2025年实验班全程提优训练高中英语必修第一册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高中英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第85页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
D(2024.江苏南京金陵中学期中)
Strangers under the same roof
Does every dinner with your parents seem to turn into an argument?Have your once warm and open conversations become cold and guarded?Do you feel that you just cannot see eye to eye with them on anything?You are not alone.Heated arguments and cold silences are common between teenagers and their parents.
Teenagers' physical changes may result in such family tensions.You may feel anxious that you are developing at a different rate as your friends,shooting up in height or getting left far behind.You might worry about your changing voice,weight problems or spots(粉刺).When the worries get too much,your parents are often the first target of your anger.
It can be a big headache to balance your
developing mental needs,too.You enter a
strange middle ground 一 no longer a small child
but not quite an adult.You have both a new
desire for independence and a continued need for
your parents' love and support.You feel ready
to be more responsible and make decisions on
your own.Unfortunately,your parents do not
always agree and that makes you feel unhappy.
Sometimes they forget that growing up is a
rough ride.It can be difficult when your parents
treat you like a child but expect you to act like
an adult.All of this can lead to a breakdown in
your relationship.
Although sometimes ‘ it may.seem
impossible to get along as a family,you can take
action to improve the situation. The key to
keeping the peace is regular and honest
communication. Just remember that it is
completely normal to struggle with the stress
that parent-child tensions create,and that you
and your parents can work together to improve
your relationship.The good news is that this
stormy period will not last.Everything will turn
out all right in the end,and the changes and
challenges of your teenage years will prepare you
for adulthood.
32.Why does the author mention the questions
in Paragraph 1?
A.To express his doubts.
B.To compare different ideas.
C.To introduce the points for discussion.
D.To draw readers' attention to the topic.
33.What does the underlined phrase “ middle
ground " in Paragraph 3 refer to?
A.Between a child and an adult.
B.A small child.
C.An adult.
D.An old man.
34.新考法 Which of the following statements
would the author agree with according to the passage?
A.Parents should let go of the control over their teenagers.
B.Teenagers should always follow their parents' points of view.
C.Parents and teenagers should always keep open conversations.
D.Teenagers should not depend on their parents' love or support.
35.What is the author's attitude to parent-child
relationship?
A.In different. B.Critical.
C.Positive. D.Negative.
Strangers under the same roof
Does every dinner with your parents seem to turn into an argument?Have your once warm and open conversations become cold and guarded?Do you feel that you just cannot see eye to eye with them on anything?You are not alone.Heated arguments and cold silences are common between teenagers and their parents.
Teenagers' physical changes may result in such family tensions.You may feel anxious that you are developing at a different rate as your friends,shooting up in height or getting left far behind.You might worry about your changing voice,weight problems or spots(粉刺).When the worries get too much,your parents are often the first target of your anger.
It can be a big headache to balance your
developing mental needs,too.You enter a
strange middle ground 一 no longer a small child
but not quite an adult.You have both a new
desire for independence and a continued need for
your parents' love and support.You feel ready
to be more responsible and make decisions on
your own.Unfortunately,your parents do not
always agree and that makes you feel unhappy.
Sometimes they forget that growing up is a
rough ride.It can be difficult when your parents
treat you like a child but expect you to act like
an adult.All of this can lead to a breakdown in
your relationship.
Although sometimes ‘ it may.seem
impossible to get along as a family,you can take
action to improve the situation. The key to
keeping the peace is regular and honest
communication. Just remember that it is
completely normal to struggle with the stress
that parent-child tensions create,and that you
and your parents can work together to improve
your relationship.The good news is that this
stormy period will not last.Everything will turn
out all right in the end,and the changes and
challenges of your teenage years will prepare you
for adulthood.
32.Why does the author mention the questions
in Paragraph 1?
A.To express his doubts.
B.To compare different ideas.
C.To introduce the points for discussion.
D.To draw readers' attention to the topic.
33.What does the underlined phrase “ middle
ground " in Paragraph 3 refer to?
A.Between a child and an adult.
B.A small child.
C.An adult.
D.An old man.
34.新考法 Which of the following statements
would the author agree with according to the passage?
A.Parents should let go of the control over their teenagers.
B.Teenagers should always follow their parents' points of view.
C.Parents and teenagers should always keep open conversations.
D.Teenagers should not depend on their parents' love or support.
35.What is the author's attitude to parent-child
relationship?
A.In different. B.Critical.
C.Positive. D.Negative.
答案:
32. D 推理判断题。第一段中提出三个问题,随后作者提出“Heated arguments and cold silences are common between teenagers and their parents.”,由此可以推断出,作者提出问题是为了吸引读者对本文话题的注意。故选 D。33. A 词义猜测题。根据第三段中画线短语下文“no longer a small child but not quite an adult”可知,画线短语“middle ground”在此处指的是介于孩子和成年人之间。故选 A。34. C 细节理解题。根据最后一段中的“The key to keeping the peace is regular and honest communication.”可知,保持和平的关键是定期的、真诚的沟通。由此可知,作者会同意“父母和青少年之间应该经常保持开放的谈话”这个观点。故选 C。35. C 推理判断题。根据最后一段中的“The good news is that... prepare you for adulthood.”可知,作者对家长和孩子之间的关系持积极的态度。故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看