第63页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
第二节 阅读短文,从方框中所给的选项中选出可以填入空白处的最佳选项,其中有一个多余的选项。
Do you know anything about the Moon? How much do you know about it? Do you want to go there? Scientists have told us so much about the Moon.
They have discovered that the Moon is an unfriendly place. There is no air or water. There are only rocky mountains and dust covering its surface. 17.
When the Sun shines in the day, the temperature is very high. Daytime temperatures can reach 127°C when the Sun shines, hot enough to boil water! But at night, it drops to -173°C, colder than Antarctica.
18. As we know, sound can only travel in the air but there is no air on the Moon. Without air, sound cannot travel. Although two astronauts stood close, they would need radios to communicate. Even a loud crash would be completely silent!
From the Moon, Earth looks like a bright blue-and-white ball hanging in the dark sky. The scene would be wonderful. 19.
Though challenging, China has made amazing progress in exploring the Moon. In 2013, Chang’e-3 became the first Chinese spacecraft to soft-land on the Moon, carrying the Yutu rover that studied lunar soil for 31 months. In 2024, Chang’e-6 successfully brought back 1.935 kilograms of moon samples, helping scientists discover new facts about the Moon’s volcanic history. 20.
Would you like to join future missions to build a lunar research station?
A. The Moon is also a silent world.
B. The Moon is the closest planet to Earth.
C. These achievements show China’s growing space technology.
D. The temperature of the Moon is different from day to night.
E. Many astronauts say seeing Earth from space changes their ideas about our planet.
Do you know anything about the Moon? How much do you know about it? Do you want to go there? Scientists have told us so much about the Moon.
They have discovered that the Moon is an unfriendly place. There is no air or water. There are only rocky mountains and dust covering its surface. 17.
When the Sun shines in the day, the temperature is very high. Daytime temperatures can reach 127°C when the Sun shines, hot enough to boil water! But at night, it drops to -173°C, colder than Antarctica.
18. As we know, sound can only travel in the air but there is no air on the Moon. Without air, sound cannot travel. Although two astronauts stood close, they would need radios to communicate. Even a loud crash would be completely silent!
From the Moon, Earth looks like a bright blue-and-white ball hanging in the dark sky. The scene would be wonderful. 19.
Though challenging, China has made amazing progress in exploring the Moon. In 2013, Chang’e-3 became the first Chinese spacecraft to soft-land on the Moon, carrying the Yutu rover that studied lunar soil for 31 months. In 2024, Chang’e-6 successfully brought back 1.935 kilograms of moon samples, helping scientists discover new facts about the Moon’s volcanic history. 20.
Would you like to join future missions to build a lunar research station?
A. The Moon is also a silent world.
B. The Moon is the closest planet to Earth.
C. These achievements show China’s growing space technology.
D. The temperature of the Moon is different from day to night.
E. Many astronauts say seeing Earth from space changes their ideas about our planet.
答案:
[语篇导读] 本文主要介绍了月球的环境特征(昼夜温差大、无声环境)和中国的探月成就。
17.D [解析]细节推理题。根据下文“When the Sun shines in the day,the temperature is very high. Daytime temperatures can reach 127℃ when the Sun shines,hot enough to boil water! But at night,it drops to -173℃,colder than Antarctica”可知,这里在讲月球白天和晚上温度的差异。选项D符合语境。故选D。
18.A [解析]细节推理题。根据下文“As we know,sound can only travel in the air but there is no air on the Moon. Without air,sound cannot travel”可知,这里在说月球上没有声音,是个寂静的世界。选项A符合语境。故选A。
19.E [解析]细节推理题。根据上文“From the Moon,Earth looks like a bright blue-and-white ball hanging in the dark sky. The scene would be wonderful”可知,从月球上看地球很美妙,故接下来内容应与在太空看地球相关。选项E符合语境。故选E。
20.C [解析]细节推理题。根据上文“In 2013,Chang’e-3 became the first Chinese spacecraft to soft-land on the Moon…helping scientists discover new facts about the Moon’s volcanic history”可知,这里在讲中国在探月方面取得的成就。选项C符合语境。故选C。
17.D [解析]细节推理题。根据下文“When the Sun shines in the day,the temperature is very high. Daytime temperatures can reach 127℃ when the Sun shines,hot enough to boil water! But at night,it drops to -173℃,colder than Antarctica”可知,这里在讲月球白天和晚上温度的差异。选项D符合语境。故选D。
18.A [解析]细节推理题。根据下文“As we know,sound can only travel in the air but there is no air on the Moon. Without air,sound cannot travel”可知,这里在说月球上没有声音,是个寂静的世界。选项A符合语境。故选A。
19.E [解析]细节推理题。根据上文“From the Moon,Earth looks like a bright blue-and-white ball hanging in the dark sky. The scene would be wonderful”可知,从月球上看地球很美妙,故接下来内容应与在太空看地球相关。选项E符合语境。故选E。
20.C [解析]细节推理题。根据上文“In 2013,Chang’e-3 became the first Chinese spacecraft to soft-land on the Moon…helping scientists discover new facts about the Moon’s volcanic history”可知,这里在讲中国在探月方面取得的成就。选项C符合语境。故选C。
二、完形填空(共10小题,每小题1分;满分10分)
阅读短文,理解其大意,从A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
Holidays are not always for fun or rest. Doing something meaningful can also be enjoyable. Paula had a 21 Labour Day this year.
Paula was excited that there were no classes on Monday. She wanted to sleep in the morning and then go out to play with her friends. But Paula’s dad 22 early that morning. He told Paula that the family would clean the house. Paula couldn’t believe it. This was a 23 .
She hoped to enjoy orange juice in her tree house with her friends! She began to wonder if this was just a bad 24 .
“Paula, your breakfast is ready. We have a lot of 25 today. Let’s get a move on,” said Paula’s mum. Paula asked her parents, “Isn’t Labour Day a holiday?”
“Yes, it is,” replied her dad. “But we thought working hard today would make you 26 why Labour Day started.” At first, Paula wasn’t happy with her parents’ 27 for the holiday. But things began to 28 as she was doing the chores. When cleaning the dog, she found it was a lot of fun with so many soap bubbles(肥皂泡). So she did the work 29 . When she finished her meaningful chores, Paula enjoyed relaxing in her tree house. The orange juice tasted 30 after a long day of hard work. What a special Labour Day!
()21. A. boring
B. special
C. relaxing
D. traditional
()22. A. picked her up
B. took her away
C. woke her up
D. put her away
()23. A. speech
B. season
C. vacation
D. secret
()24. A. dream
B. opinion
C. suggestion
D. way
()25. A. time
B. money
C. break
D. work
()26. A. forget
B. understand
C. imagine
D. reply
()27. A. promise
B. present
C. plan
D. question
()28. A. grow
B. happen
C. move
D. change
()29. A. sadly
B. happily
C. quickly
D. carelessly
()30. A. wonderful
B. natural
C. terrible
D. strange
阅读短文,理解其大意,从A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
Holidays are not always for fun or rest. Doing something meaningful can also be enjoyable. Paula had a 21 Labour Day this year.
Paula was excited that there were no classes on Monday. She wanted to sleep in the morning and then go out to play with her friends. But Paula’s dad 22 early that morning. He told Paula that the family would clean the house. Paula couldn’t believe it. This was a 23 .
She hoped to enjoy orange juice in her tree house with her friends! She began to wonder if this was just a bad 24 .
“Paula, your breakfast is ready. We have a lot of 25 today. Let’s get a move on,” said Paula’s mum. Paula asked her parents, “Isn’t Labour Day a holiday?”
“Yes, it is,” replied her dad. “But we thought working hard today would make you 26 why Labour Day started.” At first, Paula wasn’t happy with her parents’ 27 for the holiday. But things began to 28 as she was doing the chores. When cleaning the dog, she found it was a lot of fun with so many soap bubbles(肥皂泡). So she did the work 29 . When she finished her meaningful chores, Paula enjoyed relaxing in her tree house. The orange juice tasted 30 after a long day of hard work. What a special Labour Day!
()21. A. boring
B. special
C. relaxing
D. traditional
()22. A. picked her up
B. took her away
C. woke her up
D. put her away
()23. A. speech
B. season
C. vacation
D. secret
()24. A. dream
B. opinion
C. suggestion
D. way
()25. A. time
B. money
C. break
D. work
()26. A. forget
B. understand
C. imagine
D. reply
()27. A. promise
B. present
C. plan
D. question
()28. A. grow
B. happen
C. move
D. change
()29. A. sadly
B. happily
C. quickly
D. carelessly
()30. A. wonderful
B. natural
C. terrible
D. strange
答案:
[语篇导读] 本文讲述了Paula在劳动节通过家务劳动体会到节日的意义,最终收获快乐的故事。
21-25 BCCAD 26-30 BCDBA
21-25 BCCAD 26-30 BCDBA
三、语篇填空(共10小题,每小题1分;满分10分)
阅读短文,在空白处填入一个适当的单词或用括号内所给单词的正确形式填空,使短文通顺、连贯。
In 1299, Marco Polo first translated the Chinese character “龙” as “dragon” in his book The Travels of Marco Polo. Do you think this is 31. good translation?
Being known 32. (wide) by people, the Chinese dragon and the Western dragon are both animals in mythology(神话). They are similar in some ways. For example, they both have scales and big paws. 33. they also have lots of differences.
The Chinese dragon is made up of parts of some animals, such as a rabbit’s eyes and an ox’s ears. The dragon is often painted gold. In Chinese mythology, the dragon can fly. It can also spray water from 34. (it) mouth to create rain. The Western dragon, on the other hand, has the body of a snake and the big wings of a bat. The dragon stands for evil and is always beaten by heroes. It breathes fire and is mostly painted in dark colors.
Are you in 35. (agree) that “dragon” matches the cultural meaning of “龙” in China? I don’t think so. This has to do with the cultural differences 36. China and the West. In Chinese Confucian(儒家的) ideas, kindness and harmony are very 37. (importance). Western culture, however, prefers individual heroism. Whoever beats the bad dragon 38. (be) called a hero, a real fighter.
Over the years, Chinese people 39. (try) to translate “龙” in other ways. Zhejiang’s Loong Air, for example, writes “龙” as “Loong”. No matter how “龙” 40. (translate), one thing is for sure: The Chinese dragon is a positive image.
阅读短文,在空白处填入一个适当的单词或用括号内所给单词的正确形式填空,使短文通顺、连贯。
In 1299, Marco Polo first translated the Chinese character “龙” as “dragon” in his book The Travels of Marco Polo. Do you think this is 31. good translation?
Being known 32. (wide) by people, the Chinese dragon and the Western dragon are both animals in mythology(神话). They are similar in some ways. For example, they both have scales and big paws. 33. they also have lots of differences.
The Chinese dragon is made up of parts of some animals, such as a rabbit’s eyes and an ox’s ears. The dragon is often painted gold. In Chinese mythology, the dragon can fly. It can also spray water from 34. (it) mouth to create rain. The Western dragon, on the other hand, has the body of a snake and the big wings of a bat. The dragon stands for evil and is always beaten by heroes. It breathes fire and is mostly painted in dark colors.
Are you in 35. (agree) that “dragon” matches the cultural meaning of “龙” in China? I don’t think so. This has to do with the cultural differences 36. China and the West. In Chinese Confucian(儒家的) ideas, kindness and harmony are very 37. (importance). Western culture, however, prefers individual heroism. Whoever beats the bad dragon 38. (be) called a hero, a real fighter.
Over the years, Chinese people 39. (try) to translate “龙” in other ways. Zhejiang’s Loong Air, for example, writes “龙” as “Loong”. No matter how “龙” 40. (translate), one thing is for sure: The Chinese dragon is a positive image.
答案:
[语篇导读] 本文主要探讨了“龙”的英文翻译。
31.a 32.widely 33.But 34.its 35.agreement 36.between
37.important 38.is/will be 39.have tried 40.is translated
31.a 32.widely 33.But 34.its 35.agreement 36.between
37.important 38.is/will be 39.have tried 40.is translated
查看更多完整答案,请扫码查看