2024年5年高考3年模拟高二英语选择性必修第一册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2024年5年高考3年模拟高二英语选择性必修第一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2024年5年高考3年模拟高二英语选择性必修第一册人教版》

III. 阅读理解
Lauren sighed. She'd just received an email from her boss, Gus, saying that the product plan she'd been working on wasn't going to be signed off after all. It didn't make sense. A week ago she was in a meeting with Gus and it seemed that he was really interested in it. Sure, he hadn't made much eye contact, and he kept looking out of the window. But she'd just put that down to him being busy.
   If Lauren had known a little more about body language, she'd have realized that Gus was trying to tell her he wasn't sold on her idea. He just wasn't using words.
  
Body language is the unspoken element(要素) of communication that people use to show their true feelings, for example, their gestures, facial expressions and postures. When we are able to read these signs, it works to our advantage. For example, it can help us know about people's reaction to what we say so that we can know what we should say to make communication easier.
  
Difficult conversations are an uncomfortable fact of life. Perhaps you've had to deal with a difficult customer, or needed to talk to someone about his/her poor performance. Often these situations are complicated(使复杂化) by feelings of anxiety, stress, or even anger. People may try to hide them, but these feelings often show through body language.
   If someone is showing the behavior, he may be uninterested or unhappy: arms folded in front of the body; the body turned away from you; eyes looking downwards. However, if someone really wants to hear what you say...
  1. What happened to Lauren?
  
A. She couldn't understand what her boss said.  B. She fell far short of her boss's expectations.
  
C. She misunderstood Gus's body language.   D. She couldn't work out a product plan.
  2. What is the main idea of the third paragraph?
  
A. The meaning of body language.
  
B. The influence of body language.
  
C. The way to make full use of body language.
  
D. The reasons why people use body language.
  3. What does the fourth paragraph tell us about body language?
  
A. It leads to misunderstandings.        B. It helps us know others' feelings.
  
C. There are similarities in body language.   D. It is more useful than spoken language.
  4. What will probably be talked about in the following paragraph?
  
A. Body language that shows worry.      B. Body language that shows relief.
  
C. Body language that shows gratitude.     D. Body language that shows interest.
   
答案: 1.C 细节理解题。根据第二段可知,如果劳伦对肢体语言了解更多一点,她就会意识到格斯是想告诉她,他对她的想法不感兴趣,他只是没有用言语。由此可知,劳伦以为格斯对她的方案感兴趣,但事实上并非如此,即劳伦误解了格斯的肢体语言,故选C。
2.A 主旨大意题。根据第三段中的“Whenweareable to read these signs,it works to our advantage.For example,itcan help us...make communication easier."可知,当我们能够读懂这些示意的动作时,这就会对我们有利,例如,它可以帮助我们了解人们对我们所说的话的反应,这样我们就可以知道我们应该说些什么,从而使交流更容易。由此可知,第三段主要讲述的是肢体语言的积极意义,故选A。
3.B 推理判断题。根据第四段中的“Oftenthese situations are complicated(使复杂化)by feelings of anxiety,stress,or even anger...but these feelings often show through body language.”可知,有些情况往往因焦虑、压力甚至愤怒的感觉而变得复杂,但这些感觉往往通过肢体语言表现出来。由此可知,第四段告诉我们肢体语言可以帮助我们了解别人的感受,故选B。
4.D推理判断题。根据最后一段第一句“Ifsomeone is showing the behavior,he may be uninterested or unhappy:arms folded in front of the body;the body turned away from you;eyes looking downwards.”可知,最后一段首先介绍了一些表明人们可能不感兴趣或不高兴的肢体行为,再结合“However,ifsomeone really wantsto hearwhat you say...”可知,下文介绍的应该是表示感兴趣的肢体语言,故选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭