第50页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
C
A teacher was once teaching life lessons to his students. A boy stood up and asked why many people always remained unhappy. After hearing this question,the teacher decided to take these students towards a forest. Seeing all this,the students asked why they were going to the forest. The teacher said nothing but just let them keep going.
With deep curiosity(好奇)in mind,the students were talking with each other. They began to guess why the teacher was taking them to the forest. A student said there were dangerous animals in the forest,such as wild elephants and lions,and they might be eaten. After he said,all of the students began to feel afraid. Though the teacher heard everything,he still said nothing and walked peacefully.
After walking for about 40 minutes,they finally arrived at the very front of the forest. He said,“Don’t be afraid. I’m not taking you to the forest. In fact,I just want to tell you that life is like a journey. What a fine day it is!You all have missed it. When we started the journey to the forest you failed to see the trees and the clouds. Instead,all of you wondered the reason of going to the forest and worried about wild animals. In our daily life,many people are controlled by other things instead of enjoying their journey,just like you. ”
After listening to the teacher,the boy got the answer. He and other students thanked the teacher happily. They spent the rest of the day enjoying the beautiful views along the way!
()9. How long did the students walk to reach the front of the forest?
A. 20 minutes.
B. 30 minutes.
C. 40 minutes.
D. 50 minutes.
()10. What did the students worry about during the journey?
A. Getting lost.
B. Dangerous animals.
C. Bad weather.
D. Bad people.
()11. The teacher took the students to the forest .
A. to do some exercise
B. to have a rest
C. to teach them a lesson
D. to enjoy the beauty of nature
()12. The teacher wanted to teach the students that .
A. forests are dangerous places
B. no worries,enjoy life’s beauty
C. planning is important for journeys
D. they should be curious about the world around
A teacher was once teaching life lessons to his students. A boy stood up and asked why many people always remained unhappy. After hearing this question,the teacher decided to take these students towards a forest. Seeing all this,the students asked why they were going to the forest. The teacher said nothing but just let them keep going.
With deep curiosity(好奇)in mind,the students were talking with each other. They began to guess why the teacher was taking them to the forest. A student said there were dangerous animals in the forest,such as wild elephants and lions,and they might be eaten. After he said,all of the students began to feel afraid. Though the teacher heard everything,he still said nothing and walked peacefully.
After walking for about 40 minutes,they finally arrived at the very front of the forest. He said,“Don’t be afraid. I’m not taking you to the forest. In fact,I just want to tell you that life is like a journey. What a fine day it is!You all have missed it. When we started the journey to the forest you failed to see the trees and the clouds. Instead,all of you wondered the reason of going to the forest and worried about wild animals. In our daily life,many people are controlled by other things instead of enjoying their journey,just like you. ”
After listening to the teacher,the boy got the answer. He and other students thanked the teacher happily. They spent the rest of the day enjoying the beautiful views along the way!
()9. How long did the students walk to reach the front of the forest?
A. 20 minutes.
B. 30 minutes.
C. 40 minutes.
D. 50 minutes.
()10. What did the students worry about during the journey?
A. Getting lost.
B. Dangerous animals.
C. Bad weather.
D. Bad people.
()11. The teacher took the students to the forest .
A. to do some exercise
B. to have a rest
C. to teach them a lesson
D. to enjoy the beauty of nature
()12. The teacher wanted to teach the students that .
A. forests are dangerous places
B. no worries,enjoy life’s beauty
C. planning is important for journeys
D. they should be curious about the world around
答案:
[语篇导读]一名老师通过带学生去森林的经历,教导他们生活就像一场旅程,应该享受过程而不是担忧未知。
9.C[解析]细节理解题。根据第三段“After walking for about 40 minutes,they finally arrived at the very front of the forest”可知,学生们走了大约40分钟到达森林的前面,所以答案是C。
10.B[解析]细节理解题。根据第二段“A student said there were dangerous animals in the forest...all of the students began to feel afraid”可知,学生们在旅途中担心危险的动物,所以答案是B。
11.C[解析]细节理解题。根据第一段“A teacher was once teaching life lessons to his students”以及全文内容可知,老师带学生们去森林是为了给他们上一堂课,所以答案是C。
12.B[解析]细节理解题。根据第三段老师所说的话“In our daily life,many people are controlled by other things instead of enjoying their journey,just like you”可知,老师想教给学生们不要担忧,要享受生活中的美好,所以答案是B。
9.C[解析]细节理解题。根据第三段“After walking for about 40 minutes,they finally arrived at the very front of the forest”可知,学生们走了大约40分钟到达森林的前面,所以答案是C。
10.B[解析]细节理解题。根据第二段“A student said there were dangerous animals in the forest...all of the students began to feel afraid”可知,学生们在旅途中担心危险的动物,所以答案是B。
11.C[解析]细节理解题。根据第一段“A teacher was once teaching life lessons to his students”以及全文内容可知,老师带学生们去森林是为了给他们上一堂课,所以答案是C。
12.B[解析]细节理解题。根据第三段老师所说的话“In our daily life,many people are controlled by other things instead of enjoying their journey,just like you”可知,老师想教给学生们不要担忧,要享受生活中的美好,所以答案是B。
D
Are you having difficulty learning a second language?Now,scientists suggest you exercise while learning.
In recent years,many studies have shown that we learn differently if we also exercise. A new study in China has now provided more evidence. It reports that doing exercise during a language class can help people learn more efficiently(有效的). Forty Chinese students who were learning English took part in the study. The scientists divided them into two groups. Those in Group 1 would continue to learn English in traditional classes. The others(Group 2)were asked to exercise while learning. They would ride exercise bicycles for 20 minutes before their English classes.
Both groups learned new words by watching them on large screens. Each class taught 40 new words. Then the students rested a bit and took a quiz(测试).
The students took eight “special classes” in two months. Those who had ridden exercise bicycles always did better on the quizzes than those who had sat still. Most interestingly,the cyclists(骑行者)seemed to have a longer memory for the new words. The scientists gave the students a final test after the classes. The cyclists remembered more words than the students who had not exercised. Simone Sulpizio is one of the scientists. “The results showed that physical activity during language learning improved that learning,” she said.
“We are not suggesting teachers buy lots of exercise bicycles,” Sulpizio continued. “But it’s clear that siting for hours without moving is not the best way to learn. To study efficiently,we should exercise while learning. ”
()13. How many students took part in the study?
A. 20.
B. 40.
C. 60.
D. 80.
()14. The underlined word “evidence” probably means “”.
A. 运动
B. 测试
C. 记忆
D. 证据
()15. The scientists gave students a quiz after the students exercised to find out .
A. which group was cleverer
B. which group was healthier
C. if exercising helped with learning
D. if the students had difficulty with English study
()16. The best title should be .
A. English is an important tool
B. Exercise improves learning
C. The difficulty of English study
D. Riding a bike is good for health
Are you having difficulty learning a second language?Now,scientists suggest you exercise while learning.
In recent years,many studies have shown that we learn differently if we also exercise. A new study in China has now provided more evidence. It reports that doing exercise during a language class can help people learn more efficiently(有效的). Forty Chinese students who were learning English took part in the study. The scientists divided them into two groups. Those in Group 1 would continue to learn English in traditional classes. The others(Group 2)were asked to exercise while learning. They would ride exercise bicycles for 20 minutes before their English classes.
Both groups learned new words by watching them on large screens. Each class taught 40 new words. Then the students rested a bit and took a quiz(测试).
The students took eight “special classes” in two months. Those who had ridden exercise bicycles always did better on the quizzes than those who had sat still. Most interestingly,the cyclists(骑行者)seemed to have a longer memory for the new words. The scientists gave the students a final test after the classes. The cyclists remembered more words than the students who had not exercised. Simone Sulpizio is one of the scientists. “The results showed that physical activity during language learning improved that learning,” she said.
“We are not suggesting teachers buy lots of exercise bicycles,” Sulpizio continued. “But it’s clear that siting for hours without moving is not the best way to learn. To study efficiently,we should exercise while learning. ”
()13. How many students took part in the study?
A. 20.
B. 40.
C. 60.
D. 80.
()14. The underlined word “evidence” probably means “”.
A. 运动
B. 测试
C. 记忆
D. 证据
()15. The scientists gave students a quiz after the students exercised to find out .
A. which group was cleverer
B. which group was healthier
C. if exercising helped with learning
D. if the students had difficulty with English study
()16. The best title should be .
A. English is an important tool
B. Exercise improves learning
C. The difficulty of English study
D. Riding a bike is good for health
答案:
[语篇导读]本文主要讲述了科学家们建议人们在学习的同时锻炼身体,这样能够提高学习效率。
13-16 BDCB
13-16 BDCB
查看更多完整答案,请扫码查看