2026年高中必刷题高二下英语人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年高中必刷题高二下英语人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第38页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
答案 P167
语篇类型:记叙文 主题:把登山垃圾变废为宝 词数:297 难度:中 建议用时:13分钟
[山西运城 2025 高二期末调研]Sunita Kumari Chaudhary, as the leader of Tharu craftswomen, quietly weaves together lengths of rope, binding them with grass collected from the riverbank in her village of Dang. She shapes the materials into a jewellery box 1. As she weaves, she's 2 a small group of women how to work with the materials.
The ropes they're using were once the lifeline for mountain climbers 3 Nepal's mountains. The waste, including the ropes, is now finding new 4, transformed by skilled hands like Chaudhary's into items to sell.
The Himalayan mountains have been increasingly 5 with mounting waste left by mountaineering activities over the years. Now some materials are finding their way to native craftswomen like Chaudhary, thanks to an initiative led by Shilshila Acharya, who owns a waste processing business in Kathmandu and is a(n) 6 for sustainable waste management.
It occurred to her that the non-recyclable waste could be 7, but it wasn't until she met Maya Rai at an event that a(n) 8 emerged. Rai, who leads Nepal Knotcraft Centre, knows Acharya and Chaudhary. She helped 9 the two with each other in the hope of turning the mountain waste into 10 opportunities.
“We 11 to combine local skills, mountain waste, and the local economy,” says Acharya, proudly 12 a table mat (餐具垫) made from ropes left on Mount Qomolangma by climbers. She also says the goal is to 13 that no waste collected from mountains ends up in a garbage dump again.
Hoping to 14 the programme, Acharya says they're searching for more partners. “After all, we're trying to establish a 15 future.” For her, each rope that's turned into a decorative item is a way to help local women earn a living and keep their mountains clean.
1. A. successfully
B. skilfully
C. thankfully
D. silently
2. A. promising
B. offering
C. asking
D. instructing
3. A. dealing with
B. caring for
C. putting up
D. searching for
4. A. fun
B. work
C. life
D. luck
5. A. equipped
B. associated
C. impressed
D. packed
6. A. advocate
B. client
C. inspiration
D. owner
7. A. gained
B. reused
C. abandoned
D. studied
8. A. miracle
B. objective
C. consequence
D. solution
9. A. connect
B. compare
C. organise
D. train
10. A. beneficial
B. academic
C. economic
D. conventional
11. A. deserve
B. continue
C. happen
D. aim
12. A. recycling
B. displaying
C. enhancing
D. replacing
13. A. prevent
B. reveal
C. ensure
D. announce
14. A. expand
B. launch
C. complete
D. lead
15. A. distant
B. sustainable
C. profitable
D. blooming
语篇类型:记叙文 主题:把登山垃圾变废为宝 词数:297 难度:中 建议用时:13分钟
[山西运城 2025 高二期末调研]Sunita Kumari Chaudhary, as the leader of Tharu craftswomen, quietly weaves together lengths of rope, binding them with grass collected from the riverbank in her village of Dang. She shapes the materials into a jewellery box 1. As she weaves, she's 2 a small group of women how to work with the materials.
The ropes they're using were once the lifeline for mountain climbers 3 Nepal's mountains. The waste, including the ropes, is now finding new 4, transformed by skilled hands like Chaudhary's into items to sell.
The Himalayan mountains have been increasingly 5 with mounting waste left by mountaineering activities over the years. Now some materials are finding their way to native craftswomen like Chaudhary, thanks to an initiative led by Shilshila Acharya, who owns a waste processing business in Kathmandu and is a(n) 6 for sustainable waste management.
It occurred to her that the non-recyclable waste could be 7, but it wasn't until she met Maya Rai at an event that a(n) 8 emerged. Rai, who leads Nepal Knotcraft Centre, knows Acharya and Chaudhary. She helped 9 the two with each other in the hope of turning the mountain waste into 10 opportunities.
“We 11 to combine local skills, mountain waste, and the local economy,” says Acharya, proudly 12 a table mat (餐具垫) made from ropes left on Mount Qomolangma by climbers. She also says the goal is to 13 that no waste collected from mountains ends up in a garbage dump again.
Hoping to 14 the programme, Acharya says they're searching for more partners. “After all, we're trying to establish a 15 future.” For her, each rope that's turned into a decorative item is a way to help local women earn a living and keep their mountains clean.
1. A. successfully
B. skilfully
C. thankfully
D. silently
2. A. promising
B. offering
C. asking
D. instructing
3. A. dealing with
B. caring for
C. putting up
D. searching for
4. A. fun
B. work
C. life
D. luck
5. A. equipped
B. associated
C. impressed
D. packed
6. A. advocate
B. client
C. inspiration
D. owner
7. A. gained
B. reused
C. abandoned
D. studied
8. A. miracle
B. objective
C. consequence
D. solution
9. A. connect
B. compare
C. organise
D. train
10. A. beneficial
B. academic
C. economic
D. conventional
11. A. deserve
B. continue
C. happen
D. aim
12. A. recycling
B. displaying
C. enhancing
D. replacing
13. A. prevent
B. reveal
C. ensure
D. announce
14. A. expand
B. launch
C. complete
D. lead
15. A. distant
B. sustainable
C. profitable
D. blooming
答案:
【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了乔杜里和阿查里雅带领尼泊尔女工匠将登山垃圾制成手工艺品,并将其转化为经济机会,旨在打造可持续未来的故事。
1.B 根据上文“Sunita Kumari Chaudhary, as the leader of Tharu craftswomen”和She shapes the materials into a jewellery box可知,她应该是熟练地将这些材料做成首饰盒。故选B项。
2.D 根据上文as the leader of Tharu craftswomen可知,她作为塔鲁族女工匠的带头人,在编织时应是指导一小群女性如何处理这些材料。故选D项。
3.A 根据上文The ropes they're using were once the lifeline for mountain climbers并结合常识可知,这些女工匠们所用的绳子曾经是登山者征服山脉的生命线。deal with意为“处理;应付”,故选A项。
4.C 根据下文transformed by skilled hands like Chaudhary’s into items to sell可知,包括绳子在内的废弃物现在在这些能工巧匠的手中焕发新生,变成可售卖的物品。故选C项。
5.D 根据下文with mounting waste left by mountaineering activities over the years可知,喜马拉雅山脉多年来被登山活动留下的越来越多的垃圾堆满。be packed with表示“充满”,符合语境。故选D项。
6.A 根据上文“Now some materials... thanks to an initiative led by Shilshila Acharya, who owns a waste processing business in Kathmandu”及语境可知,阿查里雅拥有一家垃圾处理公司,她发起的一项倡议使得一些材料被回收利用,所以她应是可持续垃圾管理的倡导者。故选A项。
7.B 根据下文turning the mountain waste into opportunities以及将垃圾变成手工艺品可知,她想到不可回收的垃圾可以被重复使用。故选B项。
8.D 根据下文“She helped ______ the two with each other in the hope of turning the mountain waste into ______.”及语境可知,在拉伊的帮助下,出现了一个解决方案。故选D项。
9.A 根据上文knows Acharya and Chaudhary和下文the two with each other in the hope of turning the mountain waste into opportunities可知,拉伊帮忙将这两个人联系起来,希望把登山垃圾变成各种机会。故选A项。
10.C 根据上文将废弃物变成可售卖的物品和下文的the local economy可知,此处指把登山垃圾变成经济机会。故选C项。
11.D 根据下文“to combine local skills, mountain waste, and the local economy”和“She also says the goal is to...”及语境可知,她们力求将当地技能、登山垃圾和当地经济结合起来。
12.B 根据空前的proudly和空后的a table mat made from ropes left on Mount Qomolangma by climbers可知,阿查里雅边说边自豪地展示着一个用登山者留在珠穆朗玛峰上的绳子做成的餐具垫。display意为“展示”,故选B项。
13.C 根据下文no waste collected from mountains ends up in a garbage dump again并结合语境可知,此处表示目标是确保从山上收集的垃圾最终不再进入垃圾场。故选C项。
14.A 根据下文Acharya says they’re searching for more partners可知,阿查里雅说她们正在寻找更多的合作伙伴,所以应是希望扩大这个项目。故选A项。
15.B 根据上文a(n) ______ for sustainable waste management和下文“each rope... is a way to help local women earn a living and keep their mountains clean”并结合文章中心思想可知,她们正在努力建立一个可持续的未来,将登山垃圾回收利用,既帮助当地女性谋生,又保持山区清洁,符合可持续发展理念。故选B项。
1.B 根据上文“Sunita Kumari Chaudhary, as the leader of Tharu craftswomen”和She shapes the materials into a jewellery box可知,她应该是熟练地将这些材料做成首饰盒。故选B项。
2.D 根据上文as the leader of Tharu craftswomen可知,她作为塔鲁族女工匠的带头人,在编织时应是指导一小群女性如何处理这些材料。故选D项。
3.A 根据上文The ropes they're using were once the lifeline for mountain climbers并结合常识可知,这些女工匠们所用的绳子曾经是登山者征服山脉的生命线。deal with意为“处理;应付”,故选A项。
4.C 根据下文transformed by skilled hands like Chaudhary’s into items to sell可知,包括绳子在内的废弃物现在在这些能工巧匠的手中焕发新生,变成可售卖的物品。故选C项。
5.D 根据下文with mounting waste left by mountaineering activities over the years可知,喜马拉雅山脉多年来被登山活动留下的越来越多的垃圾堆满。be packed with表示“充满”,符合语境。故选D项。
6.A 根据上文“Now some materials... thanks to an initiative led by Shilshila Acharya, who owns a waste processing business in Kathmandu”及语境可知,阿查里雅拥有一家垃圾处理公司,她发起的一项倡议使得一些材料被回收利用,所以她应是可持续垃圾管理的倡导者。故选A项。
7.B 根据下文turning the mountain waste into opportunities以及将垃圾变成手工艺品可知,她想到不可回收的垃圾可以被重复使用。故选B项。
8.D 根据下文“She helped ______ the two with each other in the hope of turning the mountain waste into ______.”及语境可知,在拉伊的帮助下,出现了一个解决方案。故选D项。
9.A 根据上文knows Acharya and Chaudhary和下文the two with each other in the hope of turning the mountain waste into opportunities可知,拉伊帮忙将这两个人联系起来,希望把登山垃圾变成各种机会。故选A项。
10.C 根据上文将废弃物变成可售卖的物品和下文的the local economy可知,此处指把登山垃圾变成经济机会。故选C项。
11.D 根据下文“to combine local skills, mountain waste, and the local economy”和“She also says the goal is to...”及语境可知,她们力求将当地技能、登山垃圾和当地经济结合起来。
12.B 根据空前的proudly和空后的a table mat made from ropes left on Mount Qomolangma by climbers可知,阿查里雅边说边自豪地展示着一个用登山者留在珠穆朗玛峰上的绳子做成的餐具垫。display意为“展示”,故选B项。
13.C 根据下文no waste collected from mountains ends up in a garbage dump again并结合语境可知,此处表示目标是确保从山上收集的垃圾最终不再进入垃圾场。故选C项。
14.A 根据下文Acharya says they’re searching for more partners可知,阿查里雅说她们正在寻找更多的合作伙伴,所以应是希望扩大这个项目。故选A项。
15.B 根据上文a(n) ______ for sustainable waste management和下文“each rope... is a way to help local women earn a living and keep their mountains clean”并结合文章中心思想可知,她们正在努力建立一个可持续的未来,将登山垃圾回收利用,既帮助当地女性谋生,又保持山区清洁,符合可持续发展理念。故选B项。
查看更多完整答案,请扫码查看