2026年高中必刷题高二下英语人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年高中必刷题高二下英语人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第4页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
B
语篇类型:议论文 主题:艺术欣赏 词数:291 难度:中 建议用时:7分钟
[福建福州一中2025高二期末]What is the place of art in a culture of inattention? Recent visitors to the Louvre report that tourists can now spend only a minute in front of Mona Lisa before being asked to move on. Much of that time, for some of them, is spent taking photographs not even of the painting but of themselves with the painting in the background.
One view is that we have made tourism and gallery - going so easy that we have made it impossible to appreciate what we've travelled to see. In this society, the experience becomes goods too. There are queues to climb mountains as well as to see famous paintings. Thus, leisure is considered as hard labour rather than relaxation.
In the rapidly developing society, what gets lost is the quality of looking. Consider an extreme example, the late philosopher Richard Wollheim. When he visited the Louvre he could spend as much as four hours sitting before a painting. The first hour, he claimed, was necessary for the incorrect impression to be removed. It was only then that the picture would begin to disclose itself. This seems unthinkable today, but it is still possible to organise. Even in the busiest museums there are many exhibition halls and many pictures worth hours of thinking which the crowds largely ignore.
Marcel Proust, another lover of the Louvre, wrote: “It is only through art that we can escape from ourselves and know how another person sees a universe which is not the same as our own and whose landscapes would otherwise have remained as unknown as any there may be on the moon.” If any art remains worth seeing, it must lead us to such an escape. But a minute in front of a painting in a hurried crowd won't do that.
1. What do we know about recent visitors to the Louvre?
A. They are becoming impatient.
B. They are inattentive to others.
C. They focus wholly on the environment.
D. They lack thoughtful engagement with art.
2. Which statement might Richard Wollheim agree with?
A. True appreciation of art takes time.
B. Labour and relaxation go hand in hand.
C. Modern society makes quality viewing impossible.
D. People should ignore their misunderstanding of paintings.
3. What role does art play in our life according to Marcel Proust?
A. Art helps us to accept ourselves better.
B. Art makes our life more colourful and meaningful.
C. Art allows us to know the world in the view of others.
D. Art pushes us away from ourselves and explores the moon.
4. What is a suitable title for the text?
A. Into Art Attentively
B. Escape From Ourselves
C. Beyond Art Completely
D. Go to the Museums Often
语篇类型:议论文 主题:艺术欣赏 词数:291 难度:中 建议用时:7分钟
[福建福州一中2025高二期末]What is the place of art in a culture of inattention? Recent visitors to the Louvre report that tourists can now spend only a minute in front of Mona Lisa before being asked to move on. Much of that time, for some of them, is spent taking photographs not even of the painting but of themselves with the painting in the background.
One view is that we have made tourism and gallery - going so easy that we have made it impossible to appreciate what we've travelled to see. In this society, the experience becomes goods too. There are queues to climb mountains as well as to see famous paintings. Thus, leisure is considered as hard labour rather than relaxation.
In the rapidly developing society, what gets lost is the quality of looking. Consider an extreme example, the late philosopher Richard Wollheim. When he visited the Louvre he could spend as much as four hours sitting before a painting. The first hour, he claimed, was necessary for the incorrect impression to be removed. It was only then that the picture would begin to disclose itself. This seems unthinkable today, but it is still possible to organise. Even in the busiest museums there are many exhibition halls and many pictures worth hours of thinking which the crowds largely ignore.
Marcel Proust, another lover of the Louvre, wrote: “It is only through art that we can escape from ourselves and know how another person sees a universe which is not the same as our own and whose landscapes would otherwise have remained as unknown as any there may be on the moon.” If any art remains worth seeing, it must lead us to such an escape. But a minute in front of a painting in a hurried crowd won't do that.
1. What do we know about recent visitors to the Louvre?
A. They are becoming impatient.
B. They are inattentive to others.
C. They focus wholly on the environment.
D. They lack thoughtful engagement with art.
2. Which statement might Richard Wollheim agree with?
A. True appreciation of art takes time.
B. Labour and relaxation go hand in hand.
C. Modern society makes quality viewing impossible.
D. People should ignore their misunderstanding of paintings.
3. What role does art play in our life according to Marcel Proust?
A. Art helps us to accept ourselves better.
B. Art makes our life more colourful and meaningful.
C. Art allows us to know the world in the view of others.
D. Art pushes us away from ourselves and explores the moon.
4. What is a suitable title for the text?
A. Into Art Attentively
B. Escape From Ourselves
C. Beyond Art Completely
D. Go to the Museums Often
答案:
【语篇导读】本文是一篇议论文。作者首先以卢浮宫游客走马观花的现象为切入点,探讨了在当今“注意力缺失”的社会中,人们应如何欣赏艺术。真正的艺术欣赏需要时间与专注力,其价值在于能让人们突破自我,体验他人眼中的世界。
1.D 细节理解题。根据第一段中的“Much of that time,for some of them,is spent taking photographs not even of the painting but of themselves with the painting in the background.”可知,最近参观卢浮宫的游客将有限的时间主要用于自拍,而非欣赏画作本身。这种行为表明他们与艺术之间缺少有思考的互动。故选D项。
2.A 推理判断题。根据第三段中的“When he visited the Louvre he could spend as much as four hours sitting before a painting.The first hour,he claimed,was necessary for the incorrect impression to be removed.It was only then that the picture would begin to disclose itself.”可知,理查德·沃尔海姆在卢浮宫的一幅画前能坐上四个小时,他认为坐在画前的第一个小时对于消除针对画作的错误印象很有必要,只有在这时,画作才会开始展示自己的本来“面目”,人们才能真正地欣赏画作。由此可推断,他认为需要时间来实现对艺术的真正欣赏。故选A项。
3.C 细节理解题。根据第四段中的“It is only through art that we can escape from ourselves and know how another person sees a universe which is not the same与can how引导的宾语从句,作know which引导的定语从句,修饰universe
语2
as our own and whose landscapes would otherwise have remained as unknown as any there may be on the moon.”可知,马塞尔·普鲁斯特认为只有通过艺术,我们才能抽离自我,了解另一个人是如何看待与我们自己不同的宇宙的。故选C项。
4.A 主旨大意题。通读全文可知,文章通过对比当今游客的走马观花式的艺术欣赏方式与沃尔海姆等人的“深度沉思”,批判了注意力缺失的艺术欣赏方式,并倡导以一种专注、投入的方式欣赏艺术。A项能够概括文章主旨,适合作为文章的标题。故选A项。
长难句分析
it is...that...强调句式
It is only through art that we can escape from ourselves and
强调状语 谓语1
know how another person sees a universe which is not the same
与can how引导的宾语从句,作know which引导的定语从句,修饰universe
语2
as our own and whose landscapes would otherwise have remained
as unknown as any there may be on the moon.whose引导的定省略引导词的定语从句
语从句
句意:只有通过艺术,我们才能抽离自我,了解另一个人是如何看待与我们自己不同的宇宙的。否则,这个宇宙的风景就会像月球上的风景一样不为人知。
1.D 细节理解题。根据第一段中的“Much of that time,for some of them,is spent taking photographs not even of the painting but of themselves with the painting in the background.”可知,最近参观卢浮宫的游客将有限的时间主要用于自拍,而非欣赏画作本身。这种行为表明他们与艺术之间缺少有思考的互动。故选D项。
2.A 推理判断题。根据第三段中的“When he visited the Louvre he could spend as much as four hours sitting before a painting.The first hour,he claimed,was necessary for the incorrect impression to be removed.It was only then that the picture would begin to disclose itself.”可知,理查德·沃尔海姆在卢浮宫的一幅画前能坐上四个小时,他认为坐在画前的第一个小时对于消除针对画作的错误印象很有必要,只有在这时,画作才会开始展示自己的本来“面目”,人们才能真正地欣赏画作。由此可推断,他认为需要时间来实现对艺术的真正欣赏。故选A项。
3.C 细节理解题。根据第四段中的“It is only through art that we can escape from ourselves and know how another person sees a universe which is not the same与can how引导的宾语从句,作know which引导的定语从句,修饰universe
语2
as our own and whose landscapes would otherwise have remained as unknown as any there may be on the moon.”可知,马塞尔·普鲁斯特认为只有通过艺术,我们才能抽离自我,了解另一个人是如何看待与我们自己不同的宇宙的。故选C项。
4.A 主旨大意题。通读全文可知,文章通过对比当今游客的走马观花式的艺术欣赏方式与沃尔海姆等人的“深度沉思”,批判了注意力缺失的艺术欣赏方式,并倡导以一种专注、投入的方式欣赏艺术。A项能够概括文章主旨,适合作为文章的标题。故选A项。
长难句分析
it is...that...强调句式
It is only through art that we can escape from ourselves and
强调状语 谓语1
know how another person sees a universe which is not the same
与can how引导的宾语从句,作know which引导的定语从句,修饰universe
语2
as our own and whose landscapes would otherwise have remained
as unknown as any there may be on the moon.whose引导的定省略引导词的定语从句
语从句
句意:只有通过艺术,我们才能抽离自我,了解另一个人是如何看待与我们自己不同的宇宙的。否则,这个宇宙的风景就会像月球上的风景一样不为人知。
查看更多完整答案,请扫码查看