第9页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
A
The 2025 Asian Winter Games have been successfully held in Harbin. Now, let's review a poster for volunteers of the 2025 Asian Winter Games.

()1. The 2025 Asian Winter Games last .
A. only 2 days
B. about a week
C. half a month
D. over a month
()2. Who is most likely to work as a volunteer?
A. Jeff at the age of seventeen.
B. Justin who likes to work alone.
C. Sawyer with a sense of pride.
D. Torger who communicates well.
()3. How can we sign up to be a volunteer?
A. By making a call.
B. By writing a letter.
C. By sending an email.
D. By leaving a message.
()4. Where can we probably see the poster above?
A. In a science report.
B. On a business website.
C. In a nature magazine.
D. On a school noticeboard.
The 2025 Asian Winter Games have been successfully held in Harbin. Now, let's review a poster for volunteers of the 2025 Asian Winter Games.
()1. The 2025 Asian Winter Games last .
A. only 2 days
B. about a week
C. half a month
D. over a month
()2. Who is most likely to work as a volunteer?
A. Jeff at the age of seventeen.
B. Justin who likes to work alone.
C. Sawyer with a sense of pride.
D. Torger who communicates well.
()3. How can we sign up to be a volunteer?
A. By making a call.
B. By writing a letter.
C. By sending an email.
D. By leaving a message.
()4. Where can we probably see the poster above?
A. In a science report.
B. On a business website.
C. In a nature magazine.
D. On a school noticeboard.
答案:
[语篇导读] 本文讲了2025年亚洲冬季运动会志愿者的海报内容。 1-4 BDCD
B

Sun Yat - sen was a very important leader in Chinese history. He was born in a small village in Guangdong Province on November 12, 1866. He is a great revolutionary (革命的) pioneer because he helped to set up the Republic of China.
When Sun Yat - sen was a teenager, he went to Hawaii to study. There, he learnt about Western ideas and saw how different the Western countries were from China. Later, he went to Hong Kong to study medicine and became a doctor, but he wanted more than just to help people with medicine. He wanted to help China become a strong and modern country.
In 1894, Sun Yat - sen founded an organization known as Xingzhonghui in America. The organization aimed to set up a new government in China but failed at last. Sun Yat - sen didn't give up and continued to fight for a modern China. In 1905, He formed Chinese Tongmenghui in Tokyo, where he became the leader and came up with the Three Principles of the People. He believed that China needed a big change, so in 1911 he led the Xinhai Revolution to end more than 2,000 years' feudal monarchy (封建帝制) in China. He returned to China and became the first provisional (临时的) president of the Republic of China.
In 1925, Sun Yat - sen passed away in Beijing. The year 2025 is the 100th anniversary (周年) of his death. People all over the world honor him and his ideas. Sun Yat - sen is a great man fighting for China's future and his spirit will encourage us to move forward forever.
()5. What is Paragraph 2 mainly about?
A. Sun Yat - sen's family background.
B. The choices of Sun Yat - sen's jobs.
C. Sun Yat - sen's dream to be a doctor.
D. The changes of Sun Yat - sen's ideas.
()6. Which is the right order of the events about Sun Yat - sen?
①He led the Xinhai Revolution.
②He set up Xingzhonghui in America.
③He became the first provisional president.
④He raised the Three Principles of the People.
A. ②③①④
B. ②③④①
C. ②①④③
D. ②④①③
()7. Which word can best describe Sun Yat - sen according to the text?
A. Family - loving.
B. Nation - loving.
C. Fashion - loving.
D. Nature - loving.
()8. What is the purpose of writing the text?
A. To tell a moving and funny story.
B. To introduce a great national hero.
C. To compare two old organizations.
D. To spread Sun Yat - sen's new ideas.
Sun Yat - sen was a very important leader in Chinese history. He was born in a small village in Guangdong Province on November 12, 1866. He is a great revolutionary (革命的) pioneer because he helped to set up the Republic of China.
When Sun Yat - sen was a teenager, he went to Hawaii to study. There, he learnt about Western ideas and saw how different the Western countries were from China. Later, he went to Hong Kong to study medicine and became a doctor, but he wanted more than just to help people with medicine. He wanted to help China become a strong and modern country.
In 1894, Sun Yat - sen founded an organization known as Xingzhonghui in America. The organization aimed to set up a new government in China but failed at last. Sun Yat - sen didn't give up and continued to fight for a modern China. In 1905, He formed Chinese Tongmenghui in Tokyo, where he became the leader and came up with the Three Principles of the People. He believed that China needed a big change, so in 1911 he led the Xinhai Revolution to end more than 2,000 years' feudal monarchy (封建帝制) in China. He returned to China and became the first provisional (临时的) president of the Republic of China.
In 1925, Sun Yat - sen passed away in Beijing. The year 2025 is the 100th anniversary (周年) of his death. People all over the world honor him and his ideas. Sun Yat - sen is a great man fighting for China's future and his spirit will encourage us to move forward forever.
()5. What is Paragraph 2 mainly about?
A. Sun Yat - sen's family background.
B. The choices of Sun Yat - sen's jobs.
C. Sun Yat - sen's dream to be a doctor.
D. The changes of Sun Yat - sen's ideas.
()6. Which is the right order of the events about Sun Yat - sen?
①He led the Xinhai Revolution.
②He set up Xingzhonghui in America.
③He became the first provisional president.
④He raised the Three Principles of the People.
A. ②③①④
B. ②③④①
C. ②①④③
D. ②④①③
()7. Which word can best describe Sun Yat - sen according to the text?
A. Family - loving.
B. Nation - loving.
C. Fashion - loving.
D. Nature - loving.
()8. What is the purpose of writing the text?
A. To tell a moving and funny story.
B. To introduce a great national hero.
C. To compare two old organizations.
D. To spread Sun Yat - sen's new ideas.
答案:
[语篇导读] 本文主要讲述了孙中山先生从少年时期到领导革命,为建立中华民国临时政府所做出的努力,以及他的伟大精神对后世的深远影响。 5.D [解析]段落大意题。根据第二段“There,he learnt about Western ideas and saw how different the Western countries were from China...He wanted to help China become a strong and modern country”可知,第二段主要介绍孙中山先生的思想变化。故选D。 6.D [解析]细节理解题。根据第三段“In 1894,Sun Yat-sen founded an organization known as Xingzhonghui in America”“In 1905,he formed Chinese Tongmenghui in Tokyo,where he became the leader and came up with the Three Principles of the People”以及“He believed that China needed a big change,so in 1911 he led the Xinhai Revolution to end more than 2,000 years’ feudal monarchy(封建帝制)in China. He returned to China and became the first provisional(临时的)president of the Republic of China”可知,正确顺序是②他在美国成立兴中会,④他提出了三民主义,①他领导了辛亥革命,③他成为第一任临时总统。故选D。 7.B [解析]主旨大意题。通读全文章,尤其根据第一段“Sun Yat-sen was a very important leader in Chinese history”可知,文章主要介绍了伟大的民族英雄孙中山,所以文章的目的是介绍一位伟大的民族英雄。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看