2024年5年高考3年模拟高二英语选择性必修第一册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2024年5年高考3年模拟高二英语选择性必修第一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2024年5年高考3年模拟高二英语选择性必修第一册人教版》

B
    You are just waking up in the spring of 2030. Your Internet of Things bedroom opens solar−powered e−windows and plays soft music while your smart lighting displays a montage (剪辑组合作品) of a beachfront sunrise from your recent vacation.
    Your shower uses very little water or soap. It recycles your grey water and puts the extra heat back into your home's operating system. While you dress, your artificial intelligence (AI) assistant shares your schedule for the day and plays your favorite tunes.
    You still start your day with a coffee but it comes from your refrigerator which is capable of providing a coffee house experience in your home. A hot breakfast tailored to your specific nutritional needs (based on chemical analysis from your trips to the “smart toilet”) is waiting for you in the kitchen.
    When it's time to leave, an on−demand transport system has three cars waiting for you, your wife (or husband) and your kids. On the road, driverless cars and trucks move with mathematical accuracy, without traffic jams, routine maintenance or road rage. Accident rates are near zero.
    On the way, you call your R & D team, who are taking on a day's work in Shanghai. Your life−sized image is projected (投射) onto the screen of the China Innovation Centre and your colleagues see you as if you were sitting in the room. It's a bit surreal (离奇的) for them to see you in the morning light given that it's dark on the Bund, Shanghai's waterfront, though the novelty disappears after using it a few times.
    You review the day's cloud−based data from your Shenzhen manufacturing center, your pilot project in San Diego, and your QA team in Melbourne. Large quantities of data sets collected in real time from every piece of equipment have been beautifully summarized by your company's AI. All these facilities are closely maintained and operated through an advanced predictive analytics platform.
    Pleased with the team's progress, you end the call and ease into a good book.
    This is the future and it will be here sooner than you think.
5. How can we describe the life in the future?
A. Artificial.     B. Accurate.      C. Remarkable.     D. Intelligent.
6. What can we do in the year 2030 according to the passage?
A. We can have a bath without using water.
B. We can drive to work without worrying about any accidents.
C. We can enjoy the coffee house experience without going there.
D. We can deal with all our work at home without turning to others for help.
7. How does the author develop the passage?
A. In time order.              B. In logical order.
C. By drawing a comparison.        D. By offering examples.
8. What's the purpose of writing the passage?
A. To attract us to the use of the AI system. B. To introduce the life in the future.
C. To teach us how to use the AI system.   D. To encourage us to study hard for the future.
答案: 5. D 推理判断题。根据第一段中的“Your Internet of Things bedroom opens solar - powered e - windows and plays soft music while your smart lighting displays a montage of a beachfront sunrise from your recent vacation.”和下面每一段的描述可知,未来的生活非常智能,故选D。6. C 细节理解题。根据第三段第一句中的“your refrigerator which is capable of providing a coffeehouse experience in your home”可知在2030年,冰箱能够在家里提供咖啡馆的体验,所以我们不用去咖啡馆也能享受这种体验。故选C。7. A 推理判断题。根据第一段第一句“You are just waking up in the spring of 2030.”第二段第一句“Your shower uses very little water or soap.”第三段第一句中的“You still start your day with a coffee”第四段第一句中的“When it's time to leave”第五段第一句中的“On the way, you call your R&D team”和第六段第一句中的“You review the day's cloud - based data”可知,作者是按时间顺序来组织文章的。故选A。8. B 推理判断题。根据全文,尤其是最后一段“This is the future and it will be here sooner than you think.”可知,作者写这篇文章主要是为了介绍未来的生活。故选B。[高频词汇] 1. display v.展示;陈列;在屏幕上显示 2. assistant n.助理,助手 3. be capable of有能力 4. nutritional adj.营养的 5. analysis n.分析 6. image n.形象;印象;图像 7. review v.审查;复查;回顾;反思 8. large quantities of大量的 9. summarize v.总结[差距词汇] road rage n.公路暴怒长难句原句 It's a bit surreal for them to see you in the morning light given that it's dark on the Bund, Shanghai's waterfront, though the novelty disappears after using it a few times.分析 本句中句首的It作形式主语,to see you in the morning light作真正的主语,given that意为“考虑到,鉴于”,“given that it's dark on the Bund, Shanghai's waterfront”为状语从句,though意为“不过”,用于主句后,引出补充说明,使语气变弱。译文 鉴于外滩——上海的滨水区还是黑的,他们在晨曦中看到你觉得有点离奇,不过用过几次后新鲜劲就消失了。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭