第54页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
C
Every evening the young fisherman goes out on the sea. He throws his nets into the water. When the wind blows from the land, he doesn't catch much fish. But when the wind blows from the sea, he catches lots of fish and he can sell them at the market.
One evening the fisherman's net is very heavy. He thinks, "Are all the fish in the sea in my net?" He pulls and pulls his net.
There are no fish or monsters in his net. But there is a little mermaid(美人鱼) and she is sleeping.
Her beauty makes the fisherman very happy. He takes the mermaid in his arms. Suddenly, she wakes up and cries like a seagull(海鸥) and she wants to go away.
"Please free me," the mermaid cries. "I am the only daughter of the king. My father is old and alone."
"Make me a promise," says the fisherman. "I can free you. But please come when I call you. You can sing to me and to the fish. Then my nets can always be full of fish."
"I promise," cries the mermaid.
The fisherman opens his arms and frees the frightened mermaid. She swims down under the water.
Every evening, the fisherman calls the mermaid. To thank the fisherman's help, she sings for him. Her song and her voice are sweet to his ears and his eyes are full of love.
()9. The fisherman can catch many fish when .
A. the wind blows from the land
B. the wind blows from the sea
C. he throws the nets into the water
D. he throws the monster into the water
()10. The mermaid wants to go away because .
A. she wants to fly like a seagull
B. the fisherman wakes her up
C. she wants to be with her father
D. the fisherman catches much fish
()11. What does the underlined word "frightened" mean?
A. Feeling afraid.
B. Feeling tired.
C. Feeling weak.
D. Feeling excited.
()12. What can we infer from the last paragraph?
A. The little mermaid never comes back.
B. The monster catches the fish from the nets.
C. The fisherman loves to sing and dance.
D. The fisherman falls in love with the mermaid.
Every evening the young fisherman goes out on the sea. He throws his nets into the water. When the wind blows from the land, he doesn't catch much fish. But when the wind blows from the sea, he catches lots of fish and he can sell them at the market.
One evening the fisherman's net is very heavy. He thinks, "Are all the fish in the sea in my net?" He pulls and pulls his net.
There are no fish or monsters in his net. But there is a little mermaid(美人鱼) and she is sleeping.
Her beauty makes the fisherman very happy. He takes the mermaid in his arms. Suddenly, she wakes up and cries like a seagull(海鸥) and she wants to go away.
"Please free me," the mermaid cries. "I am the only daughter of the king. My father is old and alone."
"Make me a promise," says the fisherman. "I can free you. But please come when I call you. You can sing to me and to the fish. Then my nets can always be full of fish."
"I promise," cries the mermaid.
The fisherman opens his arms and frees the frightened mermaid. She swims down under the water.
Every evening, the fisherman calls the mermaid. To thank the fisherman's help, she sings for him. Her song and her voice are sweet to his ears and his eyes are full of love.
()9. The fisherman can catch many fish when .
A. the wind blows from the land
B. the wind blows from the sea
C. he throws the nets into the water
D. he throws the monster into the water
()10. The mermaid wants to go away because .
A. she wants to fly like a seagull
B. the fisherman wakes her up
C. she wants to be with her father
D. the fisherman catches much fish
()11. What does the underlined word "frightened" mean?
A. Feeling afraid.
B. Feeling tired.
C. Feeling weak.
D. Feeling excited.
()12. What can we infer from the last paragraph?
A. The little mermaid never comes back.
B. The monster catches the fish from the nets.
C. The fisherman loves to sing and dance.
D. The fisherman falls in love with the mermaid.
答案:
[语篇导读]本文主要讲述了一个渔夫和一个美人鱼之间发生的故事。
9.B[解析]细节理解题。根据第一段“But when the wind blows from the sea, he catches lots of fish and he can sell them at the market”可知,当风从海上吹来时,渔夫能捕获很多鱼,故选B。
10.C[解析]细节理解题。根据第五段“‘I am the only daughter of the king. My father is old and alone’”可推理出,美人鱼想逃跑是想和她的爸爸在一起,故选C。
11.A
12.D[解析]推理判断题。根据最后一段“Her song and her voice are sweet to his ears and his eyes are full of love”可知,美人鱼的歌声和声音在渔夫耳中甜美,他的眼中充满了爱,所以可以推断渔夫爱上了美人鱼,故选D。
9.B[解析]细节理解题。根据第一段“But when the wind blows from the sea, he catches lots of fish and he can sell them at the market”可知,当风从海上吹来时,渔夫能捕获很多鱼,故选B。
10.C[解析]细节理解题。根据第五段“‘I am the only daughter of the king. My father is old and alone’”可推理出,美人鱼想逃跑是想和她的爸爸在一起,故选C。
11.A
12.D[解析]推理判断题。根据最后一段“Her song and her voice are sweet to his ears and his eyes are full of love”可知,美人鱼的歌声和声音在渔夫耳中甜美,他的眼中充满了爱,所以可以推断渔夫爱上了美人鱼,故选D。
D
Yuanmingyuan is in Beijing. It covers an area of more than 160,000 square meters. Emperor Kangxi began to build it in 1707 and it wasn't finished until 1809. The Emperors of the Qing Dynasty used Yuanmingyuan for over 150 years. It had three famous gardens: Yuanmingyuan, Changchunyuan and Qichunyuan. People around the world knew about Yuanmingyuan's wonderful gardens, amazing views and interesting buildings. They even called it the "Garden of Gardens".
But in October 1860, British and French soldiers broke into Yuanmingyuan. They took away treasures and started a fire there. In 1900, the Eight-Nation Alliance (八国联军) invaded(侵略) Beijing and greatly destroyed Yuanmingyuan. Since then there were no buildings or beautiful gardens in Yuanmingyuan.
However, even now, Yuanmingyuan is still a popular place to visit. Visitors can walk around the park and learn about its history. Some people believe we should rebuild it. Others think that we should leave the park as it is now. It can remind people of its past.
In 1998, Yuanmingyuan became the Beijing National Defence(国防) Education Base. In 2001, the third Saturday in September was set as China' National Defence Education Day. On this day, it is free to enter Yuanmingyuan. The government hopes that more people will come to Yuanmingyuan and learn about its history.
()13. How long did it take to build Yuanmingyuan?
A. 102 years.
B. 150 years.
C. 153 years.
D. 193 years.
()14. What is introduced in Paragraph 2 about Yuanmingyuan?
A. Its wonderful and amazing gardens.
B. Its serious fire.
C. Its history of being destroyed.
D. Its great treasures.
()15. Why don't some people want to rebuild Yuanmingyuan?
A. To remind people not to forget its history.
B. To draw more people to come to visit it.
C. To make it be a defence education base.
D. To keep its amazing views forever.
()16. When may people visit Yuanmingyuan for free in 2025?
A. On September 6.
B. On September 11.
C. On September 20.
D. On September 27.
Yuanmingyuan is in Beijing. It covers an area of more than 160,000 square meters. Emperor Kangxi began to build it in 1707 and it wasn't finished until 1809. The Emperors of the Qing Dynasty used Yuanmingyuan for over 150 years. It had three famous gardens: Yuanmingyuan, Changchunyuan and Qichunyuan. People around the world knew about Yuanmingyuan's wonderful gardens, amazing views and interesting buildings. They even called it the "Garden of Gardens".
But in October 1860, British and French soldiers broke into Yuanmingyuan. They took away treasures and started a fire there. In 1900, the Eight-Nation Alliance (八国联军) invaded(侵略) Beijing and greatly destroyed Yuanmingyuan. Since then there were no buildings or beautiful gardens in Yuanmingyuan.
However, even now, Yuanmingyuan is still a popular place to visit. Visitors can walk around the park and learn about its history. Some people believe we should rebuild it. Others think that we should leave the park as it is now. It can remind people of its past.
In 1998, Yuanmingyuan became the Beijing National Defence(国防) Education Base. In 2001, the third Saturday in September was set as China' National Defence Education Day. On this day, it is free to enter Yuanmingyuan. The government hopes that more people will come to Yuanmingyuan and learn about its history.
()13. How long did it take to build Yuanmingyuan?
A. 102 years.
B. 150 years.
C. 153 years.
D. 193 years.
()14. What is introduced in Paragraph 2 about Yuanmingyuan?
A. Its wonderful and amazing gardens.
B. Its serious fire.
C. Its history of being destroyed.
D. Its great treasures.
()15. Why don't some people want to rebuild Yuanmingyuan?
A. To remind people not to forget its history.
B. To draw more people to come to visit it.
C. To make it be a defence education base.
D. To keep its amazing views forever.
()16. When may people visit Yuanmingyuan for free in 2025?
A. On September 6.
B. On September 11.
C. On September 20.
D. On September 27.
答案:
[语篇导读]本文是一篇说明文,主要介绍了圆明园的历史、建筑、被毁过程以及现在的教育意义。
13.A[解析]细节理解题。根据“Emperor Kangxi began to build it in 1707 and it wasn’t finished until 1809”可知,建立圆明园花费了102年。故选A。
14.C[解析]主旨大意题。根据“But in October 1860, British and French soldiers broke into Yuanmingyuan... In 1900, the Eight-Nation Alliance(八国联军)invaded(侵略)Beijing and greatly destroyed(毁坏)Yuanmingyuan”可推知,本段主要介绍圆明园被毁的历史。故选C。
15.A[解析]细节理解题。根据“Others think that we should leave the park as it is now. It can remind people of its past”可知,不重建的目的是铭记历史,警示未来。故选A。
16.C
13.A[解析]细节理解题。根据“Emperor Kangxi began to build it in 1707 and it wasn’t finished until 1809”可知,建立圆明园花费了102年。故选A。
14.C[解析]主旨大意题。根据“But in October 1860, British and French soldiers broke into Yuanmingyuan... In 1900, the Eight-Nation Alliance(八国联军)invaded(侵略)Beijing and greatly destroyed(毁坏)Yuanmingyuan”可推知,本段主要介绍圆明园被毁的历史。故选C。
15.A[解析]细节理解题。根据“Others think that we should leave the park as it is now. It can remind people of its past”可知,不重建的目的是铭记历史,警示未来。故选A。
16.C
查看更多完整答案,请扫码查看