第14页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
C
Noise-canceling headphones(降噪耳机)bring you a quiet world, but using them for too long may be bad for your brain, according to the New York Post.
Doctors from the UK’s National Health Service(NHS) have seen more young people having “ear problems”. These problems include trouble understanding speech or needing subtitles(字幕)to watch videos. However, their ears are healthy, the problem is their brains are affected. This problem is known as auditory processing disorder(APD). People with APD can hear sounds but find it hard to understand them.
To make hearing work well, our brains need to choose which sounds to focus on and which to ignore. We get the skill when we hear different sounds. If we don’t hear different kinds of sounds, we can lose this skill, said NHS doctors. Noise-canceling headphones take away these different sounds, which might be part of the problem.
Claire Benton from the British Academy of Audiology(英国听力学会)said that wearing these headphones creates a “false environment” where you only hear what you want. This makes it easier for your brain to understand, so it doesn’t have to work hard.
Noise travels in waves through air and water. Noise-canceling headphones stop these waves in two ways: One is to use things like special ear cups. The other is to use a microphone(麦克风)to cancel out noise with opposite sound waves.
This technology can be harmful if you use it too much. However, it is still helpful for people working in noisy places.
()9.What is the main problem about noise-canceling headphones according to the text?
A. They can harm our ears easily in a very short time.
B. They may affect the brain’s ability to treat sounds.
C. They are not good for people with hearing problems.
D. They make it difficult to hear some important sounds.
()10.What does the underlined word “ignore” in Paragraph 3 probably mean?
A. Listen carefully.
B. Remember quickly.
C. Pay no attention to.
D. Find out other facts.
()11.What can we infer(推断) about noise-canceling headphones from the text?
A. They are useful in dealing with hearing problems.
B. They are completely harmful for everyone to use.
C. They are a must to cancel out similar sound waves.
D. They should be used carefully to avoid brain problems.
()12.What is the text mainly about?
A. The importance of hearing low sounds for brain growth.
B. The ways of using noise-canceling headphones in our life.
C. The technological progress in fighting against ear problems.
D. The risks about longtime use of noise-canceling headphones.
Noise-canceling headphones(降噪耳机)bring you a quiet world, but using them for too long may be bad for your brain, according to the New York Post.
Doctors from the UK’s National Health Service(NHS) have seen more young people having “ear problems”. These problems include trouble understanding speech or needing subtitles(字幕)to watch videos. However, their ears are healthy, the problem is their brains are affected. This problem is known as auditory processing disorder(APD). People with APD can hear sounds but find it hard to understand them.
To make hearing work well, our brains need to choose which sounds to focus on and which to ignore. We get the skill when we hear different sounds. If we don’t hear different kinds of sounds, we can lose this skill, said NHS doctors. Noise-canceling headphones take away these different sounds, which might be part of the problem.
Claire Benton from the British Academy of Audiology(英国听力学会)said that wearing these headphones creates a “false environment” where you only hear what you want. This makes it easier for your brain to understand, so it doesn’t have to work hard.
Noise travels in waves through air and water. Noise-canceling headphones stop these waves in two ways: One is to use things like special ear cups. The other is to use a microphone(麦克风)to cancel out noise with opposite sound waves.
This technology can be harmful if you use it too much. However, it is still helpful for people working in noisy places.
()9.What is the main problem about noise-canceling headphones according to the text?
A. They can harm our ears easily in a very short time.
B. They may affect the brain’s ability to treat sounds.
C. They are not good for people with hearing problems.
D. They make it difficult to hear some important sounds.
()10.What does the underlined word “ignore” in Paragraph 3 probably mean?
A. Listen carefully.
B. Remember quickly.
C. Pay no attention to.
D. Find out other facts.
()11.What can we infer(推断) about noise-canceling headphones from the text?
A. They are useful in dealing with hearing problems.
B. They are completely harmful for everyone to use.
C. They are a must to cancel out similar sound waves.
D. They should be used carefully to avoid brain problems.
()12.What is the text mainly about?
A. The importance of hearing low sounds for brain growth.
B. The ways of using noise-canceling headphones in our life.
C. The technological progress in fighting against ear problems.
D. The risks about longtime use of noise-canceling headphones.
答案:
[语篇导读]本文主要讨论了长时间使用降噪耳机可能带来的风险。
9.B[解析]细节理解题。根据第二段“Doctors from the UK’s National Health Service(NHS)have seen more young people having ‘ear problems’. These problems include trouble understanding speech or needing subtitles(字幕)to watch videos. However, their ears are healthy, the problem is their brains are affected”可知,降噪耳机可能会影响大脑处理声音的能力。故选B。
10.C
11.D[解析]推理判断题。根据第六段“This technology can be harmful if you use it too much. However, it is still helpful for people working in noisy places”可知,降噪耳机虽然可能有害,但在某些情况下仍然有用,因此应谨慎使用以避免大脑问题。故选D。
12.D[解析]主旨大意题。根据第一段“Noise-canceling headphones(降噪耳机)bring you a quiet world, but using them for too long may be bad for your brain, according to the New York Post”及通读全文可知,本文主要讨论了长时间使用降噪耳机可能带来的风险。故选D。
9.B[解析]细节理解题。根据第二段“Doctors from the UK’s National Health Service(NHS)have seen more young people having ‘ear problems’. These problems include trouble understanding speech or needing subtitles(字幕)to watch videos. However, their ears are healthy, the problem is their brains are affected”可知,降噪耳机可能会影响大脑处理声音的能力。故选B。
10.C
11.D[解析]推理判断题。根据第六段“This technology can be harmful if you use it too much. However, it is still helpful for people working in noisy places”可知,降噪耳机虽然可能有害,但在某些情况下仍然有用,因此应谨慎使用以避免大脑问题。故选D。
12.D[解析]主旨大意题。根据第一段“Noise-canceling headphones(降噪耳机)bring you a quiet world, but using them for too long may be bad for your brain, according to the New York Post”及通读全文可知,本文主要讨论了长时间使用降噪耳机可能带来的风险。故选D。
D
In a small village full of mountains and forests, a young girl lived there. People there often lived in darkness because of the power cuts. Many families had diesel generators(柴油引擎)at home. When the power went out, these generators could make the lights in the dark rooms come again.
From a young age, the girl was very interested in these “magic machines”. She watched how the generators worked. The sound of the machines and the way they brought back power made her want to know more. This interest led her to study engineering in college.
After graduating from college, most students went to cities to find well-paid office jobs. But the girl decided to go back to her village. She loved her hometown so much that she wanted to put all she had learned into use to help the villagers.
The girl started to repair broken diesel engines and other machines for the villagers. Some repairs were easy, like changing a small part. But some were hard and took a long time. Sometimes, she couldn’t fix the machines in the beginning. She had to ask others for help or read books to find ways to solve the problems. But she never gave up.
As she kept repairing machines, she got better at it. The villagers were happy because their broken machines could work again. Her good work also made the village a better place. Some villagers asked her why she didn’t stay in the city. She said that helping her neighbors and making the village a more lively place was the best way for her to use her skills.
()13.Why did the girl begin to have an interest in diesel generators?
A. Because she thought they were very beautiful.
B. Because she saw how they brought back power.
C. Because she wanted to get a better job in cities.
D. Because she decided to practice her knowledge.
()14.Which words can best describe the girl?
A. Patient and helpful.
B. Curious and honest.
C. Creative and negative.
D. Humorous and careful.
()15.What will the girl probably do in the future according to the last paragraph of the text?
A. She will move to a beautiful city and start a new life.
B. She will refuse to repair machines for other villagers.
C. She will keep helping make the village develop better.
D. She will return to her college to study more knowledge.
()16.Which of the following is the best title(标题)for the text?
A. A Girl’s Big Dream in the City
B. The Magic of Diesel Generators
C. Using Skills to Help Hometown
D. A Girl Starting Her Own Business
In a small village full of mountains and forests, a young girl lived there. People there often lived in darkness because of the power cuts. Many families had diesel generators(柴油引擎)at home. When the power went out, these generators could make the lights in the dark rooms come again.
From a young age, the girl was very interested in these “magic machines”. She watched how the generators worked. The sound of the machines and the way they brought back power made her want to know more. This interest led her to study engineering in college.
After graduating from college, most students went to cities to find well-paid office jobs. But the girl decided to go back to her village. She loved her hometown so much that she wanted to put all she had learned into use to help the villagers.
The girl started to repair broken diesel engines and other machines for the villagers. Some repairs were easy, like changing a small part. But some were hard and took a long time. Sometimes, she couldn’t fix the machines in the beginning. She had to ask others for help or read books to find ways to solve the problems. But she never gave up.
As she kept repairing machines, she got better at it. The villagers were happy because their broken machines could work again. Her good work also made the village a better place. Some villagers asked her why she didn’t stay in the city. She said that helping her neighbors and making the village a more lively place was the best way for her to use her skills.
()13.Why did the girl begin to have an interest in diesel generators?
A. Because she thought they were very beautiful.
B. Because she saw how they brought back power.
C. Because she wanted to get a better job in cities.
D. Because she decided to practice her knowledge.
()14.Which words can best describe the girl?
A. Patient and helpful.
B. Curious and honest.
C. Creative and negative.
D. Humorous and careful.
()15.What will the girl probably do in the future according to the last paragraph of the text?
A. She will move to a beautiful city and start a new life.
B. She will refuse to repair machines for other villagers.
C. She will keep helping make the village develop better.
D. She will return to her college to study more knowledge.
()16.Which of the following is the best title(标题)for the text?
A. A Girl’s Big Dream in the City
B. The Magic of Diesel Generators
C. Using Skills to Help Hometown
D. A Girl Starting Her Own Business
答案:
[语篇导读]本文讲述了一名山村女孩因对柴油发电机产生兴趣而学习工程,毕业后回乡帮助村民修理机器,致力于改善家乡的故事。
13-16BACC
13-16BACC
查看更多完整答案,请扫码查看