2024年5年高考3年模拟高二英语选择性必修第一册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2024年5年高考3年模拟高二英语选择性必修第一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第44页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
II.七选五
主题语境:人与环境 语篇类型:说明文 难易度:★★☆ 建议用时:8min
(2022重庆长寿中学月考)
Everglades National Park is the largest subtropical(亚热带的)wilderness in the USA. 1 It is also the third largest national park in the lower forty−eight states,after Death Valley and Yellowstone.Each year,more than one million people visit the Everglades.
2 The expansive wetlands stretch across more than six hundred thousand hectares.It is a place where plants and animals from the Caribbean Sea share an ecosystem with native North American species.
Unlike most other national parks,Everglades National Park was created to protect an ecosystem from damage.The Everglades is home to about fifteen species that federal officials say are threatened or endangered. 3
In addition,more than three hundred and fifty bird species and three hundred species of freshwater and saltwater fish live within the park.The Everglades is also home to forty species of mammals and fifty reptile species.
4 They include what is said to be the largest growth of mangrove trees in the Western world.Gumbo−limbo trees,known for their peeling red skin,strangler figs and royal palms,are also among the area's plant life.The country's largest living mahogany tree also lives in the Everglades.
In recent years,environmental experts have learned about the damage to the Everglades.They say the balance of nature there has been destroyed. 5 However,efforts to protect the area are continuing so people from all over the world may continue visiting this biological treasure.
A.The future of the Everglades is not clear.
B.Visitors to the Everglades will see many exotic plants.
C.The park is home to several rare and endangered species.
D.Experts believe that the Everglades has a very bright future.
E.The park is very beautiful and attracts millions of tourists every year.
F.The Everglades is considered one of the great biological wonders of the world.
G.They include the Florida panther,the American crocodile and the West Indian manatee.
1.______2.______3.______4.______5.______
主题语境:人与环境 语篇类型:说明文 难易度:★★☆ 建议用时:8min
(2022重庆长寿中学月考)
Everglades National Park is the largest subtropical(亚热带的)wilderness in the USA. 1 It is also the third largest national park in the lower forty−eight states,after Death Valley and Yellowstone.Each year,more than one million people visit the Everglades.
2 The expansive wetlands stretch across more than six hundred thousand hectares.It is a place where plants and animals from the Caribbean Sea share an ecosystem with native North American species.
Unlike most other national parks,Everglades National Park was created to protect an ecosystem from damage.The Everglades is home to about fifteen species that federal officials say are threatened or endangered. 3
In addition,more than three hundred and fifty bird species and three hundred species of freshwater and saltwater fish live within the park.The Everglades is also home to forty species of mammals and fifty reptile species.
4 They include what is said to be the largest growth of mangrove trees in the Western world.Gumbo−limbo trees,known for their peeling red skin,strangler figs and royal palms,are also among the area's plant life.The country's largest living mahogany tree also lives in the Everglades.
In recent years,environmental experts have learned about the damage to the Everglades.They say the balance of nature there has been destroyed. 5 However,efforts to protect the area are continuing so people from all over the world may continue visiting this biological treasure.
A.The future of the Everglades is not clear.
B.Visitors to the Everglades will see many exotic plants.
C.The park is home to several rare and endangered species.
D.Experts believe that the Everglades has a very bright future.
E.The park is very beautiful and attracts millions of tourists every year.
F.The Everglades is considered one of the great biological wonders of the world.
G.They include the Florida panther,the American crocodile and the West Indian manatee.
1.______2.______3.______4.______5.______
答案:
1. C 细节句。第一段介绍了大沼泽地国家公园的特点。根据空后的“It is also the third largest national park in the lower forty - eight states, after Death Valley and Yellowstone.”可知此处在介绍大沼泽地国家公园,结合该句中的also可推断出空处也是在介绍这个公园,C项(这个公园是几种稀有和濒危物种的家园)属于对该公园的介绍,符合语境。故选C。
易错归因
虽然E项和F项也是在介绍大沼泽地国家公园的情况,但是第一段最后一句和E项意义相近,语意重复,由此可排除E项,而在看了第二段(介绍生物的多样性)之后可知F项是第二段的主题句,由此可排除F项。
2. F 主旨句。空处位于段首,为该段主旨句。根据下文可知大沼泽地国家公园面积广阔,在这里,来自加勒比海的动植物与北美洲本土物种共享一个生态系统。F项(大沼泽地国家公园被认为是世界上伟大的生物奇迹之一)符合语境,与本段介绍的生物多样性一致。故选F。
3. G 细节句。根据上文“The Everglades is home to about fifteen species that federal officials say are threatened or endangered.”可知,G项(它们包括佛罗里达美洲狮、美洲鳄和西印度海牛)符合语境,承接上文,是对上文濒危物种的举例。故选G
4. B 主旨句。空处位于段首,为该段主旨句。根据本段中的“the largest growth of mangrove trees”“Gumbo - limbo trees”“strangler figs and royal palms”等内容可知,本段介绍大沼泽地国家公园的奇异植物。B项(到大沼泽地国家公园的游客会看到许多奇异的植物)符合本段主旨。故选B。
5. A 过渡句。根据上文“They say the balance of nature there has been destroyed.”以及下文“However, efforts to protect the area are continuing so people from all over the world may continue visiting this biological treasure.”可知,A项(大沼泽地国家公园的未来还不清楚)符合语境,承接上文对大沼泽地国家公园现状的介绍,说明其未来的未知性,且与下文构成转折关系,说明虽然其遭到破坏,但人们正在采取保护措施。故选A。
易错归因
虽然E项和F项也是在介绍大沼泽地国家公园的情况,但是第一段最后一句和E项意义相近,语意重复,由此可排除E项,而在看了第二段(介绍生物的多样性)之后可知F项是第二段的主题句,由此可排除F项。
2. F 主旨句。空处位于段首,为该段主旨句。根据下文可知大沼泽地国家公园面积广阔,在这里,来自加勒比海的动植物与北美洲本土物种共享一个生态系统。F项(大沼泽地国家公园被认为是世界上伟大的生物奇迹之一)符合语境,与本段介绍的生物多样性一致。故选F。
3. G 细节句。根据上文“The Everglades is home to about fifteen species that federal officials say are threatened or endangered.”可知,G项(它们包括佛罗里达美洲狮、美洲鳄和西印度海牛)符合语境,承接上文,是对上文濒危物种的举例。故选G
4. B 主旨句。空处位于段首,为该段主旨句。根据本段中的“the largest growth of mangrove trees”“Gumbo - limbo trees”“strangler figs and royal palms”等内容可知,本段介绍大沼泽地国家公园的奇异植物。B项(到大沼泽地国家公园的游客会看到许多奇异的植物)符合本段主旨。故选B。
5. A 过渡句。根据上文“They say the balance of nature there has been destroyed.”以及下文“However, efforts to protect the area are continuing so people from all over the world may continue visiting this biological treasure.”可知,A项(大沼泽地国家公园的未来还不清楚)符合语境,承接上文对大沼泽地国家公园现状的介绍,说明其未来的未知性,且与下文构成转折关系,说明虽然其遭到破坏,但人们正在采取保护措施。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看