2024年5年高考3年模拟高二英语选择性必修第一册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2024年5年高考3年模拟高二英语选择性必修第一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第29页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
III. 阅读理解
[主题语境: 科技发展 语篇类型: 议论文 难易度: ★★☆ 建议用时: 8min
(2023山东师大附中月考)
When it comes to work, workers, and jobs, much of the concern over the modern age boils down to the fear that we're witnessing the final stage of the game, and that there will be nowhere for humans to withdraw as machines take over the last few tasks. The most recent example comes from the use of artificial intelligence (AI). Is there no area of human experience that can't be replaced by AI? And if not, what is left for humans to do except the tasks involved in taking care of the machines?
At the heart of this concern is our desire for good jobs - jobs that make the most of workers' natural abilities and where the work provides the worker with motivation and work - life balance. More importantly, good jobs support workers in learning by doing - and, in so doing, deliver benefits on three levels: to the worker, who gains in personal development and job satisfaction; to the organization, which reforms as staff find new problems to solve and opportunities to pursue; and to the community as a whole, which harvests the economic benefits of holding positive organizations and workers. This is what makes good jobs productive for the organization, as well as engaging and fulfilling (令人心满意足的) for the worker.
Does the ongoing advance of AI threaten to get rid of all the learning, creativity, and meaning that make a job a good job? Certainly, some have blamed technology for just such an outcome. The headlines today often express concern over technological innovation resulting in bad jobs for humans, or even the complete disappearance of certain occupations. Some fear that further technology advancement in the workplace will result in jobs where employees are being asked to work in split times or for longer periods over more days.
The problem here isn't the technology; rather, it's the way the technology is used - and, more than that, the way people think about using it.
1. What jobs are supposed to be good according to the passage?
A. Those that mainly have the economic benefits.
B. The ones that offer chances to progress professionally.
C. Those that make full use of workers' motivation.
D. The ones that don't bring new problems to workers.
2. How do the news media respond to the development of AI?
A. Negative. B. Supportive. C. Optimistic. D. Unknown.
3. What will the author probably talk about next?
A. The future jobs humans will do. B. The application of AI in the future.
C. The ways that humans do jobs. D. The proper attitude towards AI.
4. What is the passage mainly about?
A. How to take care of the AI machines. B. The relations between workers and jobs.
C. The human's fears in the age of AI. D. Human experience was replaced by AI.
[主题语境: 科技发展 语篇类型: 议论文 难易度: ★★☆ 建议用时: 8min
(2023山东师大附中月考)
When it comes to work, workers, and jobs, much of the concern over the modern age boils down to the fear that we're witnessing the final stage of the game, and that there will be nowhere for humans to withdraw as machines take over the last few tasks. The most recent example comes from the use of artificial intelligence (AI). Is there no area of human experience that can't be replaced by AI? And if not, what is left for humans to do except the tasks involved in taking care of the machines?
At the heart of this concern is our desire for good jobs - jobs that make the most of workers' natural abilities and where the work provides the worker with motivation and work - life balance. More importantly, good jobs support workers in learning by doing - and, in so doing, deliver benefits on three levels: to the worker, who gains in personal development and job satisfaction; to the organization, which reforms as staff find new problems to solve and opportunities to pursue; and to the community as a whole, which harvests the economic benefits of holding positive organizations and workers. This is what makes good jobs productive for the organization, as well as engaging and fulfilling (令人心满意足的) for the worker.
Does the ongoing advance of AI threaten to get rid of all the learning, creativity, and meaning that make a job a good job? Certainly, some have blamed technology for just such an outcome. The headlines today often express concern over technological innovation resulting in bad jobs for humans, or even the complete disappearance of certain occupations. Some fear that further technology advancement in the workplace will result in jobs where employees are being asked to work in split times or for longer periods over more days.
The problem here isn't the technology; rather, it's the way the technology is used - and, more than that, the way people think about using it.
1. What jobs are supposed to be good according to the passage?
A. Those that mainly have the economic benefits.
B. The ones that offer chances to progress professionally.
C. Those that make full use of workers' motivation.
D. The ones that don't bring new problems to workers.
2. How do the news media respond to the development of AI?
A. Negative. B. Supportive. C. Optimistic. D. Unknown.
3. What will the author probably talk about next?
A. The future jobs humans will do. B. The application of AI in the future.
C. The ways that humans do jobs. D. The proper attitude towards AI.
4. What is the passage mainly about?
A. How to take care of the AI machines. B. The relations between workers and jobs.
C. The human's fears in the age of AI. D. Human experience was replaced by AI.
答案:
1. B。推理判断题。根据第二段中的“More importantly, good jobs support workers in learning by doing...to the worker, who gains in personal development and job satisfaction”可知,好的工作支持工作者在工作中学习并且能够获得个人的成长和工作的满足感,故可推断好的工作是能够提供职业发展机会的工作。故选B。
易错归因:本题容易错选C项,C项属于张冠李戴的错误,原文第二段第一句中提到的是,好的工作充分利用工作者的天资,好的工作为工作者提供动力和工作与生活的平衡,由此可以排除C项。
2. A。推理判断题。根据第三段第三句“The headlines today often express concern over technological innovation resulting in bad jobs for humans, or even the complete disappearance of certain occupations.”可知,新闻提要也表达了对于科技革新会导致人类工作状况变差,甚至部分职业会完全消失的担忧,故推断新闻媒体对于人工智能的发展的反应是消极的,故选A。题目中的the news media对应文中的The headlines。
3. D。推理判断题。最后一段提到,这里的问题不在于技术;相反,关键在于技术的使用方式,而且,更重要的是人们如何看待技术的使用,故可推测下文会围绕对待人工智能的正确态度来展开介绍。故选D。
4. C。主旨大意题。通过下面表格我们可以得知,文章主要围绕人们在人工智能时代的恐惧这一话题展开介绍,故选C。
易错归因:本题容易错选C项,C项属于张冠李戴的错误,原文第二段第一句中提到的是,好的工作充分利用工作者的天资,好的工作为工作者提供动力和工作与生活的平衡,由此可以排除C项。
2. A。推理判断题。根据第三段第三句“The headlines today often express concern over technological innovation resulting in bad jobs for humans, or even the complete disappearance of certain occupations.”可知,新闻提要也表达了对于科技革新会导致人类工作状况变差,甚至部分职业会完全消失的担忧,故推断新闻媒体对于人工智能的发展的反应是消极的,故选A。题目中的the news media对应文中的The headlines。
3. D。推理判断题。最后一段提到,这里的问题不在于技术;相反,关键在于技术的使用方式,而且,更重要的是人们如何看待技术的使用,故可推测下文会围绕对待人工智能的正确态度来展开介绍。故选D。
4. C。主旨大意题。通过下面表格我们可以得知,文章主要围绕人们在人工智能时代的恐惧这一话题展开介绍,故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看