2024年5年高考3年模拟高二英语选择性必修第一册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2024年5年高考3年模拟高二英语选择性必修第一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第11页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
IIII.阅读理解
主题语境:完善自我 语篇类型:记叙文 难易度:★★☆ 建议用时:8min
(2024河南濮阳市第一中学月考)
Frederick Phiri is the junk−art king of Zambia:at just22,he started to earn an international reputation for being able to make complex and elegant sculptures from scrap(废品)metal found in his community.
Phiri's father died when he was starting primary school.Then his mother abandoned him and he had to stay with his grandfather.His grandfather paid for his schooling through primary school but when he entered secondary school,he had to get numerous jobs to pay his fees.Yet even in school,he was always drawing and making things in class.
After graduating,he did what he could to support himself by making animal sculptures from wires and sold them to tourists.His work was so popular that it caught the eye of Karen Beattie,director of Project Luangwa,a nonprofit organization committed to education and economic development in central Africa."I introduced him to a local welder(焊工),”Beattie told Newsweek.
In2017,Phiri worked with welder Moses Mbewe during the rainy season,helping to make a complex set of doors for Project Luangwa.The piece sparked an idea in Beattie's mind:“1handed him a bunch of scrap metal and said,‘Make something with this.' And he did.It was wonderful."
Today,Phiri continues his art,using pieces ofjunk people bring him−keys,broken bike chains,old metal plugs and whatever scrap metal is lying around.He then turns the junk into abstract animals−elephants,cranes,giraffes,chameleons−and sells them at Project Luangwa headquarters.The community has acknowledged his extraordinary talent.
“My dream is to earn enough to study art at the Evelyn Hone College in Lusaka and to be able to make a living from it,”Phiri said,“and then to make very large sculptures."
1.What is Phiri known for?
A.Serving his community. B.Collecting works of art.
C.Being the king of Zambia. D.Turning trash into treasures.
2.What can we learn about Phiri from Paragraph2?
A.He had an unhappy childhood.
B.He paid for his primary schooling.
C.He had to support his grandfather.
D.He missed school to do part−time jobs.
3.How does Phiri feel about his future?
A.Uncertain. B.Confident. C.Depressed. D.Satisfied.
4.What can be a suitable title for the passage?
A.A Successful Path of Art B.The Junk−art King of Zambia
C.A Young Man's Wildest Dream D.The Modern Junk Works of Art
主题语境:完善自我 语篇类型:记叙文 难易度:★★☆ 建议用时:8min
(2024河南濮阳市第一中学月考)
Frederick Phiri is the junk−art king of Zambia:at just22,he started to earn an international reputation for being able to make complex and elegant sculptures from scrap(废品)metal found in his community.
Phiri's father died when he was starting primary school.Then his mother abandoned him and he had to stay with his grandfather.His grandfather paid for his schooling through primary school but when he entered secondary school,he had to get numerous jobs to pay his fees.Yet even in school,he was always drawing and making things in class.
After graduating,he did what he could to support himself by making animal sculptures from wires and sold them to tourists.His work was so popular that it caught the eye of Karen Beattie,director of Project Luangwa,a nonprofit organization committed to education and economic development in central Africa."I introduced him to a local welder(焊工),”Beattie told Newsweek.
In2017,Phiri worked with welder Moses Mbewe during the rainy season,helping to make a complex set of doors for Project Luangwa.The piece sparked an idea in Beattie's mind:“1handed him a bunch of scrap metal and said,‘Make something with this.' And he did.It was wonderful."
Today,Phiri continues his art,using pieces ofjunk people bring him−keys,broken bike chains,old metal plugs and whatever scrap metal is lying around.He then turns the junk into abstract animals−elephants,cranes,giraffes,chameleons−and sells them at Project Luangwa headquarters.The community has acknowledged his extraordinary talent.
“My dream is to earn enough to study art at the Evelyn Hone College in Lusaka and to be able to make a living from it,”Phiri said,“and then to make very large sculptures."
1.What is Phiri known for?
A.Serving his community. B.Collecting works of art.
C.Being the king of Zambia. D.Turning trash into treasures.
2.What can we learn about Phiri from Paragraph2?
A.He had an unhappy childhood.
B.He paid for his primary schooling.
C.He had to support his grandfather.
D.He missed school to do part−time jobs.
3.How does Phiri feel about his future?
A.Uncertain. B.Confident. C.Depressed. D.Satisfied.
4.What can be a suitable title for the passage?
A.A Successful Path of Art B.The Junk−art King of Zambia
C.A Young Man's Wildest Dream D.The Modern Junk Works of Art
答案:
1. D 细节理解题。根据文章第一段中“earn an international reputation for being able to make complex and elegant sculptures from scrap metal”可知,他是因利用废弃金属制作复杂而精美的雕像而出名的,即“变废为宝”。故选D项。
2. A 推理判断题。根据文章第二段中“Phiri's father died”“his mother abandoned him”“he had to stay with his grandfather”和“he had to get numerous jobs to pay his fees”等信息可知,Phiri刚要上小学的时候他的父亲去世了,之后母亲遗弃了他,他只能和祖父生活在一起,中学时开始打工支付学费,因此可以推知,他的童年并不快乐。故选A项。
3. B 推理判断题。文章最后一段中Phiri描述了他的梦想(earn enough to study art at the Evelyn Hone College in Lusaka、to be able to make a living from it和make very large sculptures),由此可推知,他对未来充满信心。故选B项。
4. B 主旨大意题。根据文章的结构:
可知,本文围绕Frederick Phiri这位赞比亚的废品艺术之王展开,描述了他的经历和艺术才能以及他对未来的展望。选项B“The Junk−art King of Zambia”贴合主题,概括了主旨大意,可作最佳标题。故选B项。
A项突出了“Art”,C项突出了“Dream”,D项突出了“Junk Works of Art”,都是片面的。
1. D 细节理解题。根据文章第一段中“earn an international reputation for being able to make complex and elegant sculptures from scrap metal”可知,他是因利用废弃金属制作复杂而精美的雕像而出名的,即“变废为宝”。故选D项。
2. A 推理判断题。根据文章第二段中“Phiri's father died”“his mother abandoned him”“he had to stay with his grandfather”和“he had to get numerous jobs to pay his fees”等信息可知,Phiri刚要上小学的时候他的父亲去世了,之后母亲遗弃了他,他只能和祖父生活在一起,中学时开始打工支付学费,因此可以推知,他的童年并不快乐。故选A项。
3. B 推理判断题。文章最后一段中Phiri描述了他的梦想(earn enough to study art at the Evelyn Hone College in Lusaka、to be able to make a living from it和make very large sculptures),由此可推知,他对未来充满信心。故选B项。
4. B 主旨大意题。根据文章的结构:
A项突出了“Art”,C项突出了“Dream”,D项突出了“Junk Works of Art”,都是片面的。
查看更多完整答案,请扫码查看