2026年高中必刷题高二下英语人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年高中必刷题高二下英语人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年高中必刷题高二下英语人教版》

刷7选5
答案 P149
语篇类型:说明文 主题:参观美术馆 词数:337 难度:中 建议用时:7分钟
[湖北鄂东南省级示范高中教改联盟2025高二期中联考]One of the best ways to immerse yourself in art as an art lover is to begin by browsing an art gallery. However, whether it is a lack of information on the walls, the overwhelming size of the collections, or the fear that you aren't somehow “getting” what you are looking at, an art gallery can be potentially unfriendly. _1_ Read on for general guidelines to successfully plan an art gallery visit.
Select an Art Gallery Show
Selecting an exhibition could be simple. You can look in your own neighbourhood or get to know the arts districts you are planning to visit. _2_ Once you find some galleries to visit on the browser, check out their websites for different shows and exhibitions. Choose the shows that interest you or match what you're looking for in terms of a collection.
Do Some Advance Research
_3_ It is always a good idea to read the exhibition description carefully to understand the scope (范围) and scale of the show. You can also do a small amount of research on the show itself if appropriate to equip yourself with more context.
Do a First Walkthrough for the Art Gallery Space
Arriving at the gallery, you will want a viewing strategy. Instinctively (本能地), many people begin moving through an exhibition, attempting to read everything in the order presented. However, walking through the entire gallery space quickly will give you an overall sense of the exhibition or show. _4_
Have a More Focused Gallery Visit
Once you perform your first “once around,” do it a second and even third time to close in more on the artworks that spark your interest most. This step is perhaps the most satisfying part of a gallery visit. It is a chance to really take in what first appeals to you. _5_ You can look and appreciate the colours and form, or read the descriptions and dive into the context of the artwork. What matters is that you find it interesting, eager to learn more about it.
A. How you do this is entirely up to you.
B. You can also find different galleries on browsers.
C. Its point is to spark your interest in what is being presented.
D. So learning how to navigate an art gallery is a valuable skill for newcomers.
E. This will guarantee you are fully updated on the gallery's upcoming events.
F. Another recommendation will be to sign up for the gallery's email newsletter.
G. It's vital to do at least a small amount of research to better understand the artists and works.
1.
D
_ 2.
B
_ 3.
G
_ 4.
C
_ 5.
A
_
答案: 【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了艺术爱好者参观美术馆的一些方法,包括选择展览、提前进行研究、首次快速浏览和更专注地多次参观等。
1.D 上文提到因信息不足、藏品较多、害怕自己不能理解所看到的艺术品,美术馆可能显得“不友好”;空后的“Read on for general guidelines to successfully plan an art gallery visit.”表明下文介绍了一些参观美术馆的方法。故设空处应承上启下。D项(因此,对于新手来说,学习如何参观美术馆是一项很有用的技能)与上文内容构成因果关系且能自然引出下文,符合语境。故选D项。
2.B 根据本段的小标题可知,本段的主题是“选择一个美术馆展览”。空前提供了选择展览的两种途径:在自己所在的街区里找,或去了解自己打算参观的艺术区。设空处应提供更多的相关途径。B项(你也可以在浏览器上找到不同的美术馆)进一步补充了寻找美术馆的方式,其中的browsers与下文的browser和websites相呼应。故选B项。
3.G 结合本段的小标题和空后的内容可知,本段主要介绍去参观美术馆之前进行研究的好处。G项(至少进行少量研究以更好地了解艺术家和作品,这是至关重要的)符合段落主旨。故选G项。
4.C 本段介绍了首次参观美术馆时应采取快速浏览的策略。空前讲到这一策略能让你对展览有一个大致的了解,设空处应承接上文,进一步介绍与这一策略相关的内容。C项(其目的是激发你对所展示内容的兴趣)中的Its指代上文walking through the entire gallery space quickly这一行为。故选C项。
5.A 空后列举了两种具体的欣赏方式:观看并欣赏颜色和形式,或者阅读文字描述并深入了解艺术品的背景。故设空处应能引起下文,介绍与欣赏艺术作品方式有关的内容。A项(你如何去做完全取决于你自己)符合语境,其中的this指代上文的“真正欣赏最先吸引你的艺术作品”这件事。故选A项。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭