2026年山东省中考试卷精选九年级英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年山东省中考试卷精选九年级英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年山东省中考试卷精选九年级英语》

D
A new study warns that millions of Europeans could die from heat-related causes by the end of the century. The study was based on predicted climate activities in 854 different European cities. It found that hot weather could kill as many as 2.3 million people in Europe by 2100.
Presently, cold weather kills far more people in Europe than hot weather. But the study found that as temperatures continue to rise, deaths from cold weather will reduce over time. However, heat-related deaths are predicted to rise greatly.
The researchers said the number of predicted deaths could be reduced if nations are able to find better ways of cutting down carbon(碳) pollution levels. They called for increased efforts to reduce greenhouse gases and develop air-cooling systems in parts of Europe. Without such efforts, places in Italy, southern Spain and Greece are likely to see large increases in heat deaths related to climate change.
On the other hand, much of Scandinavia and Britain are predicted to see fewer cold-related deaths, largely because low temperatures are expected to be *moderate*.
Pierre Masselot helped lead the research of the environmental effects on human health. "The Mediterranean() is a so-called climate hotspot," he said. "It's an area that is warming much quicker than the rest of the world. And Malta is right in the middle of it." The study predicts Malta's temperature-related deaths will increase by 269 in every 100,000 people by the end of the century.
European officials reported several heat waves have killed thousands of people in recent years. The highest number was in 2003 when about 70,000 deaths were recorded. Among the areas predicted to see the most deaths from future temperature rises is Barcelona, Spain. The study found almost 250,000 people could die from temperature-related causes in that city by 2100.
12. What can we infer(推断) from the article?
A. Temperatures in Europe are keeping on going up now.
B. The whole of Europe will face the danger of hot weather.
C. The study has researched enough actual climate activities.
D. About 854 European cities are suffering from hot weather.
13. Which paragraph talks about how to reduce the heat-related deaths?
A. Paragraph 3.
B. Paragraph 4.
C. Paragraph 5.
D. Paragraph 6.
14. Which is closest in meaning to the underlined word "moderate"?
A. Freezing.
B. Heated.
C. Changeable.
D. Comfortable.
15. What can be the best title(标题) for the article?
A. Dangers will come at the end of the century
B. Barcelona will be hit by heat-related deaths
C. Millions of Europeans face deadly heat risks
D. Actions are needed to reduce carbon pollution
答案: 12 A [解析]推理判断题。根据第二段中的“Presently,cold weather kills far more people in Europe than hot weather.But the study found that as temperatures continue to rise,deaths from cold weather will reduce
→continue to do sth 继续做某事
over time.”可推知,欧洲的气温将会持续上升。故选A。
13 A [解析]推理判断题。根据第三段中的“The researchers said the number of predicted deaths could be reduced if nations are able to find better ways of cutting down carbon(碳) pollution levels.They called for increased efforts to reduce greenhouse gases and develop air-cooling systems in parts of Europe.”可知,第三段讨论了如何降低与高温相关的死亡率。故选A。
14 D [解析]词义猜测题。根据第四段“On the other hand,much of Scandinavia and Britain are predicted to see fewer cold-related deaths,largely because low temperatures are expected to be moderate.”可知,斯堪的纳维亚半岛和英国的大部分地区与寒冷有关的死亡人数预计将减少,主要是因为低温预计将会变得温和。freezing冰冻的;heated加热的;changeable变化无常的;comfortable舒适的。根据语境可推知,随着全球变暖,低温也会变得温和。选项中与moderate含义最接近的是comfortable。故选D。
15 C [解析]标题归纳题。通读全文可知,文章主要介绍了一项关于本世纪末数百万欧洲人可能因高温而失去生命的研究,并详细分析了不同地区的情况及应对措施。因此,“Millions of Europeans face deadly heat risks”最适合作本文的标题。故选C。
长难句分析
On the other hand,much of Scandinavia and Britain are predicted to see fewer cold-related deaths,largely because low temperatures are expected to be moderate.
译文:另一方面,斯堪的纳维亚半岛和英国的大部分地区与寒冷有关的死亡人数预计将减少,主要是因为低温预计将会变得温和。
分析:在这句话中,On the other hand是连接词,much of Scandinavia and Britain是主语,are predicted是谓语,to see fewer cold-related deaths是主语补足语,largely because引导的原因状语从句。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭