2026年山东省中考试卷精选九年级英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年山东省中考试卷精选九年级英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第73页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。
Because of modern medicine, millions of people now live longer, healthier lives, and we are developing new ways to fight diseases (疾病) all the time. 46
In the past, most people worked on their feet and moved their bodies all day, so they had lots of exercise. 47 Today, many people sit in front of a computer all day at work, and often eat a lot of sweet foods, or foods that are made in factories. This can be a big danger to their health.
The disease that causes most deaths in the world today—three in every ten—is heart disease. But many of these deaths need not happen, and are caused because people have not exercised or eaten well enough. Not exercising, or eating unhealthy food, can sometimes cause another dangerous disease—diabetes (糖尿病). 48 In the last twenty years, there has been a big rise in the number of deaths from diabetes.
Smoking is another very big health problem and it causes more than seven million deaths a year. There are lots of very dangerous chemicals in cigarettes (香烟), so smokers can get many diseases. Around the world, fewer people smoke today than twenty years ago, but there were still more than 1.2 billion smokers in 2025. 49 Nearly half of all the children in the world are taking cigarette smoke into their bodies every day because they have to spend time near people who smoke.
50 When people sit for too long in front of a computer, they can get problems with their eyes, arms, necks, and backs. And when they use computers and cell phones at night, it is often more difficult for them to sleep. Some scientists also think that cell phones may cause health problems because of a kind of energy which they produce called radiation (辐射).
A. This is not just a health problem for cigarette smokers.
B. But in a changing world, there are changing health problems.
C. When someone has diabetes, there is too much sugar in their blood.
D. They also mostly ate natural foods like fruit, vegetables, fish, and meat.
E. Some diseases can move from animals to people, and they can spread very fast.
F. People also worry about with health problems caused by computers and cell phones.
46.
47.
48.
49.
50.
Because of modern medicine, millions of people now live longer, healthier lives, and we are developing new ways to fight diseases (疾病) all the time. 46
In the past, most people worked on their feet and moved their bodies all day, so they had lots of exercise. 47 Today, many people sit in front of a computer all day at work, and often eat a lot of sweet foods, or foods that are made in factories. This can be a big danger to their health.
The disease that causes most deaths in the world today—three in every ten—is heart disease. But many of these deaths need not happen, and are caused because people have not exercised or eaten well enough. Not exercising, or eating unhealthy food, can sometimes cause another dangerous disease—diabetes (糖尿病). 48 In the last twenty years, there has been a big rise in the number of deaths from diabetes.
Smoking is another very big health problem and it causes more than seven million deaths a year. There are lots of very dangerous chemicals in cigarettes (香烟), so smokers can get many diseases. Around the world, fewer people smoke today than twenty years ago, but there were still more than 1.2 billion smokers in 2025. 49 Nearly half of all the children in the world are taking cigarette smoke into their bodies every day because they have to spend time near people who smoke.
50 When people sit for too long in front of a computer, they can get problems with their eyes, arms, necks, and backs. And when they use computers and cell phones at night, it is often more difficult for them to sleep. Some scientists also think that cell phones may cause health problems because of a kind of energy which they produce called radiation (辐射).
A. This is not just a health problem for cigarette smokers.
B. But in a changing world, there are changing health problems.
C. When someone has diabetes, there is too much sugar in their blood.
D. They also mostly ate natural foods like fruit, vegetables, fish, and meat.
E. Some diseases can move from animals to people, and they can spread very fast.
F. People also worry about with health problems caused by computers and cell phones.
46.
47.
48.
49.
50.
答案:
46.B [解析]前文提到现代医学带来的积极影响,后文转而论述如今出现的新健康问题,此处需一个过渡句衔接“积极现状”与“新问题”。选项B(但在不断变化的世界里,健康问题也在变化)既承接前文,又引出下文对新健康问题的介绍,符合逻辑。故选B。
47.D [解析]前文对比过去与现在的生活方式,指出“过去人们全天站立劳作,运动量充足”,后文描述“如今人们久坐、吃甜食或加工食品”。选项D(他们还多吃天然食物,如水果、蔬菜、鱼和肉)与前文“过去的健康生活方式”衔接,形成“过去运动多且饮食天然”与“现在久坐且饮食不健康”的完整对比,符合语境。故选D。
48.C [解析]根据上句“不锻炼或者吃不健康的食物有时候会引起另一种危险的疾病——糖尿病”可知,此处应补充说明糖尿病的特征。C项(当人们得了糖尿病时,血液中含有过多的糖)承接上文,符合语境。故选C。
49.A [解析]根据下句“几乎世界一半儿童正在把香烟吸入体内,因为他们不得不跟抽烟的人离的很近”可知,吸烟不仅对吸烟者有害。A项(这不仅对吸烟者是个健康问题)符合语境。故选A。
50.F [解析]后文围绕“人们久坐电脑前导致眼、臂、颈、背不适,夜间使用电脑和手机影响睡眠,科学家担忧手机辐射危害”展开,核心是“电脑和手机引发的健康问题”。选项F(人们还担忧由电脑和手机引发的健康问题)直接点明该段主题,总领后文内容,符合段落逻辑。故选F。
技巧点拨 本题侧重考查学生关于上下文衔接的语言能力。学生需要结合上下文中重复的字眼、连词、文章的篇章结构等分析出正确的答案。
47.D [解析]前文对比过去与现在的生活方式,指出“过去人们全天站立劳作,运动量充足”,后文描述“如今人们久坐、吃甜食或加工食品”。选项D(他们还多吃天然食物,如水果、蔬菜、鱼和肉)与前文“过去的健康生活方式”衔接,形成“过去运动多且饮食天然”与“现在久坐且饮食不健康”的完整对比,符合语境。故选D。
48.C [解析]根据上句“不锻炼或者吃不健康的食物有时候会引起另一种危险的疾病——糖尿病”可知,此处应补充说明糖尿病的特征。C项(当人们得了糖尿病时,血液中含有过多的糖)承接上文,符合语境。故选C。
49.A [解析]根据下句“几乎世界一半儿童正在把香烟吸入体内,因为他们不得不跟抽烟的人离的很近”可知,吸烟不仅对吸烟者有害。A项(这不仅对吸烟者是个健康问题)符合语境。故选A。
50.F [解析]后文围绕“人们久坐电脑前导致眼、臂、颈、背不适,夜间使用电脑和手机影响睡眠,科学家担忧手机辐射危害”展开,核心是“电脑和手机引发的健康问题”。选项F(人们还担忧由电脑和手机引发的健康问题)直接点明该段主题,总领后文内容,符合段落逻辑。故选F。
技巧点拨 本题侧重考查学生关于上下文衔接的语言能力。学生需要结合上下文中重复的字眼、连词、文章的篇章结构等分析出正确的答案。
查看更多完整答案,请扫码查看