2026年山东省中考试卷精选九年级英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年山东省中考试卷精选九年级英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第35页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
D
Nowadays, there are many great inventions around us. They make our lives better in amazing ways. One of them is called “Tianmouc”—the world’s first smart chip(芯片) that works like our eyes and brains. A team from Tsinghua University made it!
Tianmouc gets an idea by how our human eyes and brains work together. First, our eyes see things around us. Then, our brains understand them. Tianmouc does something similar! It uses special sensors(传感器) to break down what it sees into tiny parts. Then, Tianmouc puts them together in two ways. One is by seeing colors and details clearly as if we read a book. The other is by reacting(回应) to sudden changes quickly, just like we catch a ball.
Tianmouc is really powerful. It can do things that traditional chips can’t. For example, it’s able to collect what it sees at a very high speed of 10,000 frames(帧) per second. In some ways, it sees things more exactly than our eyes. The chip can work well in different light conditions—no matter how bright or dark the light is. All of these are achieved with very little power or energy.
Tianmouc has a big influence on our daily life. For self-driving cars, they need to “see” the road clearly and react quickly to any danger. Tianmouc can notice sudden changes quickly, like a child running across the road or a car suddenly cutting in. For the cameras, they will react faster by catching any unusual movement in the future.
Inventions like Tianmouc show how creative the humans can be! They are making our lives more convenient and safer. Who knows what amazing inventions we’ll see next?
33. What do we know about “Tianmouc”?
A. It’s a new type of cameras that can react faster.
B. It’s a special sensor for self-driving cars to see and react quickly.
C. It’s the world’s first smart chip working like human eyes and brains.
34. From Paragraph 2, we know .
A. how Tianmouc works
B. how Tianmouc helps us
C. what makes Tianmouc special
35. What does the writer mean by asking “Who knows what amazing inventions we’ll see next?”?
A. The writer doubts if there will be new inventions.
B. The writer believes more amazing inventions will appear.
C. The writer thinks inventions will mainly make cars faster.
36. Where is the passage probably from?
A. A travel ad.
B. A health guide.
C. A science magazine.
Nowadays, there are many great inventions around us. They make our lives better in amazing ways. One of them is called “Tianmouc”—the world’s first smart chip(芯片) that works like our eyes and brains. A team from Tsinghua University made it!
Tianmouc gets an idea by how our human eyes and brains work together. First, our eyes see things around us. Then, our brains understand them. Tianmouc does something similar! It uses special sensors(传感器) to break down what it sees into tiny parts. Then, Tianmouc puts them together in two ways. One is by seeing colors and details clearly as if we read a book. The other is by reacting(回应) to sudden changes quickly, just like we catch a ball.
Tianmouc is really powerful. It can do things that traditional chips can’t. For example, it’s able to collect what it sees at a very high speed of 10,000 frames(帧) per second. In some ways, it sees things more exactly than our eyes. The chip can work well in different light conditions—no matter how bright or dark the light is. All of these are achieved with very little power or energy.
Tianmouc has a big influence on our daily life. For self-driving cars, they need to “see” the road clearly and react quickly to any danger. Tianmouc can notice sudden changes quickly, like a child running across the road or a car suddenly cutting in. For the cameras, they will react faster by catching any unusual movement in the future.
Inventions like Tianmouc show how creative the humans can be! They are making our lives more convenient and safer. Who knows what amazing inventions we’ll see next?
33. What do we know about “Tianmouc”?
A. It’s a new type of cameras that can react faster.
B. It’s a special sensor for self-driving cars to see and react quickly.
C. It’s the world’s first smart chip working like human eyes and brains.
34. From Paragraph 2, we know .
A. how Tianmouc works
B. how Tianmouc helps us
C. what makes Tianmouc special
35. What does the writer mean by asking “Who knows what amazing inventions we’ll see next?”?
A. The writer doubts if there will be new inventions.
B. The writer believes more amazing inventions will appear.
C. The writer thinks inventions will mainly make cars faster.
36. Where is the passage probably from?
A. A travel ad.
B. A health guide.
C. A science magazine.
答案:
33.C [解析]细节理解题。根据第一段中的“One of them is called ‘Tianmouc’—the world’s first smart chip(芯片) that works like our eyes and brains.”可知,“天眸芯”是全球首款仿人眼与人脑协同的智能芯片。故选C。
34.A [解析]段落大意题。根据第二段的中心句“Tianmouc gets an idea by how our human eyes and brains work together.”可知,本段主要介绍了“天眸芯”的工作原理——模仿人眼与人脑的协作方式工作。故选A。
35.B [解析]推理判断题。根据最后一段中的“Inventions like Tianmouc show how creative the humans can be!… Who knows what amazing inventions we’ll see next?”可知,amazing令人惊叹的(用于修饰事物);amazed惊讶的(用于修饰人)
知,作者用反问句表达对未来出现更多令人惊叹的发明的期待与信心。故选B。
36.C [解析]文章出处题。通读全文可知,文章介绍了全球首款模拟人眼与人脑协同工作的智能芯片“天眸芯”,因此最可能出现在科学杂志上。故选C。
34.A [解析]段落大意题。根据第二段的中心句“Tianmouc gets an idea by how our human eyes and brains work together.”可知,本段主要介绍了“天眸芯”的工作原理——模仿人眼与人脑的协作方式工作。故选A。
35.B [解析]推理判断题。根据最后一段中的“Inventions like Tianmouc show how creative the humans can be!… Who knows what amazing inventions we’ll see next?”可知,amazing令人惊叹的(用于修饰事物);amazed惊讶的(用于修饰人)
知,作者用反问句表达对未来出现更多令人惊叹的发明的期待与信心。故选B。
36.C [解析]文章出处题。通读全文可知,文章介绍了全球首款模拟人眼与人脑协同工作的智能芯片“天眸芯”,因此最可能出现在科学杂志上。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看