2025年实验班全程提优训练高中英语必修第一册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高中英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第117页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
Ⅱ. (2022·全国乙卷)七选五
主题语境: 人与社会 语篇类型: 说明文 建议用时: 9
Friendship needs care and attention to keep it in good health. Here are five ways to sustain(保持) long - distance friendships.
· Set a regular date
Long - lasting friendships share the characteristic that both sides equally contact (联系) and share with one another. With busy schedules, squeezing in phone calls can be a challenge. 1 .
· More isn’t always merrier
Make sure you have communicated with your friend about how frequently each of you wants to be contacted and what method works best for you both. 2 . There are alternatives to constant written communication, such as leaving voice messages or having a group chat.
· Practise empathy(共情)
3 . The friend who is remaining needs to be sensitive to all the additional time demands placed on the friend who has moved. The one in the new environment should be sympathetic to the fact that your friend may feel abandoned.
· 4
Anniversaries and birthdays carry even more weight in long - distance friendships. Although technology might make day - to - day communication possible, extra effort goes a long way on special days. Simply keeping a diary that keeps track of friends’ birthdays and other important dates will make sure nothing slips by you.
· Don’t rely on technology alone
5 , but long - distance friendships—even close ones—may require more conscious effort to sustain. Try to seek out chances to renew friendships. How to do it? Just spend face - to - face time together whenever possible.
A. Remember important dates
B. Compensate by writing letters
C. It is also helpful for you to be a friendship keeper
D. Try to find a time that works for both of you and stick to it
E. Friends need to talk about their preferred methods of communication
F. It is easy to have a sense of connectedness through social media
G. You may be the friend who left or the one who was left behind
1. ____
主题语境: 人与社会 语篇类型: 说明文 建议用时: 9
Friendship needs care and attention to keep it in good health. Here are five ways to sustain(保持) long - distance friendships.
· Set a regular date
Long - lasting friendships share the characteristic that both sides equally contact (联系) and share with one another. With busy schedules, squeezing in phone calls can be a challenge. 1 .
· More isn’t always merrier
Make sure you have communicated with your friend about how frequently each of you wants to be contacted and what method works best for you both. 2 . There are alternatives to constant written communication, such as leaving voice messages or having a group chat.
· Practise empathy(共情)
3 . The friend who is remaining needs to be sensitive to all the additional time demands placed on the friend who has moved. The one in the new environment should be sympathetic to the fact that your friend may feel abandoned.
· 4
Anniversaries and birthdays carry even more weight in long - distance friendships. Although technology might make day - to - day communication possible, extra effort goes a long way on special days. Simply keeping a diary that keeps track of friends’ birthdays and other important dates will make sure nothing slips by you.
· Don’t rely on technology alone
5 , but long - distance friendships—even close ones—may require more conscious effort to sustain. Try to seek out chances to renew friendships. How to do it? Just spend face - to - face time together whenever possible.
A. Remember important dates
B. Compensate by writing letters
C. It is also helpful for you to be a friendship keeper
D. Try to find a time that works for both of you and stick to it
E. Friends need to talk about their preferred methods of communication
F. It is easy to have a sense of connectedness through social media
G. You may be the friend who left or the one who was left behind
1. ____
D
2. ____E
3. ____G
4. ____A
5. ____F
答案:
1. D 上文“With busy schedules, squeezing in phone calls can be a challenge.”讲述的是双方都很忙碌,很难有时间给对方打电话,D项给出了解决没时间打电话这个问题的方法,符合题意。故选 D。
2. E 上文“Make sure you have communicated with your friend about how frequently each of you wants to be contacted and what method works best for you both.”提到异地朋友之间要商量沟通方式,E项承接上文,进一步提出对交流的方法的沟通,下文“There are alternatives to constant written communication, such as leaving voice messages or having a group chat.”对 E 项中的“methods of communication”进行了举例说明,上下文语意连贯。故选 E。
3. G 下文“The friend who is remaining”以及“The one in the new environment”提到朋友的两个不同处境,G项指出了异地友谊中分为离开的一方和留下的一方,其中“the friend who left”和“the one who was left behind”分别对应下文“The one in the new environment”和“The friend who is remaining”,所以 G 项符合题意。故选 G。
4. A 通读文章结构可知,设空处的内容是维系异地友谊的第四个方法,是第五段的小标题。下文“Anniversaries and birthdays carry even more weight in long-distance friendships.”讲述的是诸如周年纪念日和生日等重要的日子对于维系异地友谊是非常重要的,由此可推知,这段对应的维系异地友谊的方法是 A 项“记得重要的日子”。故选 A。
5. F 设空处所在句子的后半句“but long-distance friendships—even close ones—may require more conscious effort to sustain”讲述的是我们要更加自觉地维系异地友谊,其中“but”说明后半句与设空处形成转折,而 F项讲的是通过社交媒体这种方式很容易与朋友产生联结,与后半句“require more conscious effort to sustain”形成转折。故选 F。
2. E 上文“Make sure you have communicated with your friend about how frequently each of you wants to be contacted and what method works best for you both.”提到异地朋友之间要商量沟通方式,E项承接上文,进一步提出对交流的方法的沟通,下文“There are alternatives to constant written communication, such as leaving voice messages or having a group chat.”对 E 项中的“methods of communication”进行了举例说明,上下文语意连贯。故选 E。
3. G 下文“The friend who is remaining”以及“The one in the new environment”提到朋友的两个不同处境,G项指出了异地友谊中分为离开的一方和留下的一方,其中“the friend who left”和“the one who was left behind”分别对应下文“The one in the new environment”和“The friend who is remaining”,所以 G 项符合题意。故选 G。
4. A 通读文章结构可知,设空处的内容是维系异地友谊的第四个方法,是第五段的小标题。下文“Anniversaries and birthdays carry even more weight in long-distance friendships.”讲述的是诸如周年纪念日和生日等重要的日子对于维系异地友谊是非常重要的,由此可推知,这段对应的维系异地友谊的方法是 A 项“记得重要的日子”。故选 A。
5. F 设空处所在句子的后半句“but long-distance friendships—even close ones—may require more conscious effort to sustain”讲述的是我们要更加自觉地维系异地友谊,其中“but”说明后半句与设空处形成转折,而 F项讲的是通过社交媒体这种方式很容易与朋友产生联结,与后半句“require more conscious effort to sustain”形成转折。故选 F。
查看更多完整答案,请扫码查看