2026年山东省中考试卷精选九年级英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年山东省中考试卷精选九年级英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第31页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
三、阅读表达(共4小题,满分15分;其中第44小题6分,其余每小题3分)
阅读下面短文,根据短文后的要求答题。
A well - known 75 - year Harvard study shows that children who do chores can become more independent and successful when they grow up. In fact, chores are very important to children's future development, as they bring many benefits (益处).
When children do chores, they can get a sense of achievement because they can see the results soon after finishing the chores. Especially when their parents say thanks for their help and tell them they've made the day easier, they will know they are useful and able to help their families. This experience can also encourage children to be more active outside of the family.
What's more, they will learn that it is everyone's duty (责任) to take part in the household chores. It helps to stop them from growing up spoiled (惯坏的). Life doesn't simply offer everything on a plate. It takes much effort to turn what we want into reality.
Besides, they will learn how to manage their time through chores. Doing chores from a young age helps children to get used to them. Children learn to include them in their day with all other activities such as studies and play. Time management is a useful skill, too. When they grow up, they need to balance different parts of their life like work and family.
Chores also teach important life skills. Chores are usually related to household tasks—washing dishes, sweeping the floor, making the bed, etc. These are all life skills that children need to develop. The only way to learn is by doing.
Chores aren't just about keeping the house clean. They are life lessons.
根据短文内容回答第41—43小题。
41. Why can children get a sense of achievement by doing chores?(12词以内)
42. What does the underlined word "It" in paragraph 3 refer to?(8词以内)
43. Please translate the underlined sentence in paragraph 5 into Chinese.
44. 根据短文内容,完成下面的结构图,每空两词。

(1)
阅读下面短文,根据短文后的要求答题。
A well - known 75 - year Harvard study shows that children who do chores can become more independent and successful when they grow up. In fact, chores are very important to children's future development, as they bring many benefits (益处).
When children do chores, they can get a sense of achievement because they can see the results soon after finishing the chores. Especially when their parents say thanks for their help and tell them they've made the day easier, they will know they are useful and able to help their families. This experience can also encourage children to be more active outside of the family.
What's more, they will learn that it is everyone's duty (责任) to take part in the household chores. It helps to stop them from growing up spoiled (惯坏的). Life doesn't simply offer everything on a plate. It takes much effort to turn what we want into reality.
Besides, they will learn how to manage their time through chores. Doing chores from a young age helps children to get used to them. Children learn to include them in their day with all other activities such as studies and play. Time management is a useful skill, too. When they grow up, they need to balance different parts of their life like work and family.
Chores also teach important life skills. Chores are usually related to household tasks—washing dishes, sweeping the floor, making the bed, etc. These are all life skills that children need to develop. The only way to learn is by doing.
Chores aren't just about keeping the house clean. They are life lessons.
根据短文内容回答第41—43小题。
41. Why can children get a sense of achievement by doing chores?(12词以内)
Because they can see the results soon after finishing the chores.
42. What does the underlined word "It" in paragraph 3 refer to?(8词以内)
Take part in the household chores.
43. Please translate the underlined sentence in paragraph 5 into Chinese.
学习的唯一方法就是实践。
44. 根据短文内容,完成下面的结构图,每空两词。
(1)
many benefits
(2) Time management
(3) life lessons
答案:
41.Because they can see the results soon after finishing the chores. 解析 细节理解题。根据第二段中的“When children do chores,they can get a sense of achievement because they can see the results soon after finishing the chores.”可知,孩子们做家务有成就感是因为他们做完家务后能很快看到成果。
42.Take part in the household chores. 解析 代词指代题。根据“What’s more,they will learn that it is everyone’s duty(责任) to take part in the household chores. It helps to stop them from growing up spoiled(惯坏的).”可知,It指代的是“参与家务劳动”。
43.学习的唯一方法就是实践。 解析 句子翻译题。the only way to do sth意为“做某事的唯一方法”;learn意为“学习”;by意为“通过”;do意为“做”。
44.
(1) many benefits 解析 篇章结构题。通读全文可知,本文是“总—分—总”结构,此处填的内容总领全文。根据第一段中的“In fact,chores are very important to children’s future development,as they bring many benefits(益处).”可知答案。
(2) Time management 解析 段落大意题。分析结构图可知,此处填的是文章中列举的做家务劳动的四个好处中的第三个。根据第四段的中心句“Besides,they will learn how to manage their time through chores.”可知答案。
(3) life lessons 解析 段落大意题。根据文章最后一段的总结句“They are life lessons.”可知答案。
42.Take part in the household chores. 解析 代词指代题。根据“What’s more,they will learn that it is everyone’s duty(责任) to take part in the household chores. It helps to stop them from growing up spoiled(惯坏的).”可知,It指代的是“参与家务劳动”。
43.学习的唯一方法就是实践。 解析 句子翻译题。the only way to do sth意为“做某事的唯一方法”;learn意为“学习”;by意为“通过”;do意为“做”。
44.
(1) many benefits 解析 篇章结构题。通读全文可知,本文是“总—分—总”结构,此处填的内容总领全文。根据第一段中的“In fact,chores are very important to children’s future development,as they bring many benefits(益处).”可知答案。
(2) Time management 解析 段落大意题。分析结构图可知,此处填的是文章中列举的做家务劳动的四个好处中的第三个。根据第四段的中心句“Besides,they will learn how to manage their time through chores.”可知答案。
(3) life lessons 解析 段落大意题。根据文章最后一段的总结句“They are life lessons.”可知答案。
查看更多完整答案,请扫码查看