2026年高中必刷题高二下英语人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年高中必刷题高二下英语人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第106页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
答案 P204
A
语篇类型:新闻报道 主题:海洋发现 词数:343 难度:中 建议用时:7分钟
[广东汕尾2025高二期末]A recent deep-sea expedition off Chile's coast has revealed extraordinary marine discoveries, including more than 100 potentially new species and several unknown underwater mountains.
Between Jan 8 and Feb 11, researchers on board the research ship Falkor (too) of the Schmidt Ocean Institute (SOI) explored the sea floor off the coast of Chile. The team mapped 20,400 square miles (≈52,835 km²) of the sea floor, uncovering four seamounts. The largest, named Solito, rises 11,581 feet (≈3,530 m) above the sea floor, making it more than four times taller than the world's tallest building, the Burj Khalifa, which stands at 2,717 feet (≈828 m) tall. Using an underwater robot, scientists examined 10 seamounts and discovered more than 100 species that are suspected to be new to science, including corals, sponges, sea urchins, molluscs and crustaceans.
"This is far beyond our expectations," said lead scientist Javier Sellanes. "We always expect to find new species in these remote and poorly explored areas, but the amount we found, especially for some groups like sponges, is mind-blowing. "
The researchers took samples of the creatures and will now begin studying each one to determine whether it is a new-found species. "Full species identification can take many years," SOI's executive director Jyotika Virmani said, and the "incredible number of samples" could make this process even longer. The researchers also noted that a majority of the species make their homes in vulnerable underwater habitats like coral and sponge communities. Human activities like mining and fishing threaten these areas. While new species within the Juan Fernández and Nazca-Desventuradas marine parks are legally protected from these threats, the seamounts along the Salas y Gómez and Nazca ridges are currently unprotected.
This research trip is the latest of several SOI expeditions that have mapped seamounts in the southeast Pacific in recent years. The institute previously mapped four other huge seamounts during an expedition off the coast of Chile and Peru. Such "biological hotspots" are critical to understanding marine biodiversity, said Virmani, as they "advance our knowledge of life on Earth".
1. Why is the Burj Khalifa mentioned in paragraph 2?
A. To criticise humans' construction projects.
B. To explain why the expedition took place in Chile.
C. To emphasise how tall a newly discovered seamount is.
D. To compare modern architecture with underwater structures.
2. How does Javier Sellanes feel about the discoveries?
A. Worried.
B. Surprised.
C. Regretful.
D. Grateful.
3. What is the main concern about the new-found species?
A. Some of them are at risk.
B. The water temperature is changing.
C. Their living areas are too dark to explore.
D. There are too many tourists visiting their habitats.
4. What is the last paragraph mainly about?
A. The challenges of identifying new species.
B. The continuation of SOI's research and its value.
C. The importance of protecting underwater habitats.
D. The comparison between different marine parks in Chile.
A
语篇类型:新闻报道 主题:海洋发现 词数:343 难度:中 建议用时:7分钟
[广东汕尾2025高二期末]A recent deep-sea expedition off Chile's coast has revealed extraordinary marine discoveries, including more than 100 potentially new species and several unknown underwater mountains.
Between Jan 8 and Feb 11, researchers on board the research ship Falkor (too) of the Schmidt Ocean Institute (SOI) explored the sea floor off the coast of Chile. The team mapped 20,400 square miles (≈52,835 km²) of the sea floor, uncovering four seamounts. The largest, named Solito, rises 11,581 feet (≈3,530 m) above the sea floor, making it more than four times taller than the world's tallest building, the Burj Khalifa, which stands at 2,717 feet (≈828 m) tall. Using an underwater robot, scientists examined 10 seamounts and discovered more than 100 species that are suspected to be new to science, including corals, sponges, sea urchins, molluscs and crustaceans.
"This is far beyond our expectations," said lead scientist Javier Sellanes. "We always expect to find new species in these remote and poorly explored areas, but the amount we found, especially for some groups like sponges, is mind-blowing. "
The researchers took samples of the creatures and will now begin studying each one to determine whether it is a new-found species. "Full species identification can take many years," SOI's executive director Jyotika Virmani said, and the "incredible number of samples" could make this process even longer. The researchers also noted that a majority of the species make their homes in vulnerable underwater habitats like coral and sponge communities. Human activities like mining and fishing threaten these areas. While new species within the Juan Fernández and Nazca-Desventuradas marine parks are legally protected from these threats, the seamounts along the Salas y Gómez and Nazca ridges are currently unprotected.
This research trip is the latest of several SOI expeditions that have mapped seamounts in the southeast Pacific in recent years. The institute previously mapped four other huge seamounts during an expedition off the coast of Chile and Peru. Such "biological hotspots" are critical to understanding marine biodiversity, said Virmani, as they "advance our knowledge of life on Earth".
1. Why is the Burj Khalifa mentioned in paragraph 2?
A. To criticise humans' construction projects.
B. To explain why the expedition took place in Chile.
C. To emphasise how tall a newly discovered seamount is.
D. To compare modern architecture with underwater structures.
2. How does Javier Sellanes feel about the discoveries?
A. Worried.
B. Surprised.
C. Regretful.
D. Grateful.
3. What is the main concern about the new-found species?
A. Some of them are at risk.
B. The water temperature is changing.
C. Their living areas are too dark to explore.
D. There are too many tourists visiting their habitats.
4. What is the last paragraph mainly about?
A. The challenges of identifying new species.
B. The continuation of SOI's research and its value.
C. The importance of protecting underwater habitats.
D. The comparison between different marine parks in Chile.
答案:
【语篇导读】本文是一篇新闻报道。文章主要报道了近期在智利海岸附近的深海探险中取得的重大海洋发现。
1. C 推理判断题。根据第二段中的“The largest, named Solito, rises 11,581 feet ( ≈ 3,530 m) above the sea floor, making it more than four times taller than the world’s tallest building, the Burj Khalifa...”可知,作者将此次考察中发现的最大的海山的高度与哈利法塔的高度进行对比,是为了通过读者熟悉的建筑突出新发现的海山的高度。故选C项。
2. B 细节理解题。根据第三段内容,尤其是 far beyond our expectations 和 mind-blowing 可知,哈维尔·塞拉内斯对这些发现感到惊讶。故选B项。
3. A 细节理解题。根据第四段中的“The researchers also noted that a majority of the species make their homes in vulnerable underwater habitats ... Human activities like mining and fishing threaten these areas. ”可知,大部分新发现的物种居住的栖息地十分脆弱且受人类活动的威胁,即关于它们的主要担忧是部分物种处于危险中。故选A项。
4. B 主旨大意题。根据最后一段“This research trip is the latest of several SOI expeditions... The institute previously mapped four other huge seamounts ... Such ‘biological hotspots’ ... as they ‘advance our knowledge of life on Earth’. ”可知,此次考察是施密特海洋研究所在东南太平洋开展的几次海山测绘考察中最新的一次,该研究所所长维尔马尼认为这类“生物热点区域”有助于了解海洋生物多样性和提升我们对地球生命的认知,由此可知,本段主要介绍了施密特海洋研究所研究工作的持续性及其价值。故选B项。
1. C 推理判断题。根据第二段中的“The largest, named Solito, rises 11,581 feet ( ≈ 3,530 m) above the sea floor, making it more than four times taller than the world’s tallest building, the Burj Khalifa...”可知,作者将此次考察中发现的最大的海山的高度与哈利法塔的高度进行对比,是为了通过读者熟悉的建筑突出新发现的海山的高度。故选C项。
2. B 细节理解题。根据第三段内容,尤其是 far beyond our expectations 和 mind-blowing 可知,哈维尔·塞拉内斯对这些发现感到惊讶。故选B项。
3. A 细节理解题。根据第四段中的“The researchers also noted that a majority of the species make their homes in vulnerable underwater habitats ... Human activities like mining and fishing threaten these areas. ”可知,大部分新发现的物种居住的栖息地十分脆弱且受人类活动的威胁,即关于它们的主要担忧是部分物种处于危险中。故选A项。
4. B 主旨大意题。根据最后一段“This research trip is the latest of several SOI expeditions... The institute previously mapped four other huge seamounts ... Such ‘biological hotspots’ ... as they ‘advance our knowledge of life on Earth’. ”可知,此次考察是施密特海洋研究所在东南太平洋开展的几次海山测绘考察中最新的一次,该研究所所长维尔马尼认为这类“生物热点区域”有助于了解海洋生物多样性和提升我们对地球生命的认知,由此可知,本段主要介绍了施密特海洋研究所研究工作的持续性及其价值。故选B项。
查看更多完整答案,请扫码查看