第18页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
C
Chris Clarke is a British runner. He lives in London. He wanted to join his country’s team for the 2016 Olympics, but he didn’t make it. However, his Olympic dreams were far from over. He became the guide runner for Libby Clegg, a visually impaired(受损的)runner. Runners like her are divided into different classes according to their vision level. Libby had already won two silver medals at the Paralympic Games(残疾人奥林匹克运动会)in the 100-meter T12 class.
Visually impaired runners race with a guide. The guide is attached(系,绑)to them with a band at the hand. The role of the guide is very important. During the race, the guide tells the runner many things, such as how far along they are on the track.
To be a good guide, Chris had to learn to move like Libby. He needed to change his way and speed of running. After two months of training, they started to work well together.
Soon after, however, Libby’s vision(视力)got worse and she was moved from the T12 class to the T11 class. As a result, she had to wear an eye patch(罩)during races. To get used to this big change, the two trained even harder.
Finally, the Paralympic Games came, Libby and Chris won gold medals in the 100 and 200 meters! Chris said being a guide for Libby was the “coolest thing” he had ever done. “It felt so good to help a friend realize her dreams!” he said.
()9. Where does Chris Clarke live?
A. In the UK.
B. In the USA.
C. In the PRC.
D. In New Zealand.
()10. What does the guide runner require during the race?
A. A medal.
B. A rope.
C. A band.
D. A patch.
()11. What did Libby and Chris win in the Paralympic Games?
A. Champion.
B. Second place finisher.
C. Third place finisher.
D. Nothing.
()12. What is the best title for the text?
A. Need Helps
B. The Olympics
C. Keeping Running
D. The Best Running Partner
Chris Clarke is a British runner. He lives in London. He wanted to join his country’s team for the 2016 Olympics, but he didn’t make it. However, his Olympic dreams were far from over. He became the guide runner for Libby Clegg, a visually impaired(受损的)runner. Runners like her are divided into different classes according to their vision level. Libby had already won two silver medals at the Paralympic Games(残疾人奥林匹克运动会)in the 100-meter T12 class.
Visually impaired runners race with a guide. The guide is attached(系,绑)to them with a band at the hand. The role of the guide is very important. During the race, the guide tells the runner many things, such as how far along they are on the track.
To be a good guide, Chris had to learn to move like Libby. He needed to change his way and speed of running. After two months of training, they started to work well together.
Soon after, however, Libby’s vision(视力)got worse and she was moved from the T12 class to the T11 class. As a result, she had to wear an eye patch(罩)during races. To get used to this big change, the two trained even harder.
Finally, the Paralympic Games came, Libby and Chris won gold medals in the 100 and 200 meters! Chris said being a guide for Libby was the “coolest thing” he had ever done. “It felt so good to help a friend realize her dreams!” he said.
()9. Where does Chris Clarke live?
A. In the UK.
B. In the USA.
C. In the PRC.
D. In New Zealand.
()10. What does the guide runner require during the race?
A. A medal.
B. A rope.
C. A band.
D. A patch.
()11. What did Libby and Chris win in the Paralympic Games?
A. Champion.
B. Second place finisher.
C. Third place finisher.
D. Nothing.
()12. What is the best title for the text?
A. Need Helps
B. The Olympics
C. Keeping Running
D. The Best Running Partner
答案:
[语篇导读] 本文主要讲的是英国跑步运动员Chris Clarke,帮助视力受损的跑步运动员Libby实现梦想的故事。
9-12 ACAD
9-12 ACAD
D
Lessons on My Farm
Three years ago, I started the “Farm Labour(劳动)” program. I wanted city kids to experience what they enjoyed and learned on my farm. I host three or four kids at a time. Most of them come for a week. Every morning, I take the kids through a two-hour hands-on farm class.
There is a lot to learn. For example, I don’t expect a child to know how long it takes for a chick to hatch(孵化). But I’m often surprised when they don’t know how to pull a cart(手推车)around a corner or climb over a gate.
Don’t get me wrong. I love educating kids and then cheering them on when they manage to do these simple tasks independently. It’s just that, two generations ago, these skills were common knowledge. City kids today rarely get to touch real tools or take on hard chores(农活). These encounters(遭遇)can be unpleasant and even painful, so it’s understandable that parents want to protect their children from them. The problem is, when they do, something necessary is lost.
Farms can also be dangerous. We’ve never had a serious injury, but many kids have been stung(螫伤)by bees, pecked by a chicken, or kicked to the ground by a small naughty horse. Children are often stronger than I think.
At first, I was worried the repetitive(重复的)chores would bore my young visitors, but much to my surprise, the opposite is true. They find the chores fun and they need labour education. When they come for return visits, as so many do, they eagerly ask me, “When do we get to dig out the potatoes?”
()13. What does the underlined word “they” in Paragraph 1 refer to?
A. City children.
B. School teachers.
C. Countryside farmers.
D. Office visitors.
()14. What can we infer from the last sentence in Paragraph 3?
A. Too much homework changes everybody.
B. Too many tools on the farm are necessary.
C. Too much protection from parents is bad.
D. Too many chores for kids is unimportant.
()15. What is the meaning of the underlined sentence “Don’t get me wrong” in Chinese?
A. 我总是对的。
B. 别让我犯错误。
C. 我变得聪明了。
D. 别误会我的意思。
()16. What is the text mainly talking about?
A. Intellectual education(智育).
B. Physical education.
C. Labour education.
D. Art education.
Lessons on My Farm
Three years ago, I started the “Farm Labour(劳动)” program. I wanted city kids to experience what they enjoyed and learned on my farm. I host three or four kids at a time. Most of them come for a week. Every morning, I take the kids through a two-hour hands-on farm class.
There is a lot to learn. For example, I don’t expect a child to know how long it takes for a chick to hatch(孵化). But I’m often surprised when they don’t know how to pull a cart(手推车)around a corner or climb over a gate.
Don’t get me wrong. I love educating kids and then cheering them on when they manage to do these simple tasks independently. It’s just that, two generations ago, these skills were common knowledge. City kids today rarely get to touch real tools or take on hard chores(农活). These encounters(遭遇)can be unpleasant and even painful, so it’s understandable that parents want to protect their children from them. The problem is, when they do, something necessary is lost.
Farms can also be dangerous. We’ve never had a serious injury, but many kids have been stung(螫伤)by bees, pecked by a chicken, or kicked to the ground by a small naughty horse. Children are often stronger than I think.
At first, I was worried the repetitive(重复的)chores would bore my young visitors, but much to my surprise, the opposite is true. They find the chores fun and they need labour education. When they come for return visits, as so many do, they eagerly ask me, “When do we get to dig out the potatoes?”
()13. What does the underlined word “they” in Paragraph 1 refer to?
A. City children.
B. School teachers.
C. Countryside farmers.
D. Office visitors.
()14. What can we infer from the last sentence in Paragraph 3?
A. Too much homework changes everybody.
B. Too many tools on the farm are necessary.
C. Too much protection from parents is bad.
D. Too many chores for kids is unimportant.
()15. What is the meaning of the underlined sentence “Don’t get me wrong” in Chinese?
A. 我总是对的。
B. 别让我犯错误。
C. 我变得聪明了。
D. 别误会我的意思。
()16. What is the text mainly talking about?
A. Intellectual education(智育).
B. Physical education.
C. Labour education.
D. Art education.
答案:
[语篇导读] 本文讲述了农场主通过“农场劳动”项目让城市儿童体验农活,从孵化小鸡到推车劳作,在保护与风险间平衡,意外发现孩子们乐在其中的劳动教育实践。
13.A [解析] 代词指代题。根据第一段“I wanted city kids to experience what they enjoyed and learned on my farm”可知,“they”指代前文提到的“city kids”。故选A。
14.C [解析] 语义猜测题。根据第二段“But I'm often surprised when they don't know how to pull a cart(手推车)around a corner or climb over a gate”和第三段“I love educating kids and then cheering them on when they manage to do these simple tasks independently”可知,中间“Don't get me wrong”用于澄清误解,意为“别误会我”。故选D。
16.C [解析] 主旨大意题。根据全文内容可知,文章开篇提到作者开展“Farm Labour”项目,让城市孩子到农场体验劳动;接着阐述了城市孩子缺乏一些基本劳动技能以及父母过度保护的问题;最后说明孩子们在农场的劳动中找到了乐趣,还渴望再次参与劳动。整个文章围绕劳动教育展开,强调了劳动教育的重要性。故选C。
13.A [解析] 代词指代题。根据第一段“I wanted city kids to experience what they enjoyed and learned on my farm”可知,“they”指代前文提到的“city kids”。故选A。
14.C [解析] 语义猜测题。根据第二段“But I'm often surprised when they don't know how to pull a cart(手推车)around a corner or climb over a gate”和第三段“I love educating kids and then cheering them on when they manage to do these simple tasks independently”可知,中间“Don't get me wrong”用于澄清误解,意为“别误会我”。故选D。
16.C [解析] 主旨大意题。根据全文内容可知,文章开篇提到作者开展“Farm Labour”项目,让城市孩子到农场体验劳动;接着阐述了城市孩子缺乏一些基本劳动技能以及父母过度保护的问题;最后说明孩子们在农场的劳动中找到了乐趣,还渴望再次参与劳动。整个文章围绕劳动教育展开,强调了劳动教育的重要性。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看