2026年中考123试题精编英语辽宁专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年中考123试题精编英语辽宁专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年中考123试题精编英语辽宁专版》

A

(
)1. If Peter is free from 5:00 a.m. to 7:00 a.m. each day, he can choose to .
A. ride a bicycle to feed a baby
B. clean snow around his block
C. send newspapers to neighbors
D. look after his next door neighbors
(
)2. How much does babysitting offer every week?
A. ¥30. B. ¥48. C. ¥52. D. ¥60.
(
)3. Who is the text written to?
A. Teenagers. B. Experts.
C. Parents. D. Teachers.
(
)4. Which part of a newspaper is the text most probably taken from?
A. Jobs. B. Health. C. News. D. Fashion.
答案: [语篇导读]本文主要介绍了适合青少年的三份工作。
1-4 CDAA
B
During all this time I never stopped thinking about escape. When I traveled across to the other side of the island(岛屿), I could see the other islands, and I said to myself, "Perhaps I can get there with a boat. Perhaps I can get back to England one day."
So I decided to make myself a boat, I cut down a big tree, and then began to make a long hole(洞) in it. It was hard work, but about six months later, I had a very fine canoe(独木舟). Next, I had to get it down to the sea. How silly I was! Why didn't I think before I began work? Of course, the canoe was too heavy. I couldn't move it! I pulled and pushed and tried everything, but it didn't move. I was very unhappy for a long time after that.
That happened in my fourth year on the island. In my sixth year I did make myself a smaller canoe, but I did not try to escape in it. The boat was too small for a long journey, and I did not want to die at sea. The island was my home now, not my prison, and I was just happy to be alive. A year or two later, I made myself a second canoe on the other side of the island. I also built myself a second house there, and so I had two homes.
My life was still busy from morning to night. There were always things to do or to make, I learnt to make new clothes for myself from the skins of dead animals. They looked very strange, it is true, but they kept me dry in the rain.
I kept food and tools(工具)at both my houses, and also wild goats(山羊). There were many goats on the island, and I made fields with high fences to keep them in. They learnt to take food from me, and soon I had goats' milk to drink every day. I also worked hard in my corn(玉米)fields. And so many years went by.
(
)5. Where might this article come from?
A. The Adventures of Tom Sawyer
B. Anne of Green Gables
C. Robinson Crusoe
D. Peter Pan
(
)6. The purpose of making a canoe on the island was to .
A. escape in it
B. get to the other side of the island
C. use it for food
D. go around the island
(
)7. To survive, the writer did the following EXCEPT .
A. keeping goats for milk
B. making clothes from animal skins
C. working in the cornfields
D. going fishing in the sea
(
)8. From the story, we can learn that .
A. the writer tried to make his stay comfortable on the island
B. the writer had nothing to do on the wild island
C. the writer tried to escape in the second canoe, but failed
D. the writer was in prison on the island, losing his freedom
答案: [语篇导读]本文节选自《鲁滨孙漂流记》。主要介绍了鲁滨孙为了逃离小岛做了哪些事情,以及在小岛上是如何生活的。
5.C[解析]推理判断题。通读全文并根据“During all this time I never stopped thinking about escape”以及“That happened in my fourth year on the island”可知,本文介绍了一个被困小岛试图逃脱未果,尽力在小岛生存的人的故事。此情节与《鲁滨孙漂流记》相同。故选C。
6.A[解析]细节理解题。根据“During all this time I never stopped thinking about escape”和“‘Perhaps I can get there with a boat. Perhaps I can get back to England one day’”可知,在岛上做一只独木舟的目的是乘坐它逃跑。故选A。
7.D
8.A[解析]推理判断题。根据“There were always things to do or to make, I learnt to make new clothes for myself from the skins of dead animals”和“I kept food and tools(工具) at both my houses, and also wild goats(山羊)…I also worked hard in my corn(玉米) fields”以及通读全文可知,作者在岛上建房子、造独木舟、做衣服、养山羊,以及在玉米地工作都是为了能让自己活下去并且在岛上住得舒服些。故选A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭