2025年实验班全程提优训练高中英语必修第一册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高中英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第86页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
第二节(2025.广东高州第一中学月考)(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Most people have the good fortune to be raised by caring parents,who give them not only their love but also their time spent in doing various things for them.However,many who love their parents have trouble finding the time to spend with them that they know they deserve (值得). 36
.A family meal
For those who live within less than an hour's travelling distance from their parents,a weekly get-together around the dinner table is really not too much to ask. 37 Take the chance to chat about daily happenings,and repay just a little of the time they gladly spent on you.If they live really close by,you could even drop in on the way home from work at times.
A weekly planned phone call
For those who live at a greater distance from their parents,there is no possibility of regular contact in person,but this does not mean an end to personal contact. 38 So plan to call them on the telephone at least once a week.If possible,choose a proper time when everyone is more likely to be at home.Your parents will be even happier if this could be a video call.
.Share relaxation time
39 Women preparing for a shopping trip or a film could easily do the same thing together with Mum. Sometimes fathers and sons could enjoy golf or fishing together.Going out for a meal can be a time for everyone to have fun,or you can get together for a weekend once or twice a year if distance separates you.
Though most parents do not expect to play a lead role in the lives of their adult children, their years of love and gladly-given time deserve a few thoughtful minutes in return. 40
A.Talk to them and ask for their advice.
B.Well,here are some good ideas for you.
C.You don't have to share every detail of your life with them.
D.Your parents will be glad to heart he sound of your voice.
E.That is,plan time together doing something you both enjoy.
F.It can beat your place or theirs,or you can have other choices.
G.So spend time with your par rents and make them closer to you.
|36.______ 37.______ 38.______|
|39.______ 40.______|
36.
39.
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Most people have the good fortune to be raised by caring parents,who give them not only their love but also their time spent in doing various things for them.However,many who love their parents have trouble finding the time to spend with them that they know they deserve (值得). 36
.A family meal
For those who live within less than an hour's travelling distance from their parents,a weekly get-together around the dinner table is really not too much to ask. 37 Take the chance to chat about daily happenings,and repay just a little of the time they gladly spent on you.If they live really close by,you could even drop in on the way home from work at times.
A weekly planned phone call
For those who live at a greater distance from their parents,there is no possibility of regular contact in person,but this does not mean an end to personal contact. 38 So plan to call them on the telephone at least once a week.If possible,choose a proper time when everyone is more likely to be at home.Your parents will be even happier if this could be a video call.
.Share relaxation time
39 Women preparing for a shopping trip or a film could easily do the same thing together with Mum. Sometimes fathers and sons could enjoy golf or fishing together.Going out for a meal can be a time for everyone to have fun,or you can get together for a weekend once or twice a year if distance separates you.
Though most parents do not expect to play a lead role in the lives of their adult children, their years of love and gladly-given time deserve a few thoughtful minutes in return. 40
A.Talk to them and ask for their advice.
B.Well,here are some good ideas for you.
C.You don't have to share every detail of your life with them.
D.Your parents will be glad to heart he sound of your voice.
E.That is,plan time together doing something you both enjoy.
F.It can beat your place or theirs,or you can have other choices.
G.So spend time with your par rents and make them closer to you.
|36.______ 37.______ 38.______|
|39.______ 40.______|
36.
B
37.F
38.D
39.
E
40.G
答案:
36. B 根据空前的“However,many who love their parents have trouble finding the time to spend with them that they know they deserve(值得).”可知,很多人虽爱父母但很难抽出时间陪伴他们,结合下文“A family meal!”“A Weekly planned phone call”以及“Share relaxation time”可知,此处给出了几种陪伴父母的具体方式,由此可知,此处需要一个承上启下的句子,B选项“Well,here are some good ideas for you.”符合语境,引出下文具体的建议。故选 B。37. F 根据空前的“For those who live within less than an hour's travelling distance from their parents,a weekly get-together around the dinner table is really not too much to ask.”可知,空前提到每周在餐桌旁相聚,结合空后的“Take the chance to chat about daily happenings,and repay just a little of the time they gladly spent on you.”可知,空后提到利用这个机会聊天等,F选项“It can be at your place or theirs,or you can have other choices.”是对相聚地点的进一步说明,与前后内容衔接自然。故选 F。38. D 根据空前的“For those who live at a greater distance from their parents,there is no possibility of regular contact in person,but this does not mean an end to personal contact.”可知,距离远没办法经常当面接触但不意味着结束私人联系,结合空后的“So plan to call them on the telephone at least once a week.”可知,此处建议每周至少打一次电话,D选项“Your parents will be glad to hear the sound of your voice.”解释了打电话这种联系方式的意义,起到了衔接作用。故选 D。39. E 根据本段的主题句“Share relaxation time”可知,此处建议分享放松的时间,结合下文的“Women preparing for a shopping trip or a film could easily do the same thing together with Mum. Sometimes fathers and sons could enjoy golf or fishing together.”可知,此处举例说明了与父母共同放松的活动,E 选项“That is,plan time together doing something you both enjoy.”能很好地概括本段内容的主旨,符合语境。故选 E。40. G 根据空前的“Though most parents do not expect to play a lead role in the lives of their adult children,their years of love and gladly-given time deserve a few thoughtful minutes in return.”可知,此处强调父母多年的爱和付出值得子女花些时间回报,G选项“So spend time with your parents and make them closer to you.”是对上文内容的总结和升华,呼吁人们去花时间陪伴父母。故选 G。
查看更多完整答案,请扫码查看