第22页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
C
One day in my PE class, my teacher announced(宣布) we'd play softball outside. As we made our way out to the field, my stomach slowly turned into a giant knot(结) of fear.
Softball is just not my game. I'm softball's best target(目标)—that ball loves my head! It doesn't matter where I'm standing. The ball just seems to find me.
My teammates handed me a glove and put me way out in left field. I didn't say anything. I just started to count the minutes. I wanted to know when the class would end.
Nothing happened in the first three innings(局). Well, things happened, but not in my little part of the softball field. I started daydreaming. Then I heard the sound of a ball speeding toward me in the air. I put up my glove to protect my head, and an amazing thing happened. I caught the ball in my glove! I not only caught the ball but also helped my team win.
I was happy for the rest of the day. And I learned something. I may not always see the flying balls that come my way, but I can always take a chance and try to catch one.
()9. Why was the author worried about playing softball?
A. He needed to play on the field.
B. He had a stomachache sometimes.
C. He was afraid of hitting by the ball.
D. He could not count the minutes.
()10. Which sentence can best express that the author didn't really like the game?
A. I'm softball's best target.
B. I didn't say anything.
C. I started daydreaming.
D. And I learned something.
()11. As he helped the team win, classmates might think the author was .
A. a hero.
B. a winner
C. a teacher
D. a teammate
()12. What can we learn from the author's experience in the PE class?
A. Be friendly to our teammates.
B. Listen carefully to the teacher.
C. Don't say anything, just wait.
D. Do not let the chance fly by.
One day in my PE class, my teacher announced(宣布) we'd play softball outside. As we made our way out to the field, my stomach slowly turned into a giant knot(结) of fear.
Softball is just not my game. I'm softball's best target(目标)—that ball loves my head! It doesn't matter where I'm standing. The ball just seems to find me.
My teammates handed me a glove and put me way out in left field. I didn't say anything. I just started to count the minutes. I wanted to know when the class would end.
Nothing happened in the first three innings(局). Well, things happened, but not in my little part of the softball field. I started daydreaming. Then I heard the sound of a ball speeding toward me in the air. I put up my glove to protect my head, and an amazing thing happened. I caught the ball in my glove! I not only caught the ball but also helped my team win.
I was happy for the rest of the day. And I learned something. I may not always see the flying balls that come my way, but I can always take a chance and try to catch one.
()9. Why was the author worried about playing softball?
A. He needed to play on the field.
B. He had a stomachache sometimes.
C. He was afraid of hitting by the ball.
D. He could not count the minutes.
()10. Which sentence can best express that the author didn't really like the game?
A. I'm softball's best target.
B. I didn't say anything.
C. I started daydreaming.
D. And I learned something.
()11. As he helped the team win, classmates might think the author was .
A. a hero.
B. a winner
C. a teacher
D. a teammate
()12. What can we learn from the author's experience in the PE class?
A. Be friendly to our teammates.
B. Listen carefully to the teacher.
C. Don't say anything, just wait.
D. Do not let the chance fly by.
答案:
9.C 10.C [解析] 细节理解题。根据第四段“Nothing happened in the first three innings( 局). Well, things happened, but not in my little part of the softball field. I started daydreaming”可知,前三局中没有发生任何事情,作者开始发呆,说明他对比赛不太投入,最能体现他并不喜欢这个游戏。故选C。 11.A [解析] 推理判断题。根据第四段“I caught the ball in my glove! I not only caught the ball but also helped my team win”可知,当作者帮助球队获胜时,同学们可能会认为作者是个英雄。故选A。 12.D [解析] 细节理解题。根据最后一段“And I learned something. I may not always see the flying balls that come my way, but I can always take a chance and try to catch one”可知,我们可以从作者在体育课上的经历中学到:不要让机会溜走。故选D。
D
"For thousands of years, humans have raced to be the first... Now, in some cases, we're racing to be the last," said The New York Times' Paige McClanahan. This is the spirit at the heart of last-chance tourism, a rising industry.
Last-chance tourism is about seeing the last of something. Rising temperatures and water levels mean that we may never get another opportunity to see certain islands, glaciers(冰川), animals, and so on before they disappear.
This may sound sad, but some people are using last-chance tourism as an opportunity to spread environmental awareness. One example is "the Sea of Ice" in Chamonix, France. The Chamonix ski resort(度假村) opened a glacier museum in 2012 called the Glaciorium. There tourists can learn about glaciers and how climate change influences places like "the Sea of Ice". This effort seems to be having an influence. A 2023 survey showed that 80 percent of visitors would "try to learn more about the environment and how to protect it".
But last-chance tourism may be speeding up the effects of climate change. As more people rush to endangered nature places, they create a bigger and bigger carbon footprint(碳足迹), leading to the destruction(破坏) of the places in the end. Just as many experts have said, "Last-chance tourism is a paradox(悖论)."
At the end of the day, we should not just understand the need to stop climate change.
()13. Why do people go for the last-chance tourism besides seeing the last of something?
A. To enjoy themselves in the Glaciorium.
B. To spread environmental awareness.
C. To find out "the Sea of Ice" in France.
D. To take part in the survey in 2023.
()14. How do tourists destroy the places in their last-chance tourism?
A. They speed up the effects of climate change.
B. They go to more endangered nature places.
C. They disagree with many experts' point of view.
D. They create a bigger and bigger carbon footprint.
()15. What is the author's conclusion(结论) that we can get from the text?
A. The last-chance tourism is already a rising industry.
B. Tourists have learned how to protect the environment.
C. It is more important to avoid making climate worse.
D. McClanahan reported an article in The New York Times.
()16. What can be the best title for the text?
A. Getting an opportunity to islands
B. Rushing to see it before it's gone
C. Showing care and love for nature
D. Making an effort to make it safe
"For thousands of years, humans have raced to be the first... Now, in some cases, we're racing to be the last," said The New York Times' Paige McClanahan. This is the spirit at the heart of last-chance tourism, a rising industry.
Last-chance tourism is about seeing the last of something. Rising temperatures and water levels mean that we may never get another opportunity to see certain islands, glaciers(冰川), animals, and so on before they disappear.
This may sound sad, but some people are using last-chance tourism as an opportunity to spread environmental awareness. One example is "the Sea of Ice" in Chamonix, France. The Chamonix ski resort(度假村) opened a glacier museum in 2012 called the Glaciorium. There tourists can learn about glaciers and how climate change influences places like "the Sea of Ice". This effort seems to be having an influence. A 2023 survey showed that 80 percent of visitors would "try to learn more about the environment and how to protect it".
But last-chance tourism may be speeding up the effects of climate change. As more people rush to endangered nature places, they create a bigger and bigger carbon footprint(碳足迹), leading to the destruction(破坏) of the places in the end. Just as many experts have said, "Last-chance tourism is a paradox(悖论)."
At the end of the day, we should not just understand the need to stop climate change.
()13. Why do people go for the last-chance tourism besides seeing the last of something?
A. To enjoy themselves in the Glaciorium.
B. To spread environmental awareness.
C. To find out "the Sea of Ice" in France.
D. To take part in the survey in 2023.
()14. How do tourists destroy the places in their last-chance tourism?
A. They speed up the effects of climate change.
B. They go to more endangered nature places.
C. They disagree with many experts' point of view.
D. They create a bigger and bigger carbon footprint.
()15. What is the author's conclusion(结论) that we can get from the text?
A. The last-chance tourism is already a rising industry.
B. Tourists have learned how to protect the environment.
C. It is more important to avoid making climate worse.
D. McClanahan reported an article in The New York Times.
()16. What can be the best title for the text?
A. Getting an opportunity to islands
B. Rushing to see it before it's gone
C. Showing care and love for nature
D. Making an effort to make it safe
答案:
13.B 14.D 15.C [解析] 推理判断题。根据最后一段“At the end of the day, we should not just understand the need to stop climate change”可推知,作者的结论是避免气候恶化更为重要。故选C。 16.B [解析] 标题归纳题。通读全文,尤其根据第一段“This is the spirit at the heart of last-chance tourism, a rising industry”可知,全文围绕“最后机会旅游”展开,强调人们争相观赏即将消失的景观,B项符合题意。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看