2024年5年高考3年模拟高二英语选择性必修第一册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2024年5年高考3年模拟高二英语选择性必修第一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第53页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
实战演练
(2022湖北宜昌期中联考)
请写一篇英语短文介绍珠海长隆海洋王国(Zhuhai Chimelong Ocean Kingdom)。内容包括:
1.位于广东省珠海市;
2.面积132万平方米,是世界上最大的海洋主题公园;
3.2014年3月正式对外开放,已经成为中国著名的旅游景点之一;
4.游客可以体验惊险之旅并观看各种表演;5.珠海长隆海洋王国为其提供的教育项目而自豪。
注意:1.词数80左右;2.可以适当增加细,以使行文连贯。
______________________________
(2022湖北宜昌期中联考)
请写一篇英语短文介绍珠海长隆海洋王国(Zhuhai Chimelong Ocean Kingdom)。内容包括:
1.位于广东省珠海市;
2.面积132万平方米,是世界上最大的海洋主题公园;
3.2014年3月正式对外开放,已经成为中国著名的旅游景点之一;
4.游客可以体验惊险之旅并观看各种表演;5.珠海长隆海洋王国为其提供的教育项目而自豪。
注意:1.词数80左右;2.可以适当增加细,以使行文连贯。
______________________________
答案:
One possible version:
Zhuhai Chimelong Ocean Kingdom, a famous theme park, is situated in Zhuhai, Guangdong Province. It is the largest marine theme park in the world, covering 1,320,000 square metres. The park was officially opened to the public in March 2014, which has become one of the famous tourist attractions in China. Visitors can experience adventurous trips and enjoy a wide variety of shows, such as dolphin shows. The park also takes pride in its educational programs. Zhuhai Chimelong Ocean Kingdom will fill your day with wonder, pleasure and excitement, and reward you with satisfying memories.
1. 重点词汇
① be situated in... 坐落在……
② adventurous adj. 惊险的
③ a wide variety of 各种各样的
④ take pride in 以……为荣
⑤ educational adj. 有教育意义的
2. 亮点句型
① It is the largest marine theme park in the world, covering 1,320,000 square metres. (现在分词短语作状语) 它是世界上最大的海洋主题公园,占地132万平方米。
② The park was officially opened to the public in March 2014, which has become one of the famous tourist attractions in China. (非限制性定语从句) 该公园于2014年3月正式对外开放,已经成为中国著名的旅游景点之一。
Zhuhai Chimelong Ocean Kingdom, a famous theme park, is situated in Zhuhai, Guangdong Province. It is the largest marine theme park in the world, covering 1,320,000 square metres. The park was officially opened to the public in March 2014, which has become one of the famous tourist attractions in China. Visitors can experience adventurous trips and enjoy a wide variety of shows, such as dolphin shows. The park also takes pride in its educational programs. Zhuhai Chimelong Ocean Kingdom will fill your day with wonder, pleasure and excitement, and reward you with satisfying memories.
1. 重点词汇
① be situated in... 坐落在……
② adventurous adj. 惊险的
③ a wide variety of 各种各样的
④ take pride in 以……为荣
⑤ educational adj. 有教育意义的
2. 亮点句型
① It is the largest marine theme park in the world, covering 1,320,000 square metres. (现在分词短语作状语) 它是世界上最大的海洋主题公园,占地132万平方米。
② The park was officially opened to the public in March 2014, which has become one of the famous tourist attractions in China. (非限制性定语从句) 该公园于2014年3月正式对外开放,已经成为中国著名的旅游景点之一。
1.阅读理解
主题语境:人与自然 语篇类型:说明文(2023新课标II,D)
As cities balloon with growth, access to nature for people living in urban areas is becoming harder to find. If you're lucky, there might be a pocket park near where you live, but it's unusual to find places in a city that are relatively wild.
Past research has found health and wellness benefits of nature for humans, but a new study shows that wildness in urban areas is extremely important for human well - being.
The research team focused on a large urban park. They surveyed several hundred park - goers, asking them to submit a written summary online of a meaningful interaction they had with nature in the park. The researchers then examined these submissions, coding (编码) the experiences into different categories. For example, one participant's experience of “We sat and listened to the waves at the beach for a while” was assigned the categories “sitting at beach” and “listening to waves.”
Across the 320 submissions, a pattern of categories the researchers call a “nature language” began to emerge. After the coding of all submissions, half a dozen categories were noted most often as important to visitors. These include encountering wildlife, walking along the edge of water, and following an established trail.
Naming each nature experience creates a usable language, which helps people recognize and take part in the activities that are most satisfying and meaningful to them. For example, the experience of walking along the edge of water might be satisfying for a young professional on a weekend hike in the park. Back downtown during a workday, they can enjoy a more domestic form of this interaction by walking along a fountain on their lunch break.
“We're trying to generate a language that helps bring the human - nature interactions back into our daily lives. And for that to happen, we also need to protect nature so that we can interact with it,” said Peter Kahn, a senior author of the study.
1. What phenomenon does the author describe at the beginning of the text?
A. Pocket parks are now popular.
B. Wild nature is hard to find in cities.
C. Many cities are overpopulated.
D. People enjoy living close to nature.
2. Why did the researchers code participant submissions into categories?
A. To compare different types of park - goers.
B. To explain why the park attracts tourists.
C. To analyze the main features of the park.
D. To find patterns in the visitors' summaries.
3. What can we learn from the example given in paragraph 5?
A. Walking is the best way to gain access to nature.
B. Young people are too busy to interact with nature.
C. The same nature experience takes different forms.
D. The nature language enhances work performance.
4. What should be done before we can interact with nature according to Kahn?
A. Language study.
B. Environmental conservation.
C. Public education.
D. Intercultural communication.
主题语境:人与自然 语篇类型:说明文(2023新课标II,D)
As cities balloon with growth, access to nature for people living in urban areas is becoming harder to find. If you're lucky, there might be a pocket park near where you live, but it's unusual to find places in a city that are relatively wild.
Past research has found health and wellness benefits of nature for humans, but a new study shows that wildness in urban areas is extremely important for human well - being.
The research team focused on a large urban park. They surveyed several hundred park - goers, asking them to submit a written summary online of a meaningful interaction they had with nature in the park. The researchers then examined these submissions, coding (编码) the experiences into different categories. For example, one participant's experience of “We sat and listened to the waves at the beach for a while” was assigned the categories “sitting at beach” and “listening to waves.”
Across the 320 submissions, a pattern of categories the researchers call a “nature language” began to emerge. After the coding of all submissions, half a dozen categories were noted most often as important to visitors. These include encountering wildlife, walking along the edge of water, and following an established trail.
Naming each nature experience creates a usable language, which helps people recognize and take part in the activities that are most satisfying and meaningful to them. For example, the experience of walking along the edge of water might be satisfying for a young professional on a weekend hike in the park. Back downtown during a workday, they can enjoy a more domestic form of this interaction by walking along a fountain on their lunch break.
“We're trying to generate a language that helps bring the human - nature interactions back into our daily lives. And for that to happen, we also need to protect nature so that we can interact with it,” said Peter Kahn, a senior author of the study.
1. What phenomenon does the author describe at the beginning of the text?
A. Pocket parks are now popular.
B. Wild nature is hard to find in cities.
C. Many cities are overpopulated.
D. People enjoy living close to nature.
2. Why did the researchers code participant submissions into categories?
A. To compare different types of park - goers.
B. To explain why the park attracts tourists.
C. To analyze the main features of the park.
D. To find patterns in the visitors' summaries.
3. What can we learn from the example given in paragraph 5?
A. Walking is the best way to gain access to nature.
B. Young people are too busy to interact with nature.
C. The same nature experience takes different forms.
D. The nature language enhances work performance.
4. What should be done before we can interact with nature according to Kahn?
A. Language study.
B. Environmental conservation.
C. Public education.
D. Intercultural communication.
答案:
1.B 细节理解题。根据题干关键词at the beginning of the text可定位到文章第一段,由最后一句中的“it's unusual to find places in a city that are relatively wild”可知,要在一个城市里找到相对天然的地方是不寻常的。故选B。
2.D 推理判断题。根据题干关键词code participant submissions into categories可定位到文章第三段第二句“They surveyed several hundred park - goers, asking them to submit a written summary online of a meaningful interaction they had with nature in the park.(他们调查了数百名公园游客,要求他们在网上提交一份书面总结,说明自己在公园里与大自然进行的有意义的互动)”。又由第四段第一句和第六段第一句可知,研究者是要尝试创造一种可用的语言,让人与自然的互动重新回到我们的日常生活中。因此,把参与者提交的描述进行分类的目的是找到他们语言描述中的常用模式。故选D。
3.C 推理判断题。本段讲述了自然体验创造一种可用的语言,有助于人们识别并参与对自己来说最满意、最有意义的活动,接下来以一个年轻的专业人士参与自然的方式举例说明,去公园时沿着水边散步让他感到满意,回到市中心工作时他可以通过沿着喷泉散步获得满足。因此推知,从第五段的例子中我们可以知道一样的自然体验可以呈现不同的形式。故选C。
4.B 细节理解题。根据题干关键词according to Kahn可定位到文章最后一段的直接引语,再由“we also need to protect nature so that we can interact with it”可知B项正确。
2.D 推理判断题。根据题干关键词code participant submissions into categories可定位到文章第三段第二句“They surveyed several hundred park - goers, asking them to submit a written summary online of a meaningful interaction they had with nature in the park.(他们调查了数百名公园游客,要求他们在网上提交一份书面总结,说明自己在公园里与大自然进行的有意义的互动)”。又由第四段第一句和第六段第一句可知,研究者是要尝试创造一种可用的语言,让人与自然的互动重新回到我们的日常生活中。因此,把参与者提交的描述进行分类的目的是找到他们语言描述中的常用模式。故选D。
3.C 推理判断题。本段讲述了自然体验创造一种可用的语言,有助于人们识别并参与对自己来说最满意、最有意义的活动,接下来以一个年轻的专业人士参与自然的方式举例说明,去公园时沿着水边散步让他感到满意,回到市中心工作时他可以通过沿着喷泉散步获得满足。因此推知,从第五段的例子中我们可以知道一样的自然体验可以呈现不同的形式。故选C。
4.B 细节理解题。根据题干关键词according to Kahn可定位到文章最后一段的直接引语,再由“we also need to protect nature so that we can interact with it”可知B项正确。
查看更多完整答案,请扫码查看