2024年5年高考3年模拟高二英语选择性必修第一册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2024年5年高考3年模拟高二英语选择性必修第一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第6页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
1. 阅读理解
(2024 陕西西安市第八十三中学月考)
Gerty Cori, the first American woman to win the Nobel Prize in Physiology or Medicine, was born Gerty Theresa Radnitz in Prague in 1896. Gerty decided at the age of sixteen to study medicine. She entered the Realgymnasium at Tetschen, from which she graduated in 1914, and then went to the Medical School of the German University of Prague. While in medical school, Gerty encountered Carl Cori, a classmate who shared both her love of skiing and mountain climbing and her interest in laboratory research. In 1920, the two published the results of their first joint research, received their medical degrees, and married each other.
Gerty's first research position was as an assistant in the Carolinen Children's Hospital in Vienna. In 1922, Carl Cori moved to the United States to join the staff of the State Institute for the Study of Malignant Diseases in Buffalo, New York. Gerty Cori moved a few months later, starting as an assistant pathologist(病理学家) at the institute and later rising to an assistant biochemist. In 1928, the Coris became US citizens.
In 1931, Carl Cori took up a position as chairman of the Department of Pharmacology of the Washington University School of Medicine(WUSM), while Gerty Cori was hired as a research fellow. In the early 1940s the Coris moved to the Department of Biological Chemistry. Gerty Cori was made an associate(副) professor in 1943. She was elevated to the rank of professor of Biological Chemistry in July 1947; in the same year she and her husband were awarded the Nobel Prize for their work on the metabolism of glycogen(糖代谢).
In 1947, Gerty Cori began showing the signs of myelofibrosis, an unusual blood disease. She fought the disease for ten years, refusing to give up her research until the last few months of her life. Gerty Cori died on October 26, 1957.
1. What can we learn about Gerty's husband?
A. He shared the same interest with Gerty.
B. He moved to the USA later than Gerty.
C. He married Gerty while in medical school.
D. He studied pathology under the influence of Gerty.
2. Which of the following is the correct order of the events in Gerty's life?
a. She moved to the USA. b. She won the Nobel Prize. c. She met her husband Carl.
d. She got a job in the WUSM. e. She received her medical degree.
A. e, a, c, b, d
B. c, e, a, d, b
C. e, c, a, d, b
D. c, a, e, b, d
3. What does the underlined word “elevated" in Paragraph 3 mean?
A. Adapted. B. Defeated. C. Promoted. D. Committed.
4. What can we infer about Gerty from the last paragraph?
A. She was satisfied with her later life. B. She was in poor health all her life.
C. She died of a common disease. D. She was very mentally strong.
(2024 陕西西安市第八十三中学月考)
Gerty Cori, the first American woman to win the Nobel Prize in Physiology or Medicine, was born Gerty Theresa Radnitz in Prague in 1896. Gerty decided at the age of sixteen to study medicine. She entered the Realgymnasium at Tetschen, from which she graduated in 1914, and then went to the Medical School of the German University of Prague. While in medical school, Gerty encountered Carl Cori, a classmate who shared both her love of skiing and mountain climbing and her interest in laboratory research. In 1920, the two published the results of their first joint research, received their medical degrees, and married each other.
Gerty's first research position was as an assistant in the Carolinen Children's Hospital in Vienna. In 1922, Carl Cori moved to the United States to join the staff of the State Institute for the Study of Malignant Diseases in Buffalo, New York. Gerty Cori moved a few months later, starting as an assistant pathologist(病理学家) at the institute and later rising to an assistant biochemist. In 1928, the Coris became US citizens.
In 1931, Carl Cori took up a position as chairman of the Department of Pharmacology of the Washington University School of Medicine(WUSM), while Gerty Cori was hired as a research fellow. In the early 1940s the Coris moved to the Department of Biological Chemistry. Gerty Cori was made an associate(副) professor in 1943. She was elevated to the rank of professor of Biological Chemistry in July 1947; in the same year she and her husband were awarded the Nobel Prize for their work on the metabolism of glycogen(糖代谢).
In 1947, Gerty Cori began showing the signs of myelofibrosis, an unusual blood disease. She fought the disease for ten years, refusing to give up her research until the last few months of her life. Gerty Cori died on October 26, 1957.
1. What can we learn about Gerty's husband?
A. He shared the same interest with Gerty.
B. He moved to the USA later than Gerty.
C. He married Gerty while in medical school.
D. He studied pathology under the influence of Gerty.
2. Which of the following is the correct order of the events in Gerty's life?
a. She moved to the USA. b. She won the Nobel Prize. c. She met her husband Carl.
d. She got a job in the WUSM. e. She received her medical degree.
A. e, a, c, b, d
B. c, e, a, d, b
C. e, c, a, d, b
D. c, a, e, b, d
3. What does the underlined word “elevated" in Paragraph 3 mean?
A. Adapted. B. Defeated. C. Promoted. D. Committed.
4. What can we infer about Gerty from the last paragraph?
A. She was satisfied with her later life. B. She was in poor health all her life.
C. She died of a common disease. D. She was very mentally strong.
答案:
1. A 细节理解题。根据第一段第四句中“shared both her love of skiing and mountain climbing and her interest in laboratory research”可知,格蒂的丈夫卡尔和她有着相同的兴趣爱好。故选A。
易错归因
本题易误选C项,原因是忽略了一些细节信息。第一段最后的“received their medical degrees, and married each other”说明了他们是在拿到医学学位后才结婚的,根据常识可知,拿到医学学位就证明毕业了,所以C项“他在医学院期间与格蒂结婚”的说法不对。
2. B 细节理解题。文章以时间顺序讲述了女科学家格蒂·科里的人生经历:
故选B。
3. C 词义猜测题。画线词前一句的意思为“格蒂·科里于1943年被任命为副教授”,画线词所在的句子意思为“1947年7月,她被晋升到了生物化学教授的级别”。由此可知,从副教授到教授,格蒂·科里应该是晋升了,由此可以推断画线词为“晋升,提拔”的意思。故选C。
4. D 推理判断题。根据最后一段第二句“She fought the disease for ten years, refusing to give up her research until the last few months of her life.”可知,即使与病魔作斗争,格蒂也没有放弃自己的研究,直到生命的最后几个月。由此可以推断,她的精神力量很强大。故选D。
1. A 细节理解题。根据第一段第四句中“shared both her love of skiing and mountain climbing and her interest in laboratory research”可知,格蒂的丈夫卡尔和她有着相同的兴趣爱好。故选A。
易错归因
本题易误选C项,原因是忽略了一些细节信息。第一段最后的“received their medical degrees, and married each other”说明了他们是在拿到医学学位后才结婚的,根据常识可知,拿到医学学位就证明毕业了,所以C项“他在医学院期间与格蒂结婚”的说法不对。
2. B 细节理解题。文章以时间顺序讲述了女科学家格蒂·科里的人生经历:
3. C 词义猜测题。画线词前一句的意思为“格蒂·科里于1943年被任命为副教授”,画线词所在的句子意思为“1947年7月,她被晋升到了生物化学教授的级别”。由此可知,从副教授到教授,格蒂·科里应该是晋升了,由此可以推断画线词为“晋升,提拔”的意思。故选C。
4. D 推理判断题。根据最后一段第二句“She fought the disease for ten years, refusing to give up her research until the last few months of her life.”可知,即使与病魔作斗争,格蒂也没有放弃自己的研究,直到生命的最后几个月。由此可以推断,她的精神力量很强大。故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看