2026年高中必刷题高二下英语人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年高中必刷题高二下英语人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第12页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
7选5
答案 P153
语篇类型:说明文 主题:过度训练的风险 词数:210 难度:偏难 建议用时:8分钟
[广东深圳高级中学2024适应性考试]
Risks of Overtraining
Keeping in shape or training for events such as a marathon requires long - lasting and intense physical commitment. 1 But the truth is, sometimes the very acts we do to get healthy can actually push us past our physical limits.
Specifically, overtraining is a set of signs that occur when your body is not able to recover sufficiently before going into your next workout. 2 People tend to ignore them. Over time, the cycle of starting the next training session before allowing recovery causes the breakdown of the very parts of the body that you work so hard to build up.
The structures and systems of your body adapt to the demands you have placed on them before the rest time. If your workout slightly goes beyond your current ability, it will adapt to what you did in a positive way. 3
Two main factors are necessary in recovery: nutrition and rest. Good nutrition, including water and protein intake, is extremely important, especially within 40 minutes of your workout. 4 Your body uses the nutrients you have given it during the rest time, especially sleep, to strengthen itself.
One of the best ways to prevent overtraining is to focus on your morning resting heart rate. 5 Generally, you will detect an increase in your heart rate before the other signs show up. Tracking it in a log can be a great way to monitor your recovery.
A.It's easy to measure and track.
B.Allowing time for recovery is also essential.
C.The problem is that they show up very gradually.
D.Below are the signs and symptoms of overtraining.
E.Listening to your body will assure you of your fitness goals.
F.If the workout is far beyond the ability, it'll take longer to adapt and injury may be caused.
G. We generally assume that regular intense exercise is good for our health.
1.______________2.______________3.______________4.______________5.______________
答案 P153
语篇类型:说明文 主题:过度训练的风险 词数:210 难度:偏难 建议用时:8分钟
[广东深圳高级中学2024适应性考试]
Risks of Overtraining
Keeping in shape or training for events such as a marathon requires long - lasting and intense physical commitment. 1 But the truth is, sometimes the very acts we do to get healthy can actually push us past our physical limits.
Specifically, overtraining is a set of signs that occur when your body is not able to recover sufficiently before going into your next workout. 2 People tend to ignore them. Over time, the cycle of starting the next training session before allowing recovery causes the breakdown of the very parts of the body that you work so hard to build up.
The structures and systems of your body adapt to the demands you have placed on them before the rest time. If your workout slightly goes beyond your current ability, it will adapt to what you did in a positive way. 3
Two main factors are necessary in recovery: nutrition and rest. Good nutrition, including water and protein intake, is extremely important, especially within 40 minutes of your workout. 4 Your body uses the nutrients you have given it during the rest time, especially sleep, to strengthen itself.
One of the best ways to prevent overtraining is to focus on your morning resting heart rate. 5 Generally, you will detect an increase in your heart rate before the other signs show up. Tracking it in a log can be a great way to monitor your recovery.
A.It's easy to measure and track.
B.Allowing time for recovery is also essential.
C.The problem is that they show up very gradually.
D.Below are the signs and symptoms of overtraining.
E.Listening to your body will assure you of your fitness goals.
F.If the workout is far beyond the ability, it'll take longer to adapt and injury may be caused.
G. We generally assume that regular intense exercise is good for our health.
1.______________2.______________3.______________4.______________5.______________
答案:
[语篇导读]本文是一篇说明文,主要介绍了过度训练的风险。
1.G 上文讲到为锻炼身体或者是为了准备比赛都需要高强度的体力投入,空后则说事实上有时我们的这些行为会让我们超出身体极限,设空处应表达人们对于高强度运动的普遍认知,与空后形成转折。G项(我们通常认为有规律的高强度运动对我们的健康有益)符合语境。故选G项。
黑板:But是关键词,表明上下文之间是转折关系。
2.C 上文讲到过度训练是你在下一次运动之前身体无法完全恢复时出现的一系列迹象;空后讲到人们往往会忽视这些迹象,故设空处应是解释人们会忽视这些迹象的原因。C项(问题是它们显现得非常缓慢)承上启下,符合语境。故选C项。
3.F 根据本段第一句可知,在休息时间之前,你的身体结构和系统会适应你对它们的要求。空前一句说明,锻炼稍微超出当前能力时,你的身体会以一种积极的方式适应你所做的。F项[如果锻炼超出(当前)能力太多,将需要更长时间来适应,并可能导致受伤]是对上文语义的递进,符合语境,其中的the ability指代上文的your current ability。故选F项。
4.B 上文“Two main factors are necessary in recovery: nutrition and rest.”指出对于恢复很重要的两个因素:营养和休息。接下来提到了Good nutrition,那么后文要提到rest。结合下文“Your body uses the nutrients you have given it during the rest time, especially sleep, to strengthen itself.”可知,此空应该说的是第二个因素:休息。B项(留出恢复时间也是至关重要的)符合语境。故选B项。
方法总结 利用逻辑关系解7选5——also表示并列或递进
also为副词,意为也,表示与前文有并列或递进关系。解7选5时,如果设空处前后或是选项里出现了also,这很可能是一个关键的提示信息,提示前后的语义逻辑关系。如本题中,该段首句提到两个因素:nutrition和rest,接下来解释了nutrition,那么后面一定会解释rest。B项中的also可以与上文形成语义的递进,逻辑衔接紧密,由此可得出正确答案。
5.A 根据上文中的“One of the best ways to prevent overtraining is to focus on your morning resting heart rate.”及下文“Generally, you will detect an increase in your heart rate before the other signs show up.”可知,本段主要讲要关注心率,结合选项,A项(它很容易测量和跟踪)承接上文,其中的It指代上文提到的morning resting heart rate。故选A项。
1.G 上文讲到为锻炼身体或者是为了准备比赛都需要高强度的体力投入,空后则说事实上有时我们的这些行为会让我们超出身体极限,设空处应表达人们对于高强度运动的普遍认知,与空后形成转折。G项(我们通常认为有规律的高强度运动对我们的健康有益)符合语境。故选G项。
黑板:But是关键词,表明上下文之间是转折关系。
2.C 上文讲到过度训练是你在下一次运动之前身体无法完全恢复时出现的一系列迹象;空后讲到人们往往会忽视这些迹象,故设空处应是解释人们会忽视这些迹象的原因。C项(问题是它们显现得非常缓慢)承上启下,符合语境。故选C项。
3.F 根据本段第一句可知,在休息时间之前,你的身体结构和系统会适应你对它们的要求。空前一句说明,锻炼稍微超出当前能力时,你的身体会以一种积极的方式适应你所做的。F项[如果锻炼超出(当前)能力太多,将需要更长时间来适应,并可能导致受伤]是对上文语义的递进,符合语境,其中的the ability指代上文的your current ability。故选F项。
4.B 上文“Two main factors are necessary in recovery: nutrition and rest.”指出对于恢复很重要的两个因素:营养和休息。接下来提到了Good nutrition,那么后文要提到rest。结合下文“Your body uses the nutrients you have given it during the rest time, especially sleep, to strengthen itself.”可知,此空应该说的是第二个因素:休息。B项(留出恢复时间也是至关重要的)符合语境。故选B项。
方法总结 利用逻辑关系解7选5——also表示并列或递进
also为副词,意为也,表示与前文有并列或递进关系。解7选5时,如果设空处前后或是选项里出现了also,这很可能是一个关键的提示信息,提示前后的语义逻辑关系。如本题中,该段首句提到两个因素:nutrition和rest,接下来解释了nutrition,那么后面一定会解释rest。B项中的also可以与上文形成语义的递进,逻辑衔接紧密,由此可得出正确答案。
5.A 根据上文中的“One of the best ways to prevent overtraining is to focus on your morning resting heart rate.”及下文“Generally, you will detect an increase in your heart rate before the other signs show up.”可知,本段主要讲要关注心率,结合选项,A项(它很容易测量和跟踪)承接上文,其中的It指代上文提到的morning resting heart rate。故选A项。
查看更多完整答案,请扫码查看