2026年高中必刷题高二下英语人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年高中必刷题高二下英语人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年高中必刷题高二下英语人教版》

阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
Six hundred anxious parents and relatives sat in the school hall waiting for the talent show to begin. Jane sat alone in the crowd, feeling as if everything she did lately was done in solitude. Over the past several years the unexpected setbacks had destroyed her marriage and seriously threatened her financial situation, leaving her exhausted and hopeless. She worried how she was going to provide a future for herself and her eight-year-old daughter, Renee.
Renee had one passion—to learn Irish dance. For several years, with a borrowed CD, she had taught herself a few steps and had even danced in front of both her first and second grade classes. Despite their situation, Jane had somehow managed to squeeze enough from her budget to pay for Renee's dancing lessons. For four months Renee had practised, determined to perform in this talent show.
Renee could not have been more excited or looked more beautiful than she did tonight in her borrowed Irish costume and shoes. Full of confidence, she was ready to dance! As the programme moved through each performance, Jane was anxious and wondered how her little third-grade daughter would respond to such a large audience. In her short eight years, Renee had never faced such a challenge.
Finally, it was Renee's turn. Jane held her breath as the curtain rose and the spotlight pierced through (穿透) the darkness, illuminating her daughter, who looked so small and alone on the stage. The audience greeted her with polite applause and the music began.
Renee fell quickly into step with the cheerful Irish tune. Her joy was evident as she danced and spun (快速旋转) around the stage. A few in the crowd began to clap with the music. And soon, the entire audience, caught up in the beat, was clapping along with Renee as she danced lightly.
But wait! Jane wanted to shout. What happened?
注意:续写词数应为150个左右。
The music shouldn't have stopped! _
In the silence of that hall, Renee danced on and on.
_
答案: 【写作提示】
1.材料导读
简是一位经历了婚姻破裂和经济困境的单身母亲,她正努力为自己和八岁的女儿勒妮的未来提供保障。勒妮对爱尔兰舞蹈充满热情,尽管家庭情况困难,简还是设法为勒妮支付了舞蹈课程的费用。勒妮经过四个月的刻苦练习,准备在学校才艺表演中登台表演。轮到勒妮上场时,她随着欢快的爱尔兰曲调起舞,渐渐地,整个礼堂都随着她的舞蹈节奏鼓掌。然而,在关键时刻,音乐却突然停止了。
材料大意
主要角色 简、简的女儿勒妮
需要解决的问题 女儿舞蹈表演的中途音乐突然停止,简和女儿将如何应对这一突发状况。
2.续写分析
根据材料内容和第一段提示句可知,第一段应接着描写音乐停下的场景,首先可以描写简看到女儿的表演出现意外状况的焦急与不安;结合第二段提示句可知,第一段还应提到女儿如何受到鼓舞,顺利将表演进行下去。
根据第二段的提示句可知,女儿沉浸在舞蹈表演之中。本段可以描写女儿的勇敢以及对舞蹈的热爱打动了简,她情不自禁为女儿的无声之舞打起节拍,带动了周围的观众跟随打节拍。
最终演出非常成功,女儿在台上绽放微笑,她的光芒如同光束一样照亮了简灰暗的日子,让她也愿勇敢前行。
表演中途出现意外——勒妮继续跳舞——赢得观众的喝彩
情感线索
简:焦虑与担忧——惊讶、无助——感动、受到鼓舞——决心和成长
【参考范文】
The music shouldn't have stopped! Clapping her hand over the mouth, Jane widened her eyes. A trace of concern conquered her that the incident would catch Renee off guard, making the little girl令……措手不及
a fool. She stood up immediately, reached out her arms, and shouted, trying to signal something was wrong with the music. Her sounds were, however, drowned out by the emptiness of the hall. Her little girl(声音)盖过,淹没 was in a hopeless and embarrassing situation that Jane couldn't be more familiar with. Having noticed Mum rising from her seat, the brave little creature calmed down and felt filled with energy again. She began to dance again! Nodding slightly to beat time herself, she
现在分词短语作状语
devoted herself to the special performance heart and soul, spinning
现在分词作状语,动作描写
and leaping, like a vigorous deer leaping around in luxuriant forests. 比喻的修辞手法
In the silence of that hall, Renee danced on and on. Tears sparkling in Jane's eyes and her body trembling, she was touched by并列的独立主格结构,使语言生动、有画面感 her girl's boldness and passion for dancing, and then she clapped to follow Renee’s rhythm, which inspired other audiences to follow suit. 跟着做
At last, the emotional performance came to an end in the thunderous 雷鸣般的掌声,同义替换:deafening applause
applause of all the attendees. The adorable dancer smiled in bloom on the stage, shining like beams of light illuminating Jane’s gloomy 比喻的修辞手法
days. It dawned on Jane that even without music, she would go on with her dancing on her life stage like her courageous girl.
写作语料库 巧用动词描写强烈情感
(1)sth conquer sb 某人被某种情绪控制
(2)sth overwhelm sb(=sb be overwhelmed by/with sth)某人陷入……;某人难以承受……
A trace of concern conquered her that the incident would catch Renee off guard, making the little girl a fool. 她有一丝担忧,担心这件事会让勒妮措手不及,让这个小女孩出丑。
Grief overwhelmed me. 我不胜悲伤。
The children were overwhelmed with excitement. 孩子们激动万分。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭