2026年山东省中考试卷精选九年级英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年山东省中考试卷精选九年级英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第20页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
D
A new study warns that millions of Europeans could die from heat-related causes by the end of the century. The study was based on predicted climate activities in 854 different European cities. It found that hot weather could kill as many as 2.3 million people in Europe by 2100.
Presently, cold weather kills far more people in Europe than hot weather. But the study found that as temperatures continue to rise, deaths from cold weather will reduce over time. However, heat-related deaths are predicted to rise greatly.
The researchers said the number of predicted deaths could be reduced if nations are able to find better ways of cutting down carbon(碳) pollution levels. They called for increased efforts to reduce greenhouse gases and develop air-cooling systems in parts of Europe. Without such efforts, places in Italy, southern Spain and Greece are likely to see large increases in heat deaths related to climate change.
On the other hand, much of Scandinavia and Britain are predicted to see fewer cold-related deaths, largely because low temperatures are expected to be *moderate*.
Pierre Masselot helped lead the research of the environmental effects on human health. "The Mediterranean(地中海) is a so-called climate hotspot," he said. "It's an area that is warming much quicker than the rest of the world. And Malta is right in the middle of it." The study predicts Malta's temperature-related deaths will increase by 269 in every 100,000 people by the end of the century.
European officials reported several heat waves have killed thousands of people in recent years. The highest number was in 2003 when about 70,000 deaths were recorded. Among the areas predicted to see the most deaths from future temperature rises is Barcelona, Spain. The study found almost 250,000 people could die from temperature-related causes in that city by 2100.
12. What can we infer(推断) from the article?
A. Temperatures in Europe are keeping on going up now.
B. The whole of Europe will face the danger of hot weather.
C. The study has researched enough actual climate activities.
D. About 854 European cities are suffering from hot weather.
13. Which paragraph talks about how to reduce the heat-related deaths?
A. Paragraph 3.
B. Paragraph 4.
C. Paragraph 5.
D. Paragraph 6.
14. Which is closest in meaning to the underlined word "moderate"?
A. Freezing.
B. Heated.
C. Changeable.
D. Comfortable.
15. What can be the best title(标题) for the article?
A. Dangers will come at the end of the century
B. Barcelona will be hit by heat-related deaths
C. Millions of Europeans face deadly heat risks
D. Actions are needed to reduce carbon pollution
A new study warns that millions of Europeans could die from heat-related causes by the end of the century. The study was based on predicted climate activities in 854 different European cities. It found that hot weather could kill as many as 2.3 million people in Europe by 2100.
Presently, cold weather kills far more people in Europe than hot weather. But the study found that as temperatures continue to rise, deaths from cold weather will reduce over time. However, heat-related deaths are predicted to rise greatly.
The researchers said the number of predicted deaths could be reduced if nations are able to find better ways of cutting down carbon(碳) pollution levels. They called for increased efforts to reduce greenhouse gases and develop air-cooling systems in parts of Europe. Without such efforts, places in Italy, southern Spain and Greece are likely to see large increases in heat deaths related to climate change.
On the other hand, much of Scandinavia and Britain are predicted to see fewer cold-related deaths, largely because low temperatures are expected to be *moderate*.
Pierre Masselot helped lead the research of the environmental effects on human health. "The Mediterranean(地中海) is a so-called climate hotspot," he said. "It's an area that is warming much quicker than the rest of the world. And Malta is right in the middle of it." The study predicts Malta's temperature-related deaths will increase by 269 in every 100,000 people by the end of the century.
European officials reported several heat waves have killed thousands of people in recent years. The highest number was in 2003 when about 70,000 deaths were recorded. Among the areas predicted to see the most deaths from future temperature rises is Barcelona, Spain. The study found almost 250,000 people could die from temperature-related causes in that city by 2100.
12. What can we infer(推断) from the article?
A. Temperatures in Europe are keeping on going up now.
B. The whole of Europe will face the danger of hot weather.
C. The study has researched enough actual climate activities.
D. About 854 European cities are suffering from hot weather.
13. Which paragraph talks about how to reduce the heat-related deaths?
A. Paragraph 3.
B. Paragraph 4.
C. Paragraph 5.
D. Paragraph 6.
14. Which is closest in meaning to the underlined word "moderate"?
A. Freezing.
B. Heated.
C. Changeable.
D. Comfortable.
15. What can be the best title(标题) for the article?
A. Dangers will come at the end of the century
B. Barcelona will be hit by heat-related deaths
C. Millions of Europeans face deadly heat risks
D. Actions are needed to reduce carbon pollution
答案:
12 A [解析]推理判断题。根据第二段中的“Presently,cold weather kills far more people in Europe than hot weather.But the study found that as temperatures continue to rise,deaths from cold weather will reduce
→continue to do sth 继续做某事
over time.”可推知,欧洲的气温将会持续上升。故选A。
13 A [解析]推理判断题。根据第三段中的“The researchers said the number of predicted deaths could be reduced if nations are able to find better ways of cutting down carbon(碳) pollution levels.They called for increased efforts to reduce greenhouse gases and develop air-cooling systems in parts of Europe.”可知,第三段讨论了如何降低与高温相关的死亡率。故选A。
14 D [解析]词义猜测题。根据第四段“On the other hand,much of Scandinavia and Britain are predicted to see fewer cold-related deaths,largely because low temperatures are expected to be moderate.”可知,斯堪的纳维亚半岛和英国的大部分地区与寒冷有关的死亡人数预计将减少,主要是因为低温预计将会变得温和。freezing冰冻的;heated加热的;changeable变化无常的;comfortable舒适的。根据语境可推知,随着全球变暖,低温也会变得温和。选项中与moderate含义最接近的是comfortable。故选D。
15 C [解析]标题归纳题。通读全文可知,文章主要介绍了一项关于本世纪末数百万欧洲人可能因高温而失去生命的研究,并详细分析了不同地区的情况及应对措施。因此,“Millions of Europeans face deadly heat risks”最适合作本文的标题。故选C。
长难句分析
On the other hand,much of Scandinavia and Britain are predicted to see fewer cold-related deaths,largely because low temperatures are expected to be moderate.
译文:另一方面,斯堪的纳维亚半岛和英国的大部分地区与寒冷有关的死亡人数预计将减少,主要是因为低温预计将会变得温和。
分析:在这句话中,On the other hand是连接词,much of Scandinavia and Britain是主语,are predicted是谓语,to see fewer cold-related deaths是主语补足语,largely because引导的原因状语从句。
→continue to do sth 继续做某事
over time.”可推知,欧洲的气温将会持续上升。故选A。
13 A [解析]推理判断题。根据第三段中的“The researchers said the number of predicted deaths could be reduced if nations are able to find better ways of cutting down carbon(碳) pollution levels.They called for increased efforts to reduce greenhouse gases and develop air-cooling systems in parts of Europe.”可知,第三段讨论了如何降低与高温相关的死亡率。故选A。
14 D [解析]词义猜测题。根据第四段“On the other hand,much of Scandinavia and Britain are predicted to see fewer cold-related deaths,largely because low temperatures are expected to be moderate.”可知,斯堪的纳维亚半岛和英国的大部分地区与寒冷有关的死亡人数预计将减少,主要是因为低温预计将会变得温和。freezing冰冻的;heated加热的;changeable变化无常的;comfortable舒适的。根据语境可推知,随着全球变暖,低温也会变得温和。选项中与moderate含义最接近的是comfortable。故选D。
15 C [解析]标题归纳题。通读全文可知,文章主要介绍了一项关于本世纪末数百万欧洲人可能因高温而失去生命的研究,并详细分析了不同地区的情况及应对措施。因此,“Millions of Europeans face deadly heat risks”最适合作本文的标题。故选C。
长难句分析
On the other hand,much of Scandinavia and Britain are predicted to see fewer cold-related deaths,largely because low temperatures are expected to be moderate.
译文:另一方面,斯堪的纳维亚半岛和英国的大部分地区与寒冷有关的死亡人数预计将减少,主要是因为低温预计将会变得温和。
分析:在这句话中,On the other hand是连接词,much of Scandinavia and Britain是主语,are predicted是谓语,to see fewer cold-related deaths是主语补足语,largely because引导的原因状语从句。
查看更多完整答案,请扫码查看