2026年山东省中考试卷精选九年级英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年山东省中考试卷精选九年级英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第123页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
阅读短文 C,根据短文内容,从短文后面的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。
C
Elise and Mei Lin were neighbors and classmates. They were good friends and would always spend time together. One day,they attended a school camp. They took part in a treasure hunt(搜寻) for the first time and decided to win.
During the camp, Mrs Tan, their teacher, held a briefing(简介) for all the teams. 18 They were busy talking about how to win the hunt. After the briefing,each team was given ten minutes to fix their plans before setting off. Elise and Mei Lin argued about whose plan was better. After the ten minutes was up, they still could not decide and went to look for the treasure without having a plan. 19
When they realized they were losing, Elise and Mei Lin got upset and started blaming(指责) each other. “You didn't collect the map!” Mei Lin shouted. “You didn't listen carefully to the instructions during the briefing,” Elise argued. Mrs Tan saw them arguing and advised, “ 20 ”
After hearing that, they felt stupid and began working together as a team. Even though they did not win the treasure hunt,they learned that working together as a team was more important than winning.
21 Mrs Tan was pleased that the girls had learned a valuable lesson.
A. Finally,they found the treasure and won the hunt.
B. Elise and Mei Lin didn't pay attention.
C. Good friends should be working together instead of quarrelling(争吵).
D. As a result,they could not find any treasure.
E. For the rest of the camp,they worked together and enjoyed each other's company.
18.
19.
20.
21.
C
Elise and Mei Lin were neighbors and classmates. They were good friends and would always spend time together. One day,they attended a school camp. They took part in a treasure hunt(搜寻) for the first time and decided to win.
During the camp, Mrs Tan, their teacher, held a briefing(简介) for all the teams. 18 They were busy talking about how to win the hunt. After the briefing,each team was given ten minutes to fix their plans before setting off. Elise and Mei Lin argued about whose plan was better. After the ten minutes was up, they still could not decide and went to look for the treasure without having a plan. 19
When they realized they were losing, Elise and Mei Lin got upset and started blaming(指责) each other. “You didn't collect the map!” Mei Lin shouted. “You didn't listen carefully to the instructions during the briefing,” Elise argued. Mrs Tan saw them arguing and advised, “ 20 ”
After hearing that, they felt stupid and began working together as a team. Even though they did not win the treasure hunt,they learned that working together as a team was more important than winning.
21 Mrs Tan was pleased that the girls had learned a valuable lesson.
A. Finally,they found the treasure and won the hunt.
B. Elise and Mei Lin didn't pay attention.
C. Good friends should be working together instead of quarrelling(争吵).
D. As a result,they could not find any treasure.
E. For the rest of the camp,they worked together and enjoyed each other's company.
18.
B
19.
D
20.
C
21.
E
答案:
18.B [解析]根据“They were busy talking about how to win the hunt.”可知,她们忙着讨论如何赢得寻宝,没有关注老师的简介。选项 B(伊莉丝和梅林没有注意听)符合语境。故选 B。
19.D [解析]根据“they still could not decide and went to look for the treasure without a plan”可知,她们仍无法做出决定,没有制订计划就去寻宝了。选项 D(结果,她们没有找到任何宝藏)符合语境。故选 D。
20.C [解析]根据“After hearing that,they felt stupid and began working together as a team.”可知,听了老师的话后,她们觉得自己很愚蠢,开始作为一个团队一起合作,说明老师说的话是关于要合作而非争吵。选项 C(好朋友应该一起合作而不是争吵)符合语境。故选 C。
21.E [解析]根据“they learned that working together as a team was more important than winning”可知,她们明白了作为一个团队一起合作比获胜更重要。选项 E(在露营的剩余时间里,她们一起合作,享受彼此的陪伴)符合语境。故选 E。
19.D [解析]根据“they still could not decide and went to look for the treasure without a plan”可知,她们仍无法做出决定,没有制订计划就去寻宝了。选项 D(结果,她们没有找到任何宝藏)符合语境。故选 D。
20.C [解析]根据“After hearing that,they felt stupid and began working together as a team.”可知,听了老师的话后,她们觉得自己很愚蠢,开始作为一个团队一起合作,说明老师说的话是关于要合作而非争吵。选项 C(好朋友应该一起合作而不是争吵)符合语境。故选 C。
21.E [解析]根据“they learned that working together as a team was more important than winning”可知,她们明白了作为一个团队一起合作比获胜更重要。选项 E(在露营的剩余时间里,她们一起合作,享受彼此的陪伴)符合语境。故选 E。
查看更多完整答案,请扫码查看