2026年中考123试题精编英语辽宁专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年中考123试题精编英语辽宁专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年中考123试题精编英语辽宁专版》

四、阅读与表达(共 4 小题,41 ~ 43 小题,每小题 2 分,44 小题 4 分;满分 10 分)
阅读短文,然后根据内容回答问题。
I grew up in the countryside. I didn't understand what it brought to me until I became an adult. It helped me learn more practical skills than my peers(同龄人)who grew up in cities.
I learned to cook at the age of 10. The first skill I learned was making dough(面团). In my hometown of Ningxia, people make noodles from the start of the evening. Since my parents often came home late, a prepared dough would help my family have dinner sooner. I thought it would be easy because I often saw my mom do it—just mix water and flour(面粉), right? Not quite! It was a mess for a while. At the beginning, I made the dough too soft. Then, I made it too hard. But as I kept trying, I learned the trick(窍门).
Later, I cooked fried dishes and things like dumplings. I fell in love with cooking. It's a good way to relax. Thanks to my cooking skills, I live a better life when I need to work from home. I cook every meal instead of ordering delivery(外卖). It saves money, and I don't have to wait for delivery drivers to bring me food.
This may be why I'm so happy to know that students now have labor(劳动)education at school in China. These practical skills will help them for the rest of their lives.
41. When did the author begin to learn to cook?

42. Who did the author often see make dough?

43. In which country do students have labor(劳动)education?

44. What other practical skills do you want to learn except cooking? Why or why not? Write 30 words or more.
答案: [语篇导读] 本文讲述了作者10岁时学会了做饭以及做饭给他/她带来的好处。
41. At( the age of)10/When( he/she was)ten( years old).
42.( His/Her)mom/mother.
43. China.
44. I want to learn to swim because swimming can help me become healthier and make me much stronger. Besides,I can help others when they are in danger in the river. As a result,learning to swim has many advantages.(开放性试题,答案不唯一)
五、书面表达(满分 20 分)
45. 假设你是李辉,刚刚在英文杂志上读到一篇关于自然灾害的文章,你非常想要跟你的英国朋友 David 分享。请你给他写一封电子邮件,内容包括:
(1)你最害怕的一种自然灾害;
(2)简单介绍并说明原因;
(3)期待回复。
注意:
(1)词数 80 ~ 100,开头和结尾已给出,不计入总词数;
(2)可适当增加细节,以使行文连贯;
(3)文中不能出现真实姓名及学校名称。
Dear David,
Long time no see, David! Recently I have read an article about natural disasters.



Your,
Li Hui
答案: One possible version:
Dear David,
Long time no see, David! Recently I have read an article about natural disasters. And I want to share my thoughts with you.
The disaster I fear most is earthquakes. They happen suddenly without warning,and buildings may collapse within seconds. Last year,I watched a documentary about the 2008 Sichuan earthquake,and it shocked me deeply. People lost their homes,families,and even lives in just a few minutes. Unlike floods or storms,earthquakes give almost no time to escape,which makes them especially terrifying.
What about you? Which natural disaster scares you the most?
Looking forward to your reply!
Yours,
Li Hui

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭