2026年高中必刷题高二下英语人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年高中必刷题高二下英语人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第109页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
建议用时:50分钟
答案P205
语篇类型:说明文 主题:技术产品性别化现象 词数:304 难度:偏难 建议用时:8分钟
[全国一卷2025年1月·浙江]As new technologies take on increasingly humanlike qualities, there's been a push to make them genderless. “People are stereotyping (形成刻板印象) their gendered objects in very traditional ways,” says Ashley Martin, a Stanford associate professor of organizational behavior. Removing gender from the picture altogether seems like a simple way to fix this. Yet as Martin has found in her work, gender is one of the fundamental ways people form connections with objects, particularly those designed with human characteristics.
In her study, Martin asked participants to rate their attachment to male, female, and genderless versions of a digital voice assistant and a self-driving car known as “Miuu.” It was found that gender increased users' feelings of attachment to these devices and their interest in purchasing them. For example, participants said they would be less likely to buy a genderless voice assistant than versions with male or female voices.
While gendering a product may be good marketing, it may also strengthen outdated or harmful ideas about power and identity. The stereotypes commonly associated with men, such as competitiveness and dominance, are more valued than those associated with women. These qualities, in turn, are mapped onto products that have been assigned a gender.
Martin's study also found that creating a genderless object was difficult. For instance, if an object's name was meant to sound genderless, like Miuu, participants would still assign a gender to it—they would assume Miuu was a “he” or “she.”
Martin sees a silver lining, however: She believes that anthropomorphism (拟人化) “provides an opportunity to change stereotypes.” When women are put into positions of leadership like running companies, it reduces negative stereotypes about women. Similarly, anthropomorphized products could be created to take on stereotype-inconsistent roles—a male robot that assists with nursing or a female robot that helps do calculations, for instance.
1. What is the purpose of making new technologies genderless?
A. To reduce stereotypes.
B. To meet public demand.
C. To cut production costs.
D. To encourage competition.
2. What were the participants probably asked to do in the study?
A. Design a product.
B. Respond to a survey.
C. Work as assistants.
D. Take a language test.
3. Why is it difficult to create genderless objects?
A. They cannot be mass-produced.
B. Naming them is a challenging task.
C. People assume they are unreliable.
D. Gender is rooted in people's mind.
4. What does the last paragraph mainly talk about?
A. The quality of genderless products.
B. The upside of gendering a product.
C. The meaning of anthropomorphism.
D. The stereotypes of men and women.
答案P205
语篇类型:说明文 主题:技术产品性别化现象 词数:304 难度:偏难 建议用时:8分钟
[全国一卷2025年1月·浙江]As new technologies take on increasingly humanlike qualities, there's been a push to make them genderless. “People are stereotyping (形成刻板印象) their gendered objects in very traditional ways,” says Ashley Martin, a Stanford associate professor of organizational behavior. Removing gender from the picture altogether seems like a simple way to fix this. Yet as Martin has found in her work, gender is one of the fundamental ways people form connections with objects, particularly those designed with human characteristics.
In her study, Martin asked participants to rate their attachment to male, female, and genderless versions of a digital voice assistant and a self-driving car known as “Miuu.” It was found that gender increased users' feelings of attachment to these devices and their interest in purchasing them. For example, participants said they would be less likely to buy a genderless voice assistant than versions with male or female voices.
While gendering a product may be good marketing, it may also strengthen outdated or harmful ideas about power and identity. The stereotypes commonly associated with men, such as competitiveness and dominance, are more valued than those associated with women. These qualities, in turn, are mapped onto products that have been assigned a gender.
Martin's study also found that creating a genderless object was difficult. For instance, if an object's name was meant to sound genderless, like Miuu, participants would still assign a gender to it—they would assume Miuu was a “he” or “she.”
Martin sees a silver lining, however: She believes that anthropomorphism (拟人化) “provides an opportunity to change stereotypes.” When women are put into positions of leadership like running companies, it reduces negative stereotypes about women. Similarly, anthropomorphized products could be created to take on stereotype-inconsistent roles—a male robot that assists with nursing or a female robot that helps do calculations, for instance.
1. What is the purpose of making new technologies genderless?
A. To reduce stereotypes.
B. To meet public demand.
C. To cut production costs.
D. To encourage competition.
2. What were the participants probably asked to do in the study?
A. Design a product.
B. Respond to a survey.
C. Work as assistants.
D. Take a language test.
3. Why is it difficult to create genderless objects?
A. They cannot be mass-produced.
B. Naming them is a challenging task.
C. People assume they are unreliable.
D. Gender is rooted in people's mind.
4. What does the last paragraph mainly talk about?
A. The quality of genderless products.
B. The upside of gendering a product.
C. The meaning of anthropomorphism.
D. The stereotypes of men and women.
答案:
1.A 细节理解题。根据第一段中的People are stereotyping their gendered objects in very traditional ways和“Removing gender from the picture altogether seems like a simple way to fix this.”可知,人们会以非常传统的方式对有性别属性的物品形成刻板印象,而解决这一问题的简单方法似乎就是完全消除物品的性别属性,所以使新技术无性别化的目的是减少刻板印象。故选A项。
高中必刷题 英语
2.B 细节理解题。根据第二段中的“In her study,Martin asked participants to rate their attachment to male,female,and genderless versions of a digital voice assistant and a self-driving car known as‘Miuu.’”可知,马丁让参与者对数字语音助手和自动驾驶汽车的男性、女性和无性别版本的喜爱程度进行评级,即参与者被要求对调查作出回应。故选B项。
3.D 推理判断题。根据倒数第二段的内容可知,本段先直接指出创造无性别物品是困难的这一结论,并举例说明即便物品名字旨在听起来没有性别区分,人们依旧会给物品赋予性别。这表明在人们心中性别观念根深蒂固。故选D项。
4.B 主旨大意题。根据本段第一句“Martin sees a silver lining…anthropomorphism provides an opportunity to change stereotypes.”可知,马丁认为给产品赋予性别也有积极的一面;后文以女性担任领导职位来减少对女性的负面刻板印象为例,类比说明拟人化产品也可以通过承担与性别刻板印象不一致的角色来改变刻板印象。这表明虽然性别化产品可能存在问题,但它也有积极的一面,即人们可以利用拟人化来改变刻板印象。故选B项。
长难句分析
Yet as Martin has found in her work,gender is one of the fundamental ways people form connections with objects, particularly those designed with human characteristics
此句中,as引导的定语从句,gender是主语,is是系动词,fundamental ways是表语;省略了关系词that或in which的定语从句,修饰ways;过去分词短语作后置定语,修饰those objects,particularly those designed with human characteristics是对其的进一步补充说明。
句意:然而,正如马丁在她的工作中所发现的,性别是人们与物品建立联系的基本方式之一,尤其是那些被设计成具有人类特征的物品。
文本解构
科学研究类 说明文—— 科技产品性别化现象
背景介绍,引出研究问题:有人主张让科技产品“去性别化”。Para 1
介绍研究设计和实验结果:具有性别设定的产品更受欢迎,无性别版本吸引力最低。Para 2
介绍研究发现的双重性:性别化产品有利于市场营销,但也可能强化有害刻板印象。Para 3
介绍科技产品“去性别化”的困难。Para 4
研究的积极意义与应用:科技产品“拟人化”可以帮助改变刻板印象。Para 5
1.A 细节理解题。根据第一段中的People are stereotyping their gendered objects in very traditional ways和“Removing gender from the picture altogether seems like a simple way to fix this.”可知,人们会以非常传统的方式对有性别属性的物品形成刻板印象,而解决这一问题的简单方法似乎就是完全消除物品的性别属性,所以使新技术无性别化的目的是减少刻板印象。故选A项。
高中必刷题 英语
2.B 细节理解题。根据第二段中的“In her study,Martin asked participants to rate their attachment to male,female,and genderless versions of a digital voice assistant and a self-driving car known as‘Miuu.’”可知,马丁让参与者对数字语音助手和自动驾驶汽车的男性、女性和无性别版本的喜爱程度进行评级,即参与者被要求对调查作出回应。故选B项。
3.D 推理判断题。根据倒数第二段的内容可知,本段先直接指出创造无性别物品是困难的这一结论,并举例说明即便物品名字旨在听起来没有性别区分,人们依旧会给物品赋予性别。这表明在人们心中性别观念根深蒂固。故选D项。
4.B 主旨大意题。根据本段第一句“Martin sees a silver lining…anthropomorphism provides an opportunity to change stereotypes.”可知,马丁认为给产品赋予性别也有积极的一面;后文以女性担任领导职位来减少对女性的负面刻板印象为例,类比说明拟人化产品也可以通过承担与性别刻板印象不一致的角色来改变刻板印象。这表明虽然性别化产品可能存在问题,但它也有积极的一面,即人们可以利用拟人化来改变刻板印象。故选B项。
长难句分析
Yet as Martin has found in her work,gender is one of the fundamental ways people form connections with objects, particularly those designed with human characteristics
此句中,as引导的定语从句,gender是主语,is是系动词,fundamental ways是表语;省略了关系词that或in which的定语从句,修饰ways;过去分词短语作后置定语,修饰those objects,particularly those designed with human characteristics是对其的进一步补充说明。
句意:然而,正如马丁在她的工作中所发现的,性别是人们与物品建立联系的基本方式之一,尤其是那些被设计成具有人类特征的物品。
文本解构
科学研究类 说明文—— 科技产品性别化现象
背景介绍,引出研究问题:有人主张让科技产品“去性别化”。Para 1
介绍研究设计和实验结果:具有性别设定的产品更受欢迎,无性别版本吸引力最低。Para 2
介绍研究发现的双重性:性别化产品有利于市场营销,但也可能强化有害刻板印象。Para 3
介绍科技产品“去性别化”的困难。Para 4
研究的积极意义与应用:科技产品“拟人化”可以帮助改变刻板印象。Para 5
查看更多完整答案,请扫码查看