩子们创造了良好的成长环境,让孩子们过着正常的生活,体现了他们对孩子们的爱。故选C。
26. A 考查推理判断。根据第三段中的"My mom is his primary caregiver... none of us would be here without her"可以看出,作者的母亲悉心照料父亲,很体贴;她作为家中的顶梁柱支撑全家,说明她十分坚毅。故选A。
27. D 考查推理判断。通读全文可知,尽管作者父亲的病让这个家庭受到重创,但母亲的坚毅和悉心照料、父亲的坚强和勇敢撑起了这个家,让作者和哥哥健康成长,过着正常的生活。由此得出:内在的力量和家庭的支持可以帮助克服身体上的限制。故选D。
C[高考真题同源] A compost(堆肥) program at The Wesley School in Los Angeles is teaching kindergarteners through eighth - grade students ways to address human - driven climate change. For the past year, all the leftover food waste from the school has gone into compost containers rather than a landfill(废物填埋场) where it will just break down and produce planet - warming gases."The school workers could have easily thrown the food waste into a city - provided green bin. But taking it out of sight, which would have been easier, would have missed the point," says science teacher Johnna Hampton - Walker. "When it's invisible like that, they don't see it, but they know it doesn't sink in."When sixth grader Finn saw the finished compost pile, it sank in. "That's my orange chicken in there," he says. "That's not just like any food. Somewhere in there is my food." The school will use the compost for plants around campus. Some will be offered to families that want to use it at home, and whatever is left will be donated.Fifth grader Sloane felt so encouraged by the school's compost program that she decided to do something useful for climate change outside of the school. Along with several other fifth graders, Sloane says, " We had a lemonade stand at our friend's house and we made over $200, and we donated it." They also helped draw up a petition (请愿书) to replace the plastic forks and spoons in the school cafeteria with compostable ones.
Fifth grader Kingston is excited to learn his food waste will help grow new food on campus. "It feels good that you're doing something that helps the planet, instead of just sitting and watching it get destroyed," he says.
Jennifer Silverstein, an expert on climate, says the school's compost program checks a lot of the boxes for effective, positive climate education to help the youth understand the seriousness of human - caused climate change.
28. What is the purpose of the compost program?
A. To raise money for the school.
B. To keep friendships among students.
C. To prevent students from wasting food.
D. To teach students how to deal with climate change.
29. How could the school deal with the food waste before?
A. By turning it into new food.
B. By throwing it into dustbins.
C. By selling it to families as compost.
D. By putting it into compost containers.
30. How has the program affected Sloane?
A. She has developed a new way to donate.
B. She has gained a sense of achievement.
C. She has got a part - time job in the school.
D. She has taken action to fight climate change.
31. What can we infer about the program from the last two paragraphs?
A. It is well received.
B. It is highly profitable.
C. It needs to be more effective.
D. It takes time to get the result.
Fifth grader Kingston is excited to learn his food waste will help grow new food on campus. "It feels good that you're doing something that helps the planet, instead of just sitting and watching it get destroyed," he says.
Jennifer Silverstein, an expert on climate, says the school's compost program checks a lot of the boxes for effective, positive climate education to help the youth understand the seriousness of human - caused climate change.
28. What is the purpose of the compost program?
A. To raise money for the school.
B. To keep friendships among students.
C. To prevent students from wasting food.
D. To teach students how to deal with climate change.
29. How could the school deal with the food waste before?
A. By turning it into new food.
B. By throwing it into dustbins.
C. By selling it to families as compost.
D. By putting it into compost containers.
30. How has the program affected Sloane?
A. She has developed a new way to donate.
B. She has gained a sense of achievement.
C. She has got a part - time job in the school.
D. She has taken action to fight climate change.
31. What can we infer about the program from the last two paragraphs?
A. It is well received.
B. It is highly profitable.
C. It needs to be more effective.
D. It takes time to get the result.
答案:
C 【解题导语】 这是一篇新闻报道。文章主要介绍了洛杉矶Wesley School的一个堆肥项目正在帮助从幼儿园的孩子到八年级的学生应对人为造成的气候变化。 【核心词汇】 break down 使分解 out of sight 在视野外,看不见 miss the point 没理解,不明白 invisible adj. 看不见的 sink in 被完全理解,被充分意识到 donate v. 捐赠,捐献 【长难句解读】 "It feels good that you're doing something 形式主语 that从句作真正的主语 (that helps the planet), instead of just sitting and watching it get destroyed," he says. (Para. 5) that引导的定语从句,从句修饰先行词something 译文:他说:"你在做一些帮助地球的事情,而不是只坐着看着它被破坏,这种感觉很好。" 28. D 考查细节理解。根据第一段中的"A compost (堆肥) program... ways to address human-driven climate change"可知,堆肥项目的目的是教会学生们应对气候变化的方法。故选D。 29. B 考查细节理解。根据第二段中的"The school workers could have easily thrown the food waste into a city-provided green bin"可知,以前学校处理食物垃圾的办法可能是把它丢进城市提供的绿色垃圾箱里。故选B。 30. D 考查细节理解。根据第四段中的"Fifth grader Sloane felt so encouraged... do something useful for climate change outside of the school"可知,Sloane决定在校外做一些事情来应对气候变化,下文列举了Sloane和其他几个五年级学生采取应对气候变化的具体行动。故选D。 31. A 考查推理判断。根据倒数第二段中的"It feels good that you're doing something that helps the planet"以及最后一段中Jennifer Silverstein说的话可知,学校的学生和气候专家都认为这个项目非常好,能够帮助年轻人了解人为造成的气候变化的严重性并采取自己力所能及的行动来应对气候变化。由此可推知,从最后两段我们可以了解到这个项目很受欢迎。故选A。
D
Nowadays ultra - processed foods(超加工食品), such as prepackaged soups, sauces, frozen pizza and ready - to - eat meals, are becoming increasingly popular due to their convenience although they could bring higher risk of weight and heart problems. However, a new study has shown that eating too much ultra - processed foods could set your cognitive(认知的) abilities on the road to weakening.
The study followed over 10,000 Brazilians for up to 10 years. Cognitive testing, including remembering words and the ability to speak smoothly, was performed at the beginning and end of the study, and subjects were asked about the food they eat and drink regularly. The researchers found people who ate over 20% of daily calories(卡路里) from ultra - processed foods had a 28% faster cognitive decline compared to those who ate less than 20%.
"The key problem is that ultra - processed foods are usually very high in sugar, salt and fat, all of which are likely to cause illness, perhaps the most major danger to healthy aging in the body and brain," said professor Rudy Tanzi. He added, "Ultra - processed foods also replace eating food high in plant fibre (纤维素), which is particularly important for brain health and reducing risk of age - related brain diseases like Alzheimer's disease."
Unfortunately, ultra - processed foods make up 25% to 30% of total calorie intake in daily food people eat and drink. For a person who eats 2,000 calories a day, 20% would mean 400 or more calories — for comparison, a small order of fries and regular cheeseburger from fast food restaurants has a total of 530 calories.
"People need to know they should cook more and prepare their own food. We say we don't have time but it really doesn't take that much time," said Dr. Claudia Suemoto. " And it's worth it because you're going to protect your heart and guard your brain from Alzheimer's disease."
32. What's the meaning of the underlined word "decline" in paragraph 2?
A. Change.
B. Ability.
C. Fall.
D. Development.
33. What's paragraph 2 mainly about?
A. The purpose of the study.
B. The process and result of the study.
C. The effects of the ultra - processed foods.
D. The popularity of the ultra - processed foods.
34. What can we infer from the text about ultra - processed foods?
A. They are the main cause of brain illness.
B. They are the most popular foods nowadays.
C. They make up 20% of daily calorie intake.
D. They don't have enough plant fibre needed for body.
35. What is the best title for the text?
A. Delicious Home Cooking
B. The Importance of Plant Fibre
C. The Convenience of Ultra - processed Foods
D. Ultra - processed Foods Leading to Worse Cognition
Nowadays ultra - processed foods(超加工食品), such as prepackaged soups, sauces, frozen pizza and ready - to - eat meals, are becoming increasingly popular due to their convenience although they could bring higher risk of weight and heart problems. However, a new study has shown that eating too much ultra - processed foods could set your cognitive(认知的) abilities on the road to weakening.
The study followed over 10,000 Brazilians for up to 10 years. Cognitive testing, including remembering words and the ability to speak smoothly, was performed at the beginning and end of the study, and subjects were asked about the food they eat and drink regularly. The researchers found people who ate over 20% of daily calories(卡路里) from ultra - processed foods had a 28% faster cognitive decline compared to those who ate less than 20%.
"The key problem is that ultra - processed foods are usually very high in sugar, salt and fat, all of which are likely to cause illness, perhaps the most major danger to healthy aging in the body and brain," said professor Rudy Tanzi. He added, "Ultra - processed foods also replace eating food high in plant fibre (纤维素), which is particularly important for brain health and reducing risk of age - related brain diseases like Alzheimer's disease."
Unfortunately, ultra - processed foods make up 25% to 30% of total calorie intake in daily food people eat and drink. For a person who eats 2,000 calories a day, 20% would mean 400 or more calories — for comparison, a small order of fries and regular cheeseburger from fast food restaurants has a total of 530 calories.
"People need to know they should cook more and prepare their own food. We say we don't have time but it really doesn't take that much time," said Dr. Claudia Suemoto. " And it's worth it because you're going to protect your heart and guard your brain from Alzheimer's disease."
32. What's the meaning of the underlined word "decline" in paragraph 2?
A. Change.
B. Ability.
C. Fall.
D. Development.
33. What's paragraph 2 mainly about?
A. The purpose of the study.
B. The process and result of the study.
C. The effects of the ultra - processed foods.
D. The popularity of the ultra - processed foods.
34. What can we infer from the text about ultra - processed foods?
A. They are the main cause of brain illness.
B. They are the most popular foods nowadays.
C. They make up 20% of daily calorie intake.
D. They don't have enough plant fibre needed for body.
35. What is the best title for the text?
A. Delicious Home Cooking
B. The Importance of Plant Fibre
C. The Convenience of Ultra - processed Foods
D. Ultra - processed Foods Leading to Worse Cognition
答案:
D 【解题导语】 本文是一篇说明文。研究发现食用过多超加工食品会导致认知能力下降。 【词缀变形】 pre- + package + -ed → prepackaged adj.(食物)预制并包装好的 who引导的定语从句 【长难句解读】 The researchers found people (who ate 省略that的宾语从句 over 20% of daily calories(卡路里) from ultra-processed 过去分词短语作状语 foods) had a 28% faster cognitive decline (compared to who引导的定语从句 those who ate less than 20%). (Para. 2) 译文:和超加工食品摄入量不到每日卡路里摄入总量20%的人相比,每日摄入超加工食品超过卡路里总量20%的人认知能力的衰退速度要加快28%。 32. C 考查词义猜测。文章第一段最后一句话指出,有新的研究表明吃过多的超加工食品会导致人们认知能力下降,第二段对该研究作了进一步阐述。故画线词与上文中的"weakening"呼应,表示"下降"。故选C项。 33. B 考查段落大意。根据第二段内容可知,该研究调查了1万多名巴西人,在其开始和结束的时候对实验对象进行了认知测试并询问了其饮食习惯,最终发现吃过多超加工食品的人认知能力衰退速度更快。由此可知,第二段主要讲了研究的过程和结果。故选B项。 34. D 考查推理判断。根据第三段最后一句话可知,人们摄入超加工食品会取代那些富含植物纤维的食物,故可推知超加工食品中的植物纤维含量不足。故选D项。 35. D 考查标题判断。文章第一段最后一句话点明了"食用过多超加工食品会导致认知能力下降"这一话题,是全文的主旨句,下面文段都是围绕这一话题展开。故D项最能概括文章大意。
查看更多完整答案,请扫码查看