2026年山东省中考试卷精选九年级英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年山东省中考试卷精选九年级英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第43页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
第一节 阅读下列短文或图表,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项。(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)
A
When Paul Jackson was a boy, he lived near an old copper smelter(冶炼厂)which polluted the environment seriously. A beautiful forest nearby was made into a wasteland. He vowed(发誓) that someday he would make the land green again.
While at college, he chose botany(植物学). He met a professor who was an expert in ecology(生态学). He told Paul it would take about twenty thousand years to make that wasteland green again.
Then Paul got married and had some kids. But his dream would not die. He kept thinking about it. One night he took some action. He sneaked out into the wasteland with a backpack full of seedlings and started planting. For seven hours he planted the seedlings. Every week, he made his secret journey and did the same job, but most of them died. For fifteen years he did this.
Once, when all his young trees burned to the ground because of a careless sheepherder, Paul broke down and cried. Then he got up and kept planting. Freezing winds and terrible heat, landslides and floods and fires destroyed(毁坏)his work time and time again. However, he kept planting.
Very slowly, amazing things began to take place. Now the place is fourteen thousand acres of trees, grass and bushes. Many kinds of wildlife live here. Paul received many environmental awards. His hair turned white, but he managed to keep that impossible vow he made to himself as a child.
Just keep working, no matter who criticizes you, no matter how long it takes, no matter how many times you fall.
36. What did Paul Jackson vow when he was a boy?
A. To work at the copper smelter.
B. To make the wasteland green again.
C. To win an environmental award.
D. To study the wildlife in the forest.
37. Which can best explain the underlined phrase "sneaked out" in Paragraph 3?
A. Ran outside excitedly and rapidly.
B. Invited others to go out together.
C. Walked out quickly and noisily.
D. Left secretly to avoid being noticed.
38. How did Paul react(反应) when his young trees burned to the ground?
A. He gave up planting from then on.
B. He built a wall to protect them.
C. He cried but continued planting.
D. He decided to plant different kinds of trees.
39. What was the result of Paul's long-term efforts?
A. The wildlife all disappeared from the area.
B. Paul became famous and moved to a big city.
C. The area was turned into 14,000 acres of green land.
D. All the trees he planted were destroyed by earthquakes.
A
When Paul Jackson was a boy, he lived near an old copper smelter(冶炼厂)which polluted the environment seriously. A beautiful forest nearby was made into a wasteland. He vowed(发誓) that someday he would make the land green again.
While at college, he chose botany(植物学). He met a professor who was an expert in ecology(生态学). He told Paul it would take about twenty thousand years to make that wasteland green again.
Then Paul got married and had some kids. But his dream would not die. He kept thinking about it. One night he took some action. He sneaked out into the wasteland with a backpack full of seedlings and started planting. For seven hours he planted the seedlings. Every week, he made his secret journey and did the same job, but most of them died. For fifteen years he did this.
Once, when all his young trees burned to the ground because of a careless sheepherder, Paul broke down and cried. Then he got up and kept planting. Freezing winds and terrible heat, landslides and floods and fires destroyed(毁坏)his work time and time again. However, he kept planting.
Very slowly, amazing things began to take place. Now the place is fourteen thousand acres of trees, grass and bushes. Many kinds of wildlife live here. Paul received many environmental awards. His hair turned white, but he managed to keep that impossible vow he made to himself as a child.
Just keep working, no matter who criticizes you, no matter how long it takes, no matter how many times you fall.
36. What did Paul Jackson vow when he was a boy?
A. To work at the copper smelter.
B. To make the wasteland green again.
C. To win an environmental award.
D. To study the wildlife in the forest.
37. Which can best explain the underlined phrase "sneaked out" in Paragraph 3?
A. Ran outside excitedly and rapidly.
B. Invited others to go out together.
C. Walked out quickly and noisily.
D. Left secretly to avoid being noticed.
38. How did Paul react(反应) when his young trees burned to the ground?
A. He gave up planting from then on.
B. He built a wall to protect them.
C. He cried but continued planting.
D. He decided to plant different kinds of trees.
39. What was the result of Paul's long-term efforts?
A. The wildlife all disappeared from the area.
B. Paul became famous and moved to a big city.
C. The area was turned into 14,000 acres of green land.
D. All the trees he planted were destroyed by earthquakes.
答案:
A [文章大意]本文是一篇记叙文。文章主要讲述了保罗·杰克逊童年时目睹家乡森林因冶炼厂污染沦为荒地,便立誓要让它重新变绿;成年后他坚持秘密植树十五年,历经火灾、洪水等挫折仍不放弃,最终把荒地变成14000英亩的绿地,并因此获得多个环保奖项的故事。
36.B [解析]细节理解题。根据第一段中的“He vowed(发誓) that someday he would make the land green again.”可知,他发誓总有一天他会让这片土地重新变得绿意盎然。故选B。
37.D [解析]词义猜测题。根据“He sneaked out into the wasteland with a backpack full of seedlings and started planting. For seven hours he planted the seedlings. Every week, he made his secret journey and did the same job”可知,每周他都会进行这样的秘密行动,所以sneaked out应是“偷偷溜走”的意思。故选D。
38.C [解析]细节理解题。根据第四段中的“Once, when all his young trees burned to the ground because of a careless shepherd, Paul broke down and cried. Then he got up and kept planting.”可知,当保罗种下的小树被大火夷为平地时,他崩溃地哭了但还是继续种植。故选C。
39.C [解析]细节理解题。根据“Now the place is fourteen thousand acres of trees, grass and bushes.”可知,保罗长期努力的结果是,该地区变成了14000英亩的绿地。故选C。
长难句分析
Just keep working, no matter who criticizes you, no matter how long it takes, no matter how many times you fall.
译文:继续努力,不管谁批评你,不管需要多长时间,不管你跌倒多少次。
分析:本句是一个主从复合句。主句Just keep working是一个祈使句,后面no matter引导的是三个让步状语从句。
36.B [解析]细节理解题。根据第一段中的“He vowed(发誓) that someday he would make the land green again.”可知,他发誓总有一天他会让这片土地重新变得绿意盎然。故选B。
37.D [解析]词义猜测题。根据“He sneaked out into the wasteland with a backpack full of seedlings and started planting. For seven hours he planted the seedlings. Every week, he made his secret journey and did the same job”可知,每周他都会进行这样的秘密行动,所以sneaked out应是“偷偷溜走”的意思。故选D。
38.C [解析]细节理解题。根据第四段中的“Once, when all his young trees burned to the ground because of a careless shepherd, Paul broke down and cried. Then he got up and kept planting.”可知,当保罗种下的小树被大火夷为平地时,他崩溃地哭了但还是继续种植。故选C。
39.C [解析]细节理解题。根据“Now the place is fourteen thousand acres of trees, grass and bushes.”可知,保罗长期努力的结果是,该地区变成了14000英亩的绿地。故选C。
长难句分析
Just keep working, no matter who criticizes you, no matter how long it takes, no matter how many times you fall.
译文:继续努力,不管谁批评你,不管需要多长时间,不管你跌倒多少次。
分析:本句是一个主从复合句。主句Just keep working是一个祈使句,后面no matter引导的是三个让步状语从句。
查看更多完整答案,请扫码查看