2024年5年高考3年模拟高二英语选择性必修第一册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2024年5年高考3年模拟高二英语选择性必修第一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第17页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
高考词汇站
派生/合成词汇
1. law n.法律→lawful adj.合法的,法定的→________adv.违法地
2. able adj.有能力的→________n.能力
3. medicine n.医学;药物→________adj.医学的
4. overseas adv.________
派生/合成词汇
1. law n.法律→lawful adj.合法的,法定的→________adv.违法地
2. able adj.有能力的→________n.能力
3. medicine n.医学;药物→________adj.医学的
4. overseas adv.________
答案:
1.unlawfully 2.ability 3.medical 4.在国外;在海外
Leslie Nielsen's childhood was a difficult one, but he had one particular shining star in his life−his uncle, who was a well−known actor. The admiration and respect his uncle earned inspired Nielsen to make a career(职业) in acting. Even though he often felt he would be discovered to be a no−talent, he moved forward, gaining a scholarship to the Neighborhood Playhouse and making his first television appearance a few years later in 1948. However, becoming a full−time, successful actor would still be an uphill battle for another eight years until he landed a number of film roles that finally got him noticed.
But even then, what he had wasn't quite what he wanted. Nielsen always felt he should be doing comedy but his good looks and distinguished voice kept him busy in dramatic roles. It wasn't until 1980−32 years into his career−that he landed the role it would seem he was made for in Airplane!. That movie led him into the second half of his career where his comedic presence alone could make a movie a financial success even when movie reviewers would not rate it highly.
Did Nielsen then feel content in his career? Yes and no. He was thrilled to be doing the comedy that he always felt he should do, but even during his last few years, he always had a sense of curiosity, wondering what new role or challenge might be just around the corner. He never stopped working, never retired.
Leslie Nielsen's devotion to acting is wonderfully inspiring. He built a hugely successful career with little more than plain old hard work and determination. He showed us that even a single desire, never given up on, can make for a remarkable life.
4. Why did Nielsen want to be an actor?
A. He enjoyed watching movies.
B. He was eager to earn money.
C. He wanted to be like his uncle.
D. He felt he was good at acting.
5. What do we know about Nielsen in the second half of his career?
A. He directed some high quality movies.
B. He avoided taking on new challenges.
C. He focused on playing dramatic roles.
D. He became a successful comedy actor.
6. What does Nielsen's career story tell us?
A. Art is long, life is short.
B. He who laughs last laughs longest.
C. It's never too late to learn.
D. Where there's a will there's a way.
But even then, what he had wasn't quite what he wanted. Nielsen always felt he should be doing comedy but his good looks and distinguished voice kept him busy in dramatic roles. It wasn't until 1980−32 years into his career−that he landed the role it would seem he was made for in Airplane!. That movie led him into the second half of his career where his comedic presence alone could make a movie a financial success even when movie reviewers would not rate it highly.
Did Nielsen then feel content in his career? Yes and no. He was thrilled to be doing the comedy that he always felt he should do, but even during his last few years, he always had a sense of curiosity, wondering what new role or challenge might be just around the corner. He never stopped working, never retired.
Leslie Nielsen's devotion to acting is wonderfully inspiring. He built a hugely successful career with little more than plain old hard work and determination. He showed us that even a single desire, never given up on, can make for a remarkable life.
4. Why did Nielsen want to be an actor?
A. He enjoyed watching movies.
B. He was eager to earn money.
C. He wanted to be like his uncle.
D. He felt he was good at acting.
5. What do we know about Nielsen in the second half of his career?
A. He directed some high quality movies.
B. He avoided taking on new challenges.
C. He focused on playing dramatic roles.
D. He became a successful comedy actor.
6. What does Nielsen's career story tell us?
A. Art is long, life is short.
B. He who laughs last laughs longest.
C. It's never too late to learn.
D. Where there's a will there's a way.
答案:
4.C 细节理解题。根据第一段第一、二句“... he had one particular shining star in his life — his uncle, who was a well - known actor. The admiration and respect his uncle earned inspired Nielsen to make a career in acting.”可知他叔叔是个非常有名的演员,别人对叔叔的钦佩和尊敬激励他走上演艺道路。
5.D 细节理解题。根据第二段中最后一句话中的“That movie led him into the second half of his career where his comedic presence alone could make a movie a financial success”可知喜剧电影Airplane!使他进入职业生涯的后半阶段,在他职业生涯的后半阶段中,仅他自己的喜剧表演就可以使一部电影获得财务上的成功。
6.D 推理判断题。根据第一段中“Even though he often felt he would be discovered to be a no - talent, he moved forward”、第三段最后一句“He never stopped working, never retired.”以及最后一段中“He built a hugely successful career with little more than plain old hard work and determination. He showed us that even a single desire, never given up on, can make for a remarkable life.”可知由于他的努力和为目标持之以恒奋斗的精神,他取得了巨大的成功,D选项“有志者,事竟成”与之匹配。
5.D 细节理解题。根据第二段中最后一句话中的“That movie led him into the second half of his career where his comedic presence alone could make a movie a financial success”可知喜剧电影Airplane!使他进入职业生涯的后半阶段,在他职业生涯的后半阶段中,仅他自己的喜剧表演就可以使一部电影获得财务上的成功。
6.D 推理判断题。根据第一段中“Even though he often felt he would be discovered to be a no - talent, he moved forward”、第三段最后一句“He never stopped working, never retired.”以及最后一段中“He built a hugely successful career with little more than plain old hard work and determination. He showed us that even a single desire, never given up on, can make for a remarkable life.”可知由于他的努力和为目标持之以恒奋斗的精神,他取得了巨大的成功,D选项“有志者,事竟成”与之匹配。
查看更多完整答案,请扫码查看