2024年5年高考3年模拟高二英语选择性必修第一册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2024年5年高考3年模拟高二英语选择性必修第一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2024年5年高考3年模拟高二英语选择性必修第一册人教版》

III.完形填空
主题语境:丰富自我    语篇类型:记叙文
(2024江苏南通期中联考)

Brad Ryan and his 92−year−old grandma,Joy Ryan,are on the move,nearing the finish line on a goal they once thought was impossible:Exploring all national parks together.
  The duo(二人组)kicked off their  1  in October 2015,when Brad was looking for a way to spend a two−day weekend.He said the idea  2  from a conversation he had with“Grandma Joy”about his past adventures on the Appalachian Trail.“I felt bad that she was always 3  vicariously(间接感受到地)through my stories,”
Brad said.“And so just knowing that she had never seen 4 ,mountains and the ocean and those  5  wild places on Earth,it just felt like a  6  that I had to her to make sure that she had some memories to take away in her life story as well."Brad began 7  their adventures on social media in 2019,and they quickly  8  a large number of followers.
  “You don't assume your grandma going with you on a camping trip is going to be anything but(根本不)
 9 ,”Brad said.“That was my  10 .That was my misunderstanding of what age means.  11  ,her spirit was good enough for her to go travelling."“It's been a 12  adventure;it really has,”Grandma Joy said.

As for  13  from Brad and Grandma Joy,they encourage everyone to   14   opportunities for exploration.Every national park isn't suitable for everyone to travel,so Brad said,“There is some adventure to be found in every  15  of the country and we appeal to people to go out and seek that adventure."
  Life will find its way.(Jurassic Park)
1.A.adventure B.program
C.vacation D.schedule
2.A.suffered B.arose
C.profited D.differed
3.A.reading B.living
C.learning D.imagining
4.A.parks B.museums
C.hills D.deserts
5.A.incredible B.artificial
C.frightening D.identical
6.A.function B.responsibility
C.potential D.possibility
7.A.advocating B.advertising
C.documenting D.predicting
8.A.accepted B.obtained
C.adopted D.confirmed
9.A.outstanding B.challenging
C.striking D.fascinating
10.A.hope B.regret
C.fault D.anxiety
11.A.Actually B.Seriously
C.Early D.Gently
12.A.different B.tough
C.common D.splendid
13.A.complaint B.decision
C.advice D.warning
14.A.seek out B.take out
C.put out D.lay out
15.A.community B.corner
C.department D.version
答案: 1. A 根据下文提到的“his past adventures on the Appalachian Trail”“Brad began documenting their adventures on social media in 2019”以及“It's been a wonderful adventure”可知,文中多次提到他们的冒险经历。故推知,这里应指开始他们的“冒险”。A. 冒险;B. 项目;C. 假期;D. 计划(表)。故选A。
2. B 根据“the idea arose from a conversation he had with Grandma Joy about his past adventures on the Appalachian Trail”可推知,这里介绍的是祖孙两人一起冒险的想法是如何“产生”的。A. 遭受;B. 产生;C. 获益;D. 有区别,不同。arise from意为“因……产生”,符合语境。故选B。
3. B 根据设空处前后的关键信息“Ifelt bad that she was always living vicariously through my stories”可推知,Brad感到愧疚的原因是奶奶总是间接地生活在他的故事里。A. 阅读;B. 生活;C. 学习;D. 想象。故选B。
4. D 根据设空处后的“mountains and the ocean...wild places”可推知,大山与海洋都与大自然相关,且属于天然的地方,结合选项可知,“沙漠”最符合这些条件,能与这些自然环境并列。A. 公园;B. 博物馆;C. 小山;D. 沙漠。故选D。
5. A 根据下文中的“to make sure that she had some memories to take away in her life story as well”可推知,能给奶奶留下回忆的应是“极好的”地方。A. 极好的;B. 人工的;C. 令人害怕的;D. 相同的。故选A。
6. B 根据设空处后的“to make sure that she had some memories to take away in her life story as well”并结合上文提到的“奶奶总是间接地生活在我的故事里”可知Brad想要给奶奶留下美好的记忆,让她直接去感受大自然的美。故推知,他感觉这是他的“责任”。A. 功能;B. 责任;C. 潜力;D. 可能性。故选B项。
易错归因
本题易因句子成分分析不清误选其他选项。第6空所在部分it为形式主语,真正的主语是后面的不定式短语to make sure...,即“To make sure that she had some memories to take away in her life story as well just felt like a responsibility that I had to her”,设空处后的that在定语从句中作had的宾语,即“I had a responsibility to her”,responsibility不仅在意思上符合语境,在搭配上也与前后文构成了have a responsibility to sb.,表示“对某人负有责任”。
7. C 根据设空处后的“on social media”和“a large number of followers”可知,作者提到了社交媒体以及粉丝,故推知,这里指Brad在社交媒体上“记录”了他们的冒险经历。A. 主张;B. 为……做广告;C. 记录;D. 预测。故选C。
易错归因
本题易误选B项,原因在于没有充分地分析。这里B项较为夸张,根据常识可知,他只是记录,并没有为冒险经历做广告。
8. B 根据设空处前的“Brad began documenting their adventures on social media”可知,Brad开始在社交媒体上记录他们的冒险经历,结合设空处后的“a large number of followers”可推知,他们的这些经历吸引了大量用户的点击观看,他们很快“获得”了大量粉丝。A. 接受;B. 获得;C. 采用;D. 证实。故选B。
9. B 根据下文中的“That was my misunderstanding of what age means. In fact, her spirit was good enough for her to go traveling.”可知,奶奶精神状态足够好,之前他的想法是对年龄的一种误解。故推知,这里指的是一开始Brad认为与高龄的奶奶一起去冒险“具有挑战性”。A. 杰出的;B. 具有挑战性的;C. 引人注目的;D. 迷人的。故选B。
易错归因
本题易因为对句型的分析不清而误选其他三项。don't assume...is going to be anything but challenging为双重否定表肯定的句式,相当于assume...is going to be challenging
10. C 根据下文中的“That was my misunderstanding of what age means.”并结合下文高龄奶奶在冒险旅行中的良好表现可推知,Brad意识到自己对年龄的理解有误,所以空处指的是“错误”。A. 希望;B. 后悔;C. 错误;D. 焦虑。故选C。
11. A 上句提到Brad意识到了自己对年龄的理解有误,结合设空处后的“her spirit was good enough for her to go traveling”可知,奶奶的精神状态足够好。A. 事实上;B. 严肃地,认真地;C. 在早期;D. 温柔地。结合语境可知,A项能够起到过渡的作用,故选A。
12. D 上文讲到奶奶的精神状态足够好以应付旅行。结合最后一段的“we appeal to people to go out and seek that adventure”可知奶奶认为这次冒险经历是“非常好的”。A. 不同的;B. 艰难的;C. 常见的;D. 非常好的,极佳的。故选D。
13. C 根据下文中的“they encourage everyone to seek out opportunities for exploration”可知,他们鼓励大家去冒险,所以空处应是Brad和奶奶给人们的“建议”。A. 抱怨;B. 决定;C. 建议;D. 警告。故选C。
14. A 根据上文的描述可知,Brad和奶奶的冒险经历很不错,结合最后一句中的“we appeal to people to go out and seek that adventure”可知他们鼓励人们寻找机会去探险。seek out找到;take out除掉;put out熄灭;lay out摆放。故选A。
15. B 根据上文中的“Every national park isn't suitable for everyone to travel”可知,不是每个国家公园都适合人们去旅游,所以国家的各个“角落”都可以找到一些冒险的刺激。A. 社区;B. 角落;C. 部门;D. 版本。故选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭