2026年中考123试题精编英语辽宁专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年中考123试题精编英语辽宁专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年中考123试题精编英语辽宁专版》

第二节 阅读短文,从方框内所给的选项中选出可以填入空白处的最佳选项,其中有一个多余的选项。
Lulea is one of the biggest cities in northern Sweden(瑞典),and it is home to about 80,000 people. 17.
The purpose of the activity is to ask people to greet each other.
18.
That means it only gets around three hours of sunlight each day during the winter. People there have very little time to go outside. 19.
Swedish people are also known for being quite shy.
The above is especially influencing young people. A study shows that almost half of 16 to 29-year-olds in Lulea are fighting loneliness. The “Say Hi” activity hopes that a simple hello might make people feel less lonely. “20.
” the website of the activity says. “But research shows it can help us form connections,and has a good influence on health and safety. ” “Of course,it’s not the solution to every problem,but a hello can make a big difference,” says Asa Koski,the city worker who thought of the activity.
And there’s another reason why Lulea wants people there to say hi. As well as fighting loneliness,the activity hopes that greetings will lead to a friendlier,safer and closer community,which might also encourage more people to move there—including those from other countries.
A. What a great activity!
B. It’s also home to the “Say Hi” activity.
C. Saying hi to your neighbors is a small thing,
D. As a result,they seldom communicate with each other.
E. Lulea is around 150 kilometers south of the Arctic Circle.
答案: [语篇导读]本文介绍了瑞典北部城市吕勒奥的一些情况及该市举办的“Say Hi”活动。
17.B[解析]细节推理题。根据下文“The purpose of the activity is to ask people to greet each other”可知此处介绍一个活动。B选项符合题意。故选B。
18.E
19.D[解析]细节推理题。根据上文“That means it only gets around three hours of sunlight each day during the winter.People there have very little time to go outside”可知此处介绍人们很少外出的结果是与人沟通很少。D选项符合题意。故选D。
20.C[解析]细节推理题。根据下文“‘Of course,it’s not the solution to every problem,but a hello can make a big difference’”可知此处介绍打招呼虽然事情小,但带来的益处很大。C选项符合题意。故选C。
二、完形填空(共 10 小题,每小题 1 分;满分 10 分)
阅读下面短文,从各题所给的四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
The most important life lesson Monica has got from running is to run at her own speed. And this lesson has guided her in many ways.
Last year,Monica’s school held a charity marathon(马拉松)to 21 money for some poor students in need in the UK and abroad. It was so important that almost all students wanted to take part in it. So 22 Monica.
However,the task was far from 23 for Monica,because she was not good at running. At the beginning of the marathon,all the other runners ran faster than her,which made Monica nervous. 24 she tried her best to catch up with them,she still fell behind!She 25 wanted to give up running,but she knew she couldn’t!This was running for love!
Suddenly,she heard a loud voice,“Run at your own best speed!” She lifted her head and found it came from her 26. “Run at my own best speed,” Monica thought for a while. Then she pulled her forces together and 27 running again. This time,she paid no attention to other runners. Over time,Monica ran more easily and more quickly. Her father was 28. After about two hours,Monica finally 29 the marathon,and even won the second place!
What a(n)30 result!Monica’s father waited at the finishing line and gave her a big hug,and they laughed happily together. Other people’s speed isn’t the speed you should run at. Just run at your own speed!
(
)21. A. borrow
B. raise
C. spend
D. waste
(
)22. A. did
B. wanted
C. took
D. was
(
)23. A. safe
B. easy
C. necessary
D. important
(
)24. A. But
B. Because
C. If
D. Though
(
)25. A. never
B. recently
C. even
D. hardly
(
)26. A. mother
B. teacher
C. friend
D. father
(
)27. A. started
B. practiced
C. avoided
D. stopped
(
)28. A. brave
B. angry
C. disappointed
D. right
(
)29. A. failed
B. expected
C. left
D. completed
(
)30. A. great
B. normal
C. interesting
D. terrible
答案: [语篇导读]本文讲述Monica通过参加慈善马拉松,学会按自己的速度奔跑的故事。
21-25 BABDC26-30 DADDA

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭