第69页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
A
Looking at digital hoarding with numbers
Do you always save a lot of digital content (电子内容) and never delete it? We call this digital hoarding (数字囤积). A study shows that 82 percent of around 1,000 Chinese young people share this habit.

()1.
A. 36% B. 53.3% C. 59% D. 82%
()2. What is the most digital content?
A. Photos. B. Chat records.
C. Articles. D. TV dramas.
()3. What is the writer's purpose of writing the text?
A. To remind old people to save digital content.
B. To tell people something about digital hoarding.
C. To encourage young people to keep good memories.
D. To help people to save large space for future use.
()4. Which part of the newspaper is the text probably taken from?
A. Travel Guide. B. Sports News.
C. Digital World. D. Ad Space.
Looking at digital hoarding with numbers
Do you always save a lot of digital content (电子内容) and never delete it? We call this digital hoarding (数字囤积). A study shows that 82 percent of around 1,000 Chinese young people share this habit.
()1.
D
of 1,000 Chinese young people always save digital content.A. 36% B. 53.3% C. 59% D. 82%
()2. What is the most digital content?
A. Photos. B. Chat records.
C. Articles. D. TV dramas.
()3. What is the writer's purpose of writing the text?
A. To remind old people to save digital content.
B. To tell people something about digital hoarding.
C. To encourage young people to keep good memories.
D. To help people to save large space for future use.
()4. Which part of the newspaper is the text probably taken from?
A. Travel Guide. B. Sports News.
C. Digital World. D. Ad Space.
答案:
[语篇导读]本文是一篇应用文,介绍人们的数字囤积这一现象,具体包括最受欢迎的数字内容、人们囤积的四大原因及就数字内容存储而给出的建议。
1-4DABC
1-4DABC
B

“I have left to follow my dream of knitting sweaters for penguins in Antarctica (南极洲) and no longer work for the School of Economics. I will be out of office... until my penguin friends are happy. ” Weeks ago, a teacher in the UK sent this email to her Chinese student, and it soon became popular online.
You may find this email surprising, but knitting sweaters for penguins is a real act of kindness. The Penguin Foundation and Phillip Island Nature Parks in Australia came up with the idea.
The activity began because of a serious oil spill (石油泄漏) near Phillip Island in the 1990s. During that time, the number and health of baby penguins had a serious drop. When little penguins were covered in oil, their lives were put in danger.
To solve this problem, the foundation asked people from all over the world to knit sweaters for penguins. These sweaters could keep them warm during the cleaning process and stop them from eating the oil.
Luckily, the idea worked. Soon, there was another oil spill near Phillip Island. This time, the sweaters helped save 96 percent of the penguins in the area.
However, some bird protection groups have questioned if these sweaters might put more stress on penguins. In answer to this, the foundation said that the sweaters are only used for a short time. Once the penguins are better, they no longer wear them.
()5. What does the underlined word “knitting” mean in Paragraph 1?
A. Coloring. B. Making.
C. Washing. D. Buying.
()6. The teacher left the school in order to
A. study penguin
B. have a good rest abroad
C. help penguins
D. sell sweaters in Antarctica
()7. What can we infer (推断) from the text?
A. Baby penguins have to learn to swim quickly.
B. The teacher wrote an email to her students.
C. Lots of little penguins died from spilled oil.
D. The sweaters could only keep little penguins warm.
()8. What is the best title for the text?
A. Protecting Penguins in a Cute Way
B. How to Knit Sweaters with Friends
C. A Chinese Teacher Getting Popular Online
D. A Period Working in the School of Economics
“I have left to follow my dream of knitting sweaters for penguins in Antarctica (南极洲) and no longer work for the School of Economics. I will be out of office... until my penguin friends are happy. ” Weeks ago, a teacher in the UK sent this email to her Chinese student, and it soon became popular online.
You may find this email surprising, but knitting sweaters for penguins is a real act of kindness. The Penguin Foundation and Phillip Island Nature Parks in Australia came up with the idea.
The activity began because of a serious oil spill (石油泄漏) near Phillip Island in the 1990s. During that time, the number and health of baby penguins had a serious drop. When little penguins were covered in oil, their lives were put in danger.
To solve this problem, the foundation asked people from all over the world to knit sweaters for penguins. These sweaters could keep them warm during the cleaning process and stop them from eating the oil.
Luckily, the idea worked. Soon, there was another oil spill near Phillip Island. This time, the sweaters helped save 96 percent of the penguins in the area.
However, some bird protection groups have questioned if these sweaters might put more stress on penguins. In answer to this, the foundation said that the sweaters are only used for a short time. Once the penguins are better, they no longer wear them.
()5. What does the underlined word “knitting” mean in Paragraph 1?
A. Coloring. B. Making.
C. Washing. D. Buying.
()6. The teacher left the school in order to
C
.A. study penguin
B. have a good rest abroad
C. help penguins
D. sell sweaters in Antarctica
()7. What can we infer (推断) from the text?
A. Baby penguins have to learn to swim quickly.
B. The teacher wrote an email to her students.
C. Lots of little penguins died from spilled oil.
D. The sweaters could only keep little penguins warm.
()8. What is the best title for the text?
A. Protecting Penguins in a Cute Way
B. How to Knit Sweaters with Friends
C. A Chinese Teacher Getting Popular Online
D. A Period Working in the School of Economics
答案:
[语篇导读]本文是一篇记叙文,主要讲述了一名英国老师为了帮助南极洲的企鹅编织毛衣而辞职的故事。
5.B
6.C[解析]细节理解题。根据“‘IhavelefttofollowmydreamofknittingsweatersforpenguinsinAntarctica(南极洲)...’”可知,这名老师离开学校是为了帮助企鹅。故选C。
7.C[解析]推理判断题。根据“Theactivitybeganbecauseofaseriousoilspill(石油泄漏)nearPhillipIslandinthe1990s.Duringthattime,thenumberandhealthofbabypenguinshadaseriousdrop.Whenlittlepenguinswerecoveredinoil,theirlives
wereputindanger”可推断,不少企鹅崽死于石油泄漏。故选C。
注意:本题误选B。仔细看,短文只说了这名老师给自己的一名中国学生写电子邮件,没有说,老师给很多学生写电子邮件。
8.A[解析]主旨大意题。通读全文,文章主要讲述编织毛衣这一很可爱的方式来帮助企鹅的故事,所以标题可以是“以一种可爱的方式来帮助企鹅”。故选A。
5.B
6.C[解析]细节理解题。根据“‘IhavelefttofollowmydreamofknittingsweatersforpenguinsinAntarctica(南极洲)...’”可知,这名老师离开学校是为了帮助企鹅。故选C。
7.C[解析]推理判断题。根据“Theactivitybeganbecauseofaseriousoilspill(石油泄漏)nearPhillipIslandinthe1990s.Duringthattime,thenumberandhealthofbabypenguinshadaseriousdrop.Whenlittlepenguinswerecoveredinoil,theirlives
wereputindanger”可推断,不少企鹅崽死于石油泄漏。故选C。
注意:本题误选B。仔细看,短文只说了这名老师给自己的一名中国学生写电子邮件,没有说,老师给很多学生写电子邮件。
8.A[解析]主旨大意题。通读全文,文章主要讲述编织毛衣这一很可爱的方式来帮助企鹅的故事,所以标题可以是“以一种可爱的方式来帮助企鹅”。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看